TUZLARIJE - TUZLA DANAS

01.10.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Na Kolegiju gradonačelnika Imamovića danas je razmatrana Informacija o spremnosti kapaciteta Centralnog grijanja za početak tehnološke probe i sezone grijanja u Tuzli. Dobila sam potvrdu da je Grijanje u niskom startu i da je posebno spremno da odgovori zahtjevima građana u mojoj mahali, a ima nas baš zahtjevnih. Jutros mi je tako bilo hladno da sam jedva kafu napravila, treba vremena dok klima, grijalica, termo čarape, deka koju u kući nosim kao modni dodatak, počnu da djeluju.

Tuzlarije


Koliko je zima neki dan se i muž žalio, a on je od onih sretnika kojima je rijetko hladno. Mislio i on jednu deku da uzme, a zna se da ih ja sve dužim. Pametne su one što potpisuju predbračni ugovor, da se odmah raskusuraju sa svime, pa i dekama, ovako sam mu morala dati jednu. A sin jučer sa drugom u sobi, nahajcali grijalicu i onda im u neka doba bilo prevruće pa otvorili širom prozor. Naravno, grijalicu su ostavili uključenu ali suzdržala sam se da ne kažem jednu od onih čuvenih opaski u kojima se spominje Rokfeler.

Tuzlarije


Na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća pričalo se i o tekućoj rezervi Budžeta s kojom raspolaže isključivo Imamović. Sve je transparentno, piše sve kome je šta odobreno pa sam tako bila prijatno iznenađena kad sam vidjela da se odvojilo i za pomoć radnicima uništenih preduzeća, a zna se da to nije u nadležnosti Gradske uprave. Lijep potez, kad već znam povremeno kritikovati red je i pohvaliti kad je nešto dobro.

Tuzlarije


Znate one zadatke tipa "nastavite niz", ako ih niste sami radili morali ste ih rješavati bar sa djecom. Evo jednog od mene. U posljednjih par mjeseci imamo uhapšenog jednog zastupnika, jednog komesara, jednog pomoćnika ministra, jednog ministra, pa eto, nastavite niz.

Tuzlarije


Evo još malo škole. Ako niste bježali s nastave morali ste čuti za anomaliju vode. E ja bih da se po istom principu, "svi ovako voda onako", uvede kao pojam i "anomalija BiH", a evo i zašto. Siromašne izbjeglice putuju kako znaju i umiju, najčešće pješačenjem stižu do bogatih država Evrope a do nas, najsiromašnije države u Evropi, stigoše jučer neke bogate izbjeglice iz Iraka i Sudana, ni manje ni više već avionom iz Istanbula. Ako ovo nije anomalija ne znam šta je.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 17 beba, 7 djevojčica i 10 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 242 intervencije

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 01.10.2015. godine krv je darovalo 36 davalaca.
OSTALE VIJESTI
Komisija usvojila izmjenu Krivičnog zakona BiH: Zabrana zamjene zatvorskih kazni novčanom za djela terorizma

Konačan broj žrtava koje krije ova grobnica još nije poznat: Počela ekshumacija u rudniku Sase kod Srebrenice

Iskazali interes za saradnju u eksploataciju nafte u FBiH: Predstavnici Shella nisu došli na sastanak sa Džindićem

Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić: U Srbiji skupljanje potpisa za doživotnu robiju za ubice djece

Izabrani senatori koji će odlučivati o Kataloniji: U četvrtak sjednica katalonskog parlamenta

Izdate naredbe za evakuaciju : Tajfun Lan pogodio Japan, tri osobe poginule

Referendum u Italiji: Građani Lombardije i Veneta glasali za veću autonomiju

Zbog emisije ugljičnog dioksida: Sve kiseliji oceani pogubno utječu na oceanske ekosustave

FOTO: Iz perspektive Kristine Makeeve: Kako jesen izgleda širom svijeta

I zvanično na 31. mjestu: Džumhuru novi ranking karijere