TUZLARIJE - TUZLA DANAS

09.01.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Pročitah jedan komentar ispod pisma prosvjetnih radnika, ujedno i roditelja, koji između ostalog pišu o vezi politike i obrazovanja, a u komentaru se kaže da je tako odavno. Tačno, a može se reći da je i nepotizma uvijek bilo ali zar treba tako biti?

Tuzlarije
Prema Zlokovcu


Ima li tome kraja, šta je sa onima koji nisu ni u jednoj političkoj stranci? Kako da napreduju? Mnogi koji su članovi političkih partija su tu najčešće iz interesa. Koliko sam puta čula da neko nakon novog razočarenja kaže "ma i ja ću u politiku".

Da se bar direktori škola, javnih preduzeća, institucija, rotiraju nakon dužeg vremena, nego kako se koja koalicija raspadne, kako partijske vođe zakuhaju, po vertikali sve puca tako da se ne treba ničemu čuditi.

Tuzlarije


Baš danas, dok u Republici Srpskoj slave i obilježavaju krsnu slavu manjeg entiteta, na vrhuncu smo niza apsurda zbog kojeg BiH odavno zaslužuje da se zove Apsurdistan. Šta reći na nepoštivanje odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine?

Tuzlarije


Ima li igdje zemlja u kojoj oni koji su na visokim državnim položajima ne poštuju Ustavni sud svoje zemlje? Šta slave? Dan kada su ozvaničili sistematsko ubijanje, terorisanje, mučenje civilnog stanovništva?

Došao i premijer Srbije Aleksandar Vučić, govor koji je održao je više nego problematičan. Baš me zanima kako bi se proveo da je isti govor održao u nekoj "normalnoj" državi?

Baš kao što su svojim potpisima na Mirovni sporazum 1995. godine predsjednici Srbije i Hrvatske pokazali involviranost u ratna dešavanja u BiH, tako i dolaskom na neke slave, i držanjem gotovo prijetećih govora na teritoriji druge zemlje, Vučić pokazuje da Srbija nije promijenila ni ćud ni dlaku. Može ovdje Vučić glumiti facu ali knedlu zvanu Kosovo valja mu ili progutati ili se zadaviti. Želim mu da se ne zadavi, mlad je, neka još decenijama "uživa" u rezultatima nacionalističke i osvajačke politike zbog koje ostadoše bez "svete srpske zemlje", i ne samo nje.

Tuzlarije
Miladije


Što se tiče slučaja dječaka Mahira, mišljenja sam da je sve davno izašlo iz prihvatljivih okvira. To nesretno dijete nije imalo mira ni živo, a sad ni mrtvo. Previše je medijske eksponiranosti, treba pustiti nadležne da kako treba ispitaju slučaj i objave šta se tačno dešavalo. Zadnjih dvadeset dana bez prestanka se o tome govori, stavljaju se slike njegovog mrtvog tijela pokrivenog čaršafom, slike na kojima se vidi krv, opisuju se zlostavljanja. Zbog sinoćnjeg gostovanja njegovog očuha Dubravka Lovrenovića na FACE TV ljudu su leksaurine pili, plakalo se, sekiralo, a onda se pojavljuje biološki otac koji kaže da je dijete ispisano iz škole prije godinu dana i da je i nakon toga zlostavljan, hodao sa modricama po licu i vratu ali se ne zna od koga i da je on, otac, tražio da se uradi obdukcija. Zato kažem, da treba malo spustiti loptu na zemlju i čekati kraj istrage. Previše emotivni nastupi kod labilnihih ljudi mogu izazvati i želju za osvetom. Izbjegavam sad i da čitam o tome, zaista me to baš pogodi.

Tuzlarije
Miladije


Vrijeme je fino, temperatura je sve viša, snijeg se topi, nema padavina.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 6 djevojčica i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 178 pregleda

Vatrogasci - imali su 5 intervencija

MUP TK - javni red i mir narušen je 4 puta, prijavljeno je 9 krivičnih djela, zabilježeno je 5 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 8.1.2016. godine krv je darovalo 25 osoba.
OSTALE VIJESTI
Nakon odluke o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka: Agrokorove kompanije u BiH pod monitoringom institucija FBiH

VIDEO: Strah za 250 radnih mjesta: Nepravosnažna sudska presuda unijela nemir u Kiseljak

Nisu napustili salu iako im je izrečena mjera udaljenja: Opozicija zviždaljkama blokirala rad NSRS-a

VIDEO: Na pomolu stečaj Direkcije za izgradnju Tuzla: Kupici stanova u zgradi ‘15. maj’ mogli bi ostati bez njih

VIDEO: Sjednica Kantonalne skupštine nije održana: Konstitutivnost Srba u HNK-u i dalje na čekanju

Oglasio se Ivica Todorić: \'Uhićeno je 12 vrhunskih gospodarstvenika koji nisu ništa krivi\'

170 osoba povrijeđeno: U dva talibanska napada u Afganistanu 71 žrtva

Bitka za Raku je završila: Raka je pala, ruši se kalifat Islamske države

Sin ubijene istraživačke novinarke na Malti optužuje: \'Moja majka je mrtva zbog vaše nesposobnosti\'

Samoubistvo na Novom Zelandu je tiha epidemija: 606 pari cipela