TUZLARIJE - TUZLA DANAS

21.01.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Federalnom premijeru treba dobar savjetnik jer čovjek se, što bi narod rekao, samo provaljuje. Prvo je kazao da ako se poveća minimalna plata sa sadašnjih 380 KM na 420 KM da je to "društveno opasno i koči ekonomski rast". Prije par dana je rekao da naš narod previše troši na luksuz, a između ostalog i da pije puno kafe.

Nakon toga Novalić je s razlogom postao predmet zezanja po društvenim mrežama. Slika se narod kad pije vodu i napiše – izvini Fadile neću više nikad, ili danas jedemo grah s mesom ali nećemo jesti hljeb, Fadile je li previše. Mašte našem narodu nikad nije nedostajalo, i umjesto da se ušuti i traži načina da ublaži što je rečeno, danas je izjavio da se neće izviniti građanima jer je rekao istinu.

Tuzlarije


Sve javne ličnosti, posebno političari koji fantastično žive od javnih para, trebali bi dobro vagati svaku riječ i misliti šta pričaju, ovako se često od čitavog mandata upamti neka rečenica koja je izazvala negodovanje, a često se ni po čemu dobrom i nemaju pamtiti. Na kritike zbog postavljanja supruge na funkciju direktora sarajevskog UKC-a Bakir Izetbegović je rekao da je dobro kad je na položaju neko ko ima poznanstva. Pa naravno da je dobro, odlično ali za one koji poznaju nekoga, obični smrtnici mogu samo da bjesne. I to kaže jedan od članova Predsjedništva, koje se, naravno deklerativno, bori protiv nepotizma, korupcije i drugih pošasti našeg društva.

Tuzlarije


Vjerovatno ću pogriješiti, ko će to sve popamtiti ali da probam pobrojati šta sve čini vlast u ovoj našoj državi. Na nivou države imamo Parlament, i to dvodomni, Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara, Ustavni sud, Sud BiH. U Federaciji BiH opet imamo dvodomni Parlament, pa predsjednika FBiH sa potpredsjednicima, premijera Federacije koji je šef federalnim ministrima. Onda imamo deset kantona, svaki kanton sa premijerom i kantonalnim ministrima. Svaki kanton ima Skupštinu sa predsjedavajućim i zamjenicima.

Tuzlarije


U Republici Srpskoj imaju predsjednika, Skupštinu RS, premijera i Vladu RS. Brčko distrikt za sebe je priča, još jedna država u državi. Na sve to imamo lokalni nivo vlasti, gradove i općine sa svojim gradonačelnicima, načelnicima, vijećnicima. Gubim se, ne mogu da sve nabrojim ali svi dobijaju dobre plate od ovog naroda. I onda se nađe jedan da priča da narod pije puno kafe, pa da bar kaže eto marku ćemo manje primati, da se bilo čega odreknu, jedne jedine privilegije.

Tuzlarije


U Tuzli je jučer bilo ubistvo. Na stranici MUP-a piše da su zabilježena dva narušavanja javnog reda i mira, od kojih je jedno posebno drsko ponašanje. Znam da ubistvo spada u kriminalitet ali mi je nekako čudno da ne spada i u narušavanje reda i mira. Ubijeni je mnogima poznati kamatar, a što je posebno zanimljivo, radio je kao portir u zgradi Vlade TK. Dugovanja bankama su problematična ali bar legalna, a posuđivanje veće sume novca od kamatara ne završava najbolje.

Vrijeme nam je danas bilo jedno do podne, drugo od podne, kao i na našim fotografijama.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 12 beba, 5 djevojčica i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 137 intervencija

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljena su 4 krivična djela, zabilježene su 2 saobraćajne nesreće

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla 21.1.2016.godine krv je darovalo 128 davalaca.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Zbog ubistva generala HVO-a Vlade Š antića: Uhapšeni Hamdija Abdić Tigar i još četiri osobe

VIDEO: Zvanično završena dionica Svilaj - Odžak: Deset novih kilometara autoceste na Koridoru 5-C

VIDEO: Sindikat rudara zadovoljan postignutim: Potpisan kolektivni ugovor za područje djelatnosti rudarstva

VIDEO: Stav udruženja žrtava i svjedoka ratnih zločina u BiH: Negiranje žrtava u svakom segmentu djelovanja države

VIDEO: Sudjelovala i dvojica HDZ-ovih ministara: U Zagrebu održana komemoracija ratnom zločincu Slobodanu Praljku

Aktivirao eksploziv iz osvete: Napad u New Yorku je teroristički, izveo ga Akayad Ullah

Nakon sastanka s premijerom Izraela: Mogherini: Članice Unije ujedinjene po pitanju Jerusalema

Putin i Erdogan sastali se u Ankari: \'Trump destabilizirao Bliski istok odlukom o Jerusalemu\'

Magnituda 6 u blizini granice s Irakom: Jak zemljotres pogodio Iran

VIDEO: Održan žrijeb u Nyonu: Najzanimljiviji susret osmine finala: R.Madrid - PSG