TUZLARIJE - TUZLA DANAS

10.02.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Ludog li vremena danas, kad me vjetar ne odnese. Ima dosta polomljenih grana, a i manjih stabala. Neki dan sam vidjela da su u Ulici Aleja Alije Izetbegovića (nekadašnja Oktobarska) posađene mladice na mjestima gdje su zbog bolesti posjećena stara stabla. Nadam se da će se primiti jer ta ulica bi bila totalno drugačija bez dvoreda.

Tuzlarije


Gradonačelnika Imamovića neko je iz Vlade TK i FBiH dobro naljutio, vidi se da mu je neko stao na žulj. Poznato je da je on još prije nekoliko godina bio veliki protivnik skladištenja plina u Tuzli, tačnije, u rudničke prostore Tetime, a navodno je Selim Bešlagić dovodio neke investitore.

Svi političari imaju sličnu priču, govore na način da kritikuju druge, a ne spominju svoje greške, tako su im i govori vrlo slični, iz Grada protiv Vlade TK, iz Vlade spominju loše poteze lokalnih vlasti i tako dalje. Kada počnu iznositi prljav veš uvijek se svašta čuje i sazna, problem je što je prljavštine puno.

Tuzlarije


Sinoć su na FTV-u govorili protiv nekih iz SDA i SBB-a, a u vezi dešavanja u UKC-u Tuzla. Je li tačno ili nije neka kažu pravosudni organi ali kada se često priča samo protiv jednih onda vjerodostojnost gubi na snazi.

Zanimljiv je i način na koji pojedini novinari govore vijesti, mislim na samo izražavanje i ton. Oni koji su nekada slušali izvještaje Avde Avdića u političkom magazinu "60 minuta", znaju na šta mislim. Istim stilom tako sad pričaju i drugi, a sinoć čujem i jedan ženski glas, kao da idu na poseban kurs za takav način pričanja.

Tuzlarije


Inače, kada se obraća pažnja vidi se da pojedine medijske kuće “njeguju” određeni stil pa je tako način na koji neko stane, sjedne, govori, više stvar kuće nego osobe. To je već neka druga tema o kojoj se može pričati.

Kopiram jedan FB status profesorice u srednjoj školi.

"Drugi g
Sutra pitam nejednačine one koji nisu ništa uradili na kontrolnom i dajem jedan u DNEVNIK".


Novo vrijeme, nova djeca pa se i profesori prilagođavaju. Razmišljajući o ovome, ne znam je li mi drago ili žao što u moje vrijeme nije bilo društvenih mreža na kojima se moglo komunicirati sa profesorima. Bila bi to prilika i za ulizice, kojih uvijek ima, da lajkaju i govore profesorima kako su divni i krasni. Odmah mi slika Murvete ili Muruvete u glavi (jedna od onih strah i trepet nastavnica), i kako joj na FB-u pišu "blistate".

Tuzlarije


Da opišem još jednu od epizodica vezanu za našu birokratiju ili šta je već, kao ilustraciju da nam se svima dešavaju razne gluposti za koje pomislimo da se samo nama dešavaju. U ponedjeljak odem da uplatim za one famozne markice, lijepo se načekam u redu jer kad ja čekam tu su i trudnice, stariji, borci. Konačno i ja dolazim na red, šta ću jadna, ni trudna, ni stara, ni borac, iliti borkinja. Kaže meni gospođa uposlenica banke da je najbolje da oni meni to prebace sa računa, da mi ne naplaćuju proviziju. Pristanem, šta me briga, samo da završim.

Tuzlarije


Nakon dva dana, odnosno danas, odem u Socijalno gdje oni treba da zalijepe markice u zdravstvene. Tu se isto pošteno načekam i mislim koliko se vremena u životu potroši na nebitno i nebitne, konačno dođem na red, a mladi gospodin kaže mi da njima treba prvi list sa uplatnice (koji su mi uzeli u banci). Onda ja bla bla bla objašnjavam, onda on telefonira da se izvrše neke provjere, i na kraju kaže "jeste vi uplatili ali nije to leglo pa eto vi za koji dan opet dođite".

Na ovo sve dodajem da sinoć nisam mogla da spavam jer je komšija cuko lajao pola noći. Ne znam šta mu je bilo, valjda je jadan sam bio u kući, a nezgodno je pokucati nekome ko ne govori vaš jezik, ili da i ja zalajem. Uglavnom danas nosim majicu na kojoj piše "čuvaj se".

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno 16 beba, 9 djevojčica i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 173 intervencije

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 6 puta, prijavljeno je 14 krivičnih djela, zabilježeno je 8 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 9.2.2016.godine krv je darovalo 127 davalaca.
OSTALE VIJESTI
U sali ostalo 70 delegata, birali između Kurića i Š atorovića: Kongres prekinut, nije izabran novi predsjednik Sindikata

Nema zaključaka sa sastanka Wigemarka i predstavnika stranaka: Nije postignut dogovor o reformi Izbornog zakona BiH

Dalibor Jauković identificiran je kao počinitelj: \'Bombaš\' nije samoubojica, ubio se slučajno

TIBiH predstavio rezultate Indeksa percepcije korupcije za 2017.: BiH se i dalje nalazi ispod Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Kosova

S Kneissl o bilateralnim odnosima i evropskom putu BiH: Zvizdić i Crnadak ugostili ministricu vanjskih poslova Austrije

VIDEO: Epidemiološka situacija u TK-U nesigurna: Jedna osoba umrla od virusa H1N1, još četvero oboljelih

Posjetioci će je moći pogledati dva puta sedmično: Hagada dobila svoje mjesto u Zemaljskom muzeju BiH

Izborili plasman u osminu finala Europske lige: Prošli Arsenal, Milan, Marseille, Athletic Bilbao i RB Salzburg

Bh. košarkaši pred duel s Belgijom: Povreda Kikanovića veliki gubitak za tim

Za federalna.ba piše Mladen Marić: Kad ljudi postanu zvijeri...
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 4 sata
Kurdske snage pozivaju sirijsku vojsku u borbu protiv Turske: "Moraju ispuniti svoju dužnost"
Objavljeno prije 5 sati
Nizozemska priznala turski masakr nad Armencima kao genocid
Objavljeno prije 5 sati
Zamjenik ravnatelja UNICEF-a dao otkaz, optužen da je slao neprimjerene poruke djelatnicama
Objavljeno prije 7 sati
Agencija za atomsku energiju: Iranske zalihe uranija u dozvoljenim granicama
Objavljeno prije 7 sati
Slovačka neće ratificirati Istanbulsku konvenciju: "Ona može dovesti do priznanja istospolnog braka"
Objavljeno prije 7 sati
Prvo lansiranje SpaceX satelita u orbitu: Musk pokušao uhvatiti dio rakete u padu iz svemira