TUZLARIJE - TUZLA DANAS

12.02.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije
Iza Baroka


U našoj bolnici liječe se dvije osobe kod kojih je potvrđen virus AH1N1, a jedna od njih je u težem zdravstvenom stanju. U pitanju je svinjska gripa od koje je nedavno podlegla mlađa žena u sarajevskoj bolnici. Ministarstvo zdravlja TK formiralo je Krizni štab i kažu da nema razloga za paniku.

Tuzlarije
Trg Slobode


Samo formiranje Kriznog štaba može izazvati, ako ne paniku onda zabrinutost, jer ako je sve u redu, ako su u pitanju incidentni slučajevi, nema epidemije, što se i formira Krizni štab? Dobro je da ga ima i da se vodi računa ali mi sve govori da je situacija gora ili se očekuje da bude puno gora. Biće kako bude, gripa se lako prenosi, vakcinacija pomaže ali ne 100%, ostaje još malo preventive. Najčešće spominju pranje ruku, izbjegavanje diranja lica, posebno da vode računa oni koji koriste autobuse ili iz drugih razloga dotiču predmete koje diraju mnogi, razni držače, kvake i slično.

Tuzlarije
Pogled od Velike pijace


I dok nam se narod još zeza na račun premijera Federacije BiH Fadila Novalića, koji se zalaže da se minimalna plata ne povećava pa još priča i kako se naši građani luksuziraju, izašlo je na vidjelo da su on i ministri povećali sebi naknadu za odvojeni život za 30.000 %, sa jedne na 300 KM. Malo je reći obraz đon. Naš narod je inferioran do granice tuposti i kad su njegovi interesi u pitanju. Žao mi je što tako moram reći ali zar nije tako?

Tuzlarije


Trebali bi se svi dignuti protiv tovljenja silnih besposličara koji se na račun naroda bogate, obezbijeđuju sebe, djecu i unuke. Dok prosječna porodica jedva kraj s krajem sastavlja i ne množe kupiti ništa krupnije bez kredita, na vlasti se smjenjuju likovi iz različitih stranaka ali istog psihološkog profila koji za cilj imaju samo dvije stvari, "uzmi uzmi uzmi još" i da uhljebe što više svojih ljudi. Ministri dođu i prođu ali ljudi koje su uhljebili ostaju do penzije u državnim službama. O njima i nema više puno ni da se kaže, krivi smo mi jer smo im dozvolili.

Tuzlarije
Biciklist na Brčanskoj


Vodeće svjetske sile postigle su dogovor o prekidu sukoba u Siriji i dostavi humanitarne pomoći stanovništvu, valjda od toga šta bude. Prestalo se i pratiti šta se tamo dešava, kako to obično bude kad je daleko od nas. Uvijek se sjetim koliko smo spominjali svijet i kako mogu da žive normalno dok se kod nas ratuje, a eto, sad vidimo kako se može, i mi živimo dok su drugi u dugogodišnjem ratu u kojem je poginuo nevjerovatan broj ljudi, a oko 12 miliona je raseljeno.

Što se tiče vremena i dalje je lijepo, vedro i toplo.

Ugodan vam ostatak dana, blago onima kojima na vlasti nije Fadil&company.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno 14 beba, 7 djevojčica i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 182 intervencije

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 6 puta, prijavljeno je 13 krivičnih djela, zabilježene su 4 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 12.2.2016.godine krv je darovalo 1940 davalaca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Hrvatska predsjednica u trodnevnoj posjeti BiH: Otvorenim razgovorima zadovoljni svi

Predstavnički dom PSBiH: Usvojen Prijedlog budžeta institucija BiH za 2018.

VIDEO: Nakon više od pet sati rasprave: Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio budžet za 2018.

SDA protiv prijedloga HNS-a, HDZ protiv prijedloga SDA: Žustra rasprava parlamentaraca o izmjenama Izbornog zakona

VIDEO: Identifikovan vlasnik izgorjelog vozila: Kosovska policija ima nove detalje o ubistvu Ivanovića

Ranjeno 48 osoba: U dva samoubilačka napada u Nigeriji 12 mrtvih

Okončano zasjedanje Vojnog odbora Alijanse: Rusija ponovo slovi kao strateški konkurent NATO-u

Š pijunski rat: Uhapšen bivši agent CIA-e, SAD sumnja da je radio za Kineze

VIDEO: Na otvaranju igara marširat će zajedno : Dvije Koreje formiraju prvi zajednički olimpijski tim

\'Težak je protivnik i igra jako dobar tenis\': Nadal: Džumhur je mnogo napredovao od našeg posljednjeg meča