TUZLARIJE - TUZLA DANAS

19.09.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Nostradamus je za naše Nadrealiste bio mala beba. Smijali smo se brojnim epizodama, a poslije, kada smo shvatili koliko se toga ostvarilo, osmijeh nam se zaledio. Evo jedne u kojoj Nadrealisti govore o zidu koji dijeli Evropu od ostatka svijeta i njenom raspadu. Zidove već dižu ali se nadajmo da se ono unutar zida neće ostvariti. Zanimljivi su Nadrealisti, ono što su radili je za jednu ozbiljnu analizu. Parodije su pravili i od mogućeg i nemogućeg ali je vrijeme pokazalo da je i ono nemoguće, zato nam je i bilo smiješno, nije skroz nemoguće, a to već nije bilo smiješno.Više ne znam kojoj prognozi da vjerujem, bilo je priče o nekom zahlađenju. Umorih se od kupanja s logikom "da se kupam dok se može” ili "danas je zadnji topliji dan”. Evo i danas je preko trideset stepeni i već se zna da je iza nas jedno od najtoplijih ljeta.

Tuzlarije


Na Panonskim jezerima se održavaju susreti raftera, bude tu zanimljivo. Par puta sam bila i svaki put je već bila završena sezona kupanja, a evo danas rafteri dijele veliko jezero sa kupačima. Inače, od 17 se ne naplaćuje ulaz, a mogu se koristiti i ležaljke.

Tuzlarije


Na mjestu gdje je bila stara zgrada Opštine počeli parkirati automobile, neki gotovo i do fontane stigli. Ne bi mi se sviđalo da tamo bude i uređeni, a ne onakav parking. Tu treba neki zanimljiviji sadržaj.

Tuzlarije


Ne bi me čudilo da će svi govoriti kako to s parkiranjem nije u redu, a za koji dan to više neće biti zanimljivo pa će se svi parkirati bez pardona.

Tuzlarije


Tuzlanski bajkeri opet pokazali humanost i donirali računare štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja. Lijep gest, a inače često učestvuju u mnogim humanitarnim akcijama pa zaslužuju pohvale.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 14 beba, 7 djevojčica i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena su 197 pregleda

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 6 puta, prijavljeno je 9 krivičnih djela, dogodilo se 5 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 18.09.2015. godine krv su darovala 36 davaoca.OSTALE VIJESTI
VIDEO: Sastanak ministara vanjskih poslova Z. Balkana u Sarajevu: Potvrđena posvećenost jačoj regionalnoj saradnji

VIDEO: Ljekarska komora traži angažman nadležnih institucija: Nekontrolisani rad stranih ljekara u FBiH

VIDEO: Sjednica Predsjedništva stranke: Kukić i Džihanić isključeni iz SDA, Zukić će biti razriješen

Uposlenici tuzlanske administracije osudili Čovićeve izjave: \'Trebamo li preseliti u Grude da budemo Hrvati koji mogu birati\'

Posljednja rotacija za ovaj mandatni period: Izetbegović od subote predsjedavajući Predsjedništva BiH

Politička kriza nakon ubistva novinara: Slovačka: Desetine hiljada demonstranata traže nove izbore

Ne jenjavaju međusobne optužbe zbog ubistva ruskog agenta: Johnson tvrdi da je Putin lično naredio napad nervnim agensom

Kancelarka uzvratila ministru Seehoferu: Merkel: Muslimani su dio Njemačke, kao i njihova religija

Dekorisana sa 5.500 Swarovski kristala: Izložena najskuplja čokolada na svijetu

VIDEO: Obavljen žrijeb četvrtfinala Lige prvaka: Najzadovoljniji žrijebom su Barcelona i Bayern