TUZLARIJE - TUZLA DANAS

21.09.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Kao što sad radnici TTU-a svaki ponedjeljak održavaju proteste, a ostali koje predvodi Sindikat solidarnosti "kampuju" na Ircu u blizini zgrade Vlade TK, tako su i prije velikih radničkih prostesta radnici Aide spavali na cesti, blokirali saobraćaj, ispred Dite mjesecima boravili radnici, svake srijede su neki dolazili ispred Tužilaštva TK i da ne nabrajam. I onda je došlo do eksplozije akumuliranog nezadovoljstva pa smo svjedočili protestima koji su izmakli kontroli.

Tuzlarije


Problem je što su neki našli svoj interes pa su manipulisali ljudima i na kraju je sve ružno završilo, a što je najgore, radnički problemi su sad još gori. Od tada je zatvoreno još radnih mjesta, povećan je broj mjeseci bez uplaćenih doprinosa.

Tuzlarije


Ministri se tako brzo smjenjuju da oni ne stignu ni da se upoznaju kako treba sa problemima. Danas neki od ranika hvale Begu Gutića koji je eto htio da se smanje paušali poslanicima, a kao ne pristaje na to Senad Alić, predsjednik Skupštine. Meni je sve to tako prozirno, kao eto on bi nešto a ne daju mu drugi.

Tuzlarije


Nermin Nikšić je novi predsjednik SDP-a, njegovi ime mi je na spisku kandidata bilo i najmanje simpatično. Kad se sjetim lafine i ostavke nakon poraza SDP-a na zadnjim izborima, kao on osjeća moralnu odgovornost. Pa mu onda valjda moralna vertikala ojačala i eto ti njega.

Tuzlarije


Koliko sam mu često pisala ime, kad treba da napišem Nermin sami prsti kucaju Nikšić, a da bar znam napisati šta je taj čovjek uradio, ima li išta lijepo da ga zapamtimo? Ja ću ga pamtiti samo po tome da se izjasnio, i on i njegova Vlada, protiv inicijative za PRAVEDNU raspodjelu sredstava od PDV-a. Ne treba mi kafa, pritisak mi je dignut.

Lijep je dan, slikala sam malo okolo, a motivi su patika u Solini, lonac na travi, cuko pored jezera. Mislim da sutra počinje jesen, nadam se da će biti lijepa.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 7 djevojčica i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 193 intervencije

Vatrogasci - nisu imali intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, dogodilo se 12 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 18.09.2015. godine krv su darovala 36 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: \'Objektivni razlozi\': Odgođena sutrašnja sjednica Doma naroda, nastavak 17. aprila

Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Podržano povećanje plata za vojnike

Izvještaj EBRD-a prezentovan u Sarajevu: Stopa rasta u BiH tri posto

Ivanić za Tanjug: \'Izetbegović će biti još tvrđi po pitanju granice sa Srbijom\'

VIDEO: Posjetili pravoslavni hram: \'Noćni vukovi\' stigli u Banju Luku

Zbog bacanja suzavca policija privela sedam poslanika: Skupština Kosova usvojila demarkaciju granice s Crnom Gorom

Uhapšen u jugozapadnoj Njemačkoj: Trener plivanja osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčica

VIDEO: Organizatori očekuju da će oboriti \'Guinessov rekord\': U Zenici manifestacija \'Š arene čarape\' sa 1.589 učesnika

Obećao da će Facebook uvesti velike promjene: Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

Uoči prijateljske utakmice s Bugarskom: Reprezentativci BiH trenirali u Razgradu