TUZLARIJE - TUZLA DANAS

22.09.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Ova, kako je zovu izbjeglička kriza na Balkanu, prva je balkanska kriza da nema puno veze s nama, mi samo posmatramo. Izbjeglice ne pokazuju interes za nas a i što bi kad nismo u EU, a preko naše teritorije mogu samo do Hrvatske. Zato bez opterećenja možemo pratiti šta pričaju političari iz Srbije i Hrvatske i šta se može, eto priznajem da mi je duša kad jedni drugima "spuštaju".

Tuzlarije


Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović poručio je u utorak Srbiji "da malo snizi ton" nakon što je srpski premijer Aleksandar Vučić od Zagreba zatražio da otvori granični prelaz Bajakovo ili će Beograd uvesti protumjere i tražiti međunarodnu zaštitu.

Tuzlarije


Veliki je problem sa zatvaranjem granica, turistička putovanja se i mogu odgoditi ali kad se zatvore za prevoz robe, eto problema. Srbija je odmah rekla kako su se Hrvati uspaničili zbog koje hiljade izbjeglica, a kod njih ih je bilo 150.000 bez problema. Onda Hrvati kažu da Srbija namjerno šalje izbjelice na njihove granice, a ne na Mađarsku. Istina je i da su Mađari uz onu ogradu stavili i željezna vrata pa nije lako u Mađarsku. Sva sreća ima sad i kod nas Vajkrem da se kupi bez kojeg se nekad iz Mađarske nije vraćalo.

Tuzlarije


U Njemačkoj su kažu najbolji prema izbjeglicama, Merkelova se kažu ponaša majčinski a ne mahećinski (opet jadne maćehe na tapetu), a neki kažu da Nijemci trljaju ruke jer im treba jeftine radne snage, a pitanje je i, kako ih je sve manje, ko će im raditi za penzije. Zato im je i dobro da im dolaze, neka se lijepo uklope, a Hitler neka se okreće u grobu i misli šta bi od arijevske nacije.

Tuzlarije


Šta se može, valja malo i karikirati ali je gorka istina da se opet nastoji rješiti posljedica, a ne uzrok. Zar ne bi bilo bolje da se na sve moguće načine pomogne u rješavanju problema u Siriji i drugim ratom zahvaćenim i razorenim zemljama? Slabo će te rijeke nesretnih ljudi gdje sreću naći, a i domaćini nakon prvog gostoprimstva vide da nije lako obezbijediti koliko toliko pristojne uslove za život velikom broju ljudi.

Vrijeme je predivno, jesen stiže dunjo moja a ja dunja još nisam vidjela, zato još imamo lubenice, pa navalite dok ih ima.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 9 djevojčica i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 262 intervencije

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljena su 3 krivična djela, dogodilo se 9 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 22.09.2015. godine krv je darovalo 98 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Traga se za drugim mladićem: U rijeci Bosni kod Visokog pronađeno tijelo Irhana Foče

Počela druga sjednica PDPS BiH: Pred poslanicima modifikovani set zakona o akcizama

Nakon sastanka delegacija HDZ-a BiH i SNSD-a: Dodik: Podržaćemo HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona

U Grčkoj na snazi 24-satni generalni štrajk: 15.000 demonstranata u Atini protiv mjera šednje

Tusk o Brexitu: Najteži test jedinstva u EU tek slijedi

Godišnja pres konferencija predsjednika Rusije: Putin: Biću nezavisni kandidat

Antonio Guterres u posjeti Tokiju: "Ne ulaziti nepromišljeno u rat sa Sjevernom Korejom"

Izvještaj Ljekara bez granica: Oko 6.700 osoba ubijeno u Mjanmaru za mjesec dana sukoba

Za 52,4 milijarde dolara: Disney kupuje Fox

Kandidovaće se na parlamentarnim izborima u Brazilu: Ronaldinho ulazi u politiku