TUZLARIJE - TUZLA DANAS

06.01.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Kada je u nedjelju pao snijeg bilo je idilično, u ponedjeljak su počeli prvi problemi zbog otežanog kretanja, u utorak je mnogima vožnja i hodanje prisjelo, a danas je najgore.

Tuzlarije


Glavnim saobraćajnicama ide i nekako ali svaka manja ulica je problematična. Od Škripija do Pošte, od skretanja kod Jupitera do NL Banke, do ulaza na parkirališta, kroz Šestu bosansku. Vožnja kao u čamcu, gotovo bez kontrole. Temperatura nije puno niska tako da se sad može lijepo čistiti. Je li nedostaje mehanizacije, je li ledena kiša učinila svoje, posipanje solju, ne znam ali stanje je dosta loše.

Tuzlarije


To je bio izvještaj što se tiče stanja na putevima. Drugih posebnih dešavanja nema, večeras je Bandje veče, dočekuje se pravoslavni Božić. Zvaničnici su poslali čestitke, a vjernici će imati jedan slobodan dan da u miru provedu Božić.

Tuzlarije


Puno se priča o slučaju dječaka Mahira. Mene je sve to toliko nasekiralo da izbjegavam članke u kojima se detaljiše na koji način je maltretirano nesretno dijete. Objašnjavaju nam kako prepoznati "bullying". U dva reda možemo napisati naše, svima razumljive izraze za zlostaljanje, pa ne znam čemu taj strani izraz. Totalno mi je višak, ubacivanje najčešće engleskih riječi u govor bez neke potrebe. Mada nije bitno ni kako će se nazvati, nego da se zaista nešto uradi. Negdje su i imena zlostavljača objavljena pa su počeli da gase profile.

Tuzlarije


Kažu da se puno toga ponese iz kuće, nekako mislim, pa je li tim maloljetnim monstrumima ikad iko rekao da nešto nije u redu, pokazao bilo kakvo suosjećanje prema bilo kome. Ili su to roditelji koji kad čuju da im je dijete bacilo mačku kroz prozor, kažu da je to nešto dječije. Pa nije sve dječije, nije ni sve "mladost ludost", neka ponašanja nemaju opravdanja i koliko god svi roditelji bili subjektivni kada su njihova djeca u pitanju, trebaju naći načina da shvate da imaju problem i da na vrijeme pomognu i svom djetetu, a i sebi.

Tuzlarije


Lako je pričati, svi su generali nakon bitke, to nam nekada jedino i ostane, da komentarišemo, savjetujemo, i to je u ljudskoj prirodi, i sve je bolje nego ne obraćati pažnju, biti imun na tuđu bol i nesreću. Ne ponovilo se ni jednom djetetu ni roditeljima.

Svima koji dočekuju Božić neka je sretno.

Pozdrav

S.M.


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 12 beba i to 4 djevojčice i 8 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 172 intervencije

Vatrogasci - imali su jednu intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljena su 3 krivična djela, zabilježene su 4 saobraćajne nesreće

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 6.1 .2016. godine krv je darovalo 36 osoba.OSTALE VIJESTI
VIDEO: Zbog ubistva generala HVO-a Vlade Š antića: Uhapšeni Hamdija Abdić Tigar i još četiri osobe

VIDEO: Zvanično završena dionica Svilaj - Odžak: Deset novih kilometara autoceste na Koridoru 5-C

VIDEO: Sindikat rudara zadovoljan postignutim: Potpisan kolektivni ugovor za područje djelatnosti rudarstva

VIDEO: Stav udruženja žrtava i svjedoka ratnih zločina u BiH: Negiranje žrtava u svakom segmentu djelovanja države

VIDEO: Sudjelovala i dvojica HDZ-ovih ministara: U Zagrebu održana komemoracija ratnom zločincu Slobodanu Praljku

Aktivirao eksploziv iz osvete: Napad u New Yorku je teroristički, izveo ga Akayad Ullah

Nakon sastanka s premijerom Izraela: Mogherini: Članice Unije ujedinjene po pitanju Jerusalema

Putin i Erdogan sastali se u Ankari: \'Trump destabilizirao Bliski istok odlukom o Jerusalemu\'

Magnituda 6 u blizini granice s Irakom: Jak zemljotres pogodio Iran

VIDEO: Održan žrijeb u Nyonu: Najzanimljiviji susret osmine finala: R.Madrid - PSG