TUZLARIJE - TUZLA DANAS

14.01.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Od zanimljivosti iz svijeta modnih noviteta izdvajamo informaciju da nam je gradonačelnik Jasmin Imamović promijenio image, pustio je bradu. A nas niko nije ništa pitao, ovakve promjene ipak treba provući bar kroz anketno pitanje, ako ne i referendum. Prilažem sliku za one koji ga još nisu bradatog vidjeli. Inače, zadnjih godina, a ako ćemo ubrajati i skroz desne, i decenija, brada je hit među muškom populacijom.

Tuzlarije


U prošlom sistemu, jer ko zna, možda i sistem ima uticaja, u modi je bilo glatko izbrijano muško lice, i svaka neobrijanost smatrala se odlikom neurednih muškaraca ili onih koji imaju neke probleme pa im eto nije do brijanja. Iz tog vremena je i moj otac, koji se bez obzira što je u penziji, budi u 6 i svako jutro brije. Muža je uhvatila novija moda, kada su žene govorile da su vrlo privlačne brade od tri dana, samo što kod njega to zna biti i pet do sedam dana, ne voli se čovjek brijati. To je jedna vrsta brada, neobrijanost jer im je mrsko, a imaju oni koji nose brade, a stalno to nešto sređuju, briju višak dlaka.

Tuzlarije


Vraćam se na period poslije, bradati su bili rijetkost, a ako su nosili bradu to su već bili umjetnici, obično slikari. Oni koji baš vole dlakave ukrase na licu, a nisu bili slikari, nosili su brkove. Bili su to stilovi Borisa Dvornika, Miše Kovača ili recimo Harisa Džinovića, a neki su se palili i na "Meklaud" potkovica brkove. Uglavnom brkovi su bili nekako za starije, meni lično su uvijek djelovali staromodno.

Tuzlarije


Ni danas nema brkatih (možda više žena) kao u Turskoj, Njemačkoj, ali bradatih je sve više. Vjerski službenici, u svim vjerama često imaju brade. Primijetila sam da neki nakon hadža puste brade, to su one kratke, one duge su problematične. Jedno vrijeme pričaju da su hipsteri, a čim se vide skraćene pantalonice zna se koliko je sati. Četničke su posebno strašne, i sve slične, duge su nula bodova.

Tuzlarije


Pratim ja bradate da vidim je li mijenjaju dužinu, nikad se ne zna. Kad se hoće sve se može, pa i pisati ovoliko o muškim bradama. Šta ću ja kad mi je zanimljivo. Inače, gradonačelnik je jučer kritikovao Komunalac, rijetki su to momenti, on je pravi političar koji uvijek zna naći prave riječi pa i što je loše izgleda dobro. Znali smo mi slušati o nedostatku mehanizacije, veličini grada, nemogućnosti da se cijeli grad očisti ali eto neko novi komunalni talas je nastupio pa ćemo pratiti razvoj situacije jer je već za sutra najavljeno zahlađenje i snijeg. Osim toga, reče i da je za Direkciju za izgradnju kriv tadašnji direktor, a to je Enver Bijedić, pa mi se čini da je pukla tikva između dva prijatelja SDP-ovca. A da vam pravo kažem nešto mi se Imamović sve više druži sa Gutićem, je li moguće da će SDA i SDP u Tuzli na zelenu gradu? Ne vjerujem, prije će jedan od njih da promijeni dres.

Tuzlarije


U gradu su na sve strane sniženja, a dobro je da ne bilježe više pojava narušavanja javnog reda i mira jer kad sam jučer vidjela da je haljina koju ja još otplaćujem 70% snižena, jedva sam sebi došla. Kad se ne ubi.

Na slikama se vidi renoviranje Gradske ulice, zatim kako nose namještaj iz Akademije. Niti oni hoće da idu niti ih hoće u Gimnaziji. Na ostalima se vidi borba sunca i smoga.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 8 djevojčica i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 223 intervencije

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir narušen je 2 puta, prijavljena su 4 krivična djela, zabilježeno je 9 saobraćajnih nesreća

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla 14.1.2016.godine krv je darovalo 35 davalaca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Policija i DORH u posrnulom koncernu: Slučaj Agrokor: Uhićeno 12 osoba, Todorići nedostupni

VIDEO: Direktor Autocesta FBiH s predstavnicima općina USK-a: U Bihaću o brzim cestama i povezivanju Krajine sa Sarajevom

VIDEO: Općinski sud u Čapljini: Održana glavna rasprava u predmetu \'Kaplan i ostali\'

VIDEO: Bosanka Alma Zadić u Parlamentu Austrije: Hoće li Beč ostati naklonjen BiH, ključna pozicija kancelara

VIDEO: Predsjedavajući Predsjedništva BiH u Beogradu: Čović: Povijest ne treba biti prepreka za budućnost

Moguća optužnica za podstrekivanje na pobunu: Određen pritvor dvojici katalonskih vođa dok traje istraga

Povrijeđeno 56 osoba, Lisabon zatražio međunarodnu pomoć: U požarima u Portugalu i Š paniji 35 mrtvih

Izbjegli iz Mijanmara zbog gladi i nasilja: Hiljade novih Rohingya izbjeglica stigle u Bangladeš

Skinuli kurdsku zastavu sa zgrade pokrajinske vlade: Iračke vladine snage ušle u grad Kirkuk

Pink otvoreno o životu, ljubavi i sedmom albumu: \'Mrzim što se toliko mrzimo\'