TUZLARIJE - TUZLA DANAS

08.02.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Je li se gdje pojavi ime Drage Jurića obično je riječ o problemima u nekoj firmi. Koliko se sjećam prije jedno tri godine, zbog zlouputrebe položaja u Livnici on je završio i u zatvoru i trebao je još da isplati 80.000 KM koliko je prema dokazima oštetio firmu.

Tuzlarije


Čovjek je kupio Livnicu pa osnovao Bosnia Valves a radnike iz Livnice prebacio u novu firmu, neki opet ostali u Livnici, pa je šest od tih, koji su stekli uslove, moglo ostvariti pravo na penziju, a ostali su se našli ni tamo ni ovamo. Tek kada se započne stečajna procedura moći će na Biro ali ništa od uvezivanja radnog staža. Vladajući prebacuju odgovornost s jednih na druge, ni svi radnici nisu složni, tako da je zaista teško pohvatati sve konce ali je sigurno da je radnicima teško, da su u nezavidnom položaju i da tog Dragu Jurića jedva da ko spominje. Ako se upropaštavanje bilo koje firme svede na godinu dana zatvora, onda se ne čudim stanju u zemlji. Okoriste se, mnogi obogate, zatvora i ne vide, a ako i vide to nije vrijedno spomena niti se može mjeriti sa agonijom radnika koji su uglavnom porodični ljudi.

Tuzlarije


Ove godine su lokalni izbori pa se nakon pisanja pojedinih medija da SDP neće kandidovati Jasmina Imamovića oglasio i SDP da kaže da se špekuliše oko kandidatura, a Jasmin Imamović ako ima namjeru da se kandiduje može i kao nezavisni kandidat i onako je više svijeta koji bi glasao za njega lično a ne bi a SDP koji je nakon prošlogodišnjih opštih izbora i dešavanja sa Lagumdžijom mnogim simpatizerima ispuhao, kao što su inače i ostale stranke. Još za vrijeme prošlih izbora Imamović je govorio da se neće više kandidovati pa se izgleda predomišlja, nova lica su uvijek osvježenje mada ne nužno i pravo rješenje. Političke novajlije se na početku mandata često teže snalaze mada ima i onih koji su premazani svim bojama pa se kao ribice u vodi odmah snalaze.

Tuzlarije
Štrajkovi - naša svakodnevnica


Ako sam dobro razumijela, mlada žena koja je na Bjelašnici teško povrijeđena je Tuzlanka. Nadam se da će biti dobro i da će uspjeti da se oporavi. Ima više varijanti kako je došlo do nesreće ali u svakom slučaju planine znaju biti vrlo opasne čak i kada su iskusniji planinari i ljubitelji ekstremnijih šetnji u pitanju.

Tuzlarije


Neobično je toplo za ovo doba godine, nebo je gotovo bez oblaka, vedro i lijepo, jedino što ima vjetra. Zanimljiv je uticaj vjetra na čistoću vazduha u gradu. Isto se loži, isto radi Termoelektrana, a nema ni magle ni smoga. Po vremenskim izvještajima brzina vjetra kod nas se najčešće kreće u rasponu od 2 do 4 km/sat što je idealno za stvaranje magle jer kod vremena bez strujanja zraka magla se ne može ni formirati. Po literaturi, malo jači vjetar, 6-7 km/sat, počinje da rastjeruje i podiže maglu. Elem, malo nas dijeli od čistog zraka ali šta nam to vrijedi kada je to pod kontrolom prirodnih sila.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno 4 bebe, 2 djevojčice i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 195 intervencija

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen jednom puta, prijavljeno je sedam krivična djela, zabilježene su 4 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 8.2.2016.godine krv je darovalo 27 davalaca.
OSTALE VIJESTI
VIK Sarajevo i VIK Istočno Sarajevo: Potpisivanje ugovora o isporuci vode Kantonu Sarajevo

Borut Pahor na putu ka osvajanju drugog mandata: Fenomen slovenske politike i favorit za novi predsjednički mandat

Odbačen apel Therese May: Njemačka i Holandija protiv brzih trgovinskih pregovora o Brexitu

Favorit za budućeg premijera je Andrej Babiš: Česi odlučuju na izborima koliko su podlegli populizmu

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Obama napao Trumpa: \'Vraćamo se 50 godina unazad\'

Rastu tenzije s obje strane: Katalonija počinje put u nepoznato

Ovakve nesreće su česta pojava u Indiji: U rušenju zgrade u Indiji poginulo osam osoba

Parlament je u junu usvojio zakon koji bi omogućio abdikaciju: Mediji: Japanski car abdicirat će u martu 2019.

Svako peto dijete među njima "akutno pothranjeno": Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
Obama napao Trumpa: Vraćamo se 50 godina unazad
Objavljeno prije 3 sata
Japanski premijer očekuje sigurnu pobjedu na izborima, oporba je u rasulu
Objavljeno prije 3 sata
Bush napao Trumpa: U javnom životu imamo nasilje i predrasude
Objavljeno prije 3 sata
Španjolska sutra ukida autonomiju Kataloniji, slijede novi masovni prosvjedi
Objavljeno prije 3 sata
Njemačka zabrinuta zbog mogućnosti stvaranja nove generacije džihadista
četvrtak, 19.10.2017. 22:45
Oporba podupire Aleksićev zakon o zaštiti potrošača