TUZLARIJE - TUZLA DANAS

16.02.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Kiša samo što nije pala, crni se nebo. Prije kiše malo sam škljocala po gradu pa evo slika starog dijela grada. Na Sonom trgu ima kafić koji se zove Antalija, nisam do sada ni primijetila ime. Mislim sve se nema a naš narod samo po Turskoj, ili bar u kafiću sjedi.

Tuzlarije


Tuzlarije


Dosta se često kafićima daje ime po nekom poznatom gradu, a jedan od prvih takvih kafića je bio Pariz na Ircu. U užasnoj tragediji na Kapiji 25. maja 1995. godine, poginuo je i Samir koji je bio vlasnik kafića, a mnogi su ga i zvali Samir Pariz. Lijep je momak bio, ubijen kao civil, kao što su i mnogi drugi. Nije ni čudo koliko nam smetaju priče koje šire Dodik i slični, i koliko to normalne ljude iritira. Iako on često namjerno izaziva i najbolje ga je ignorisati, ne može se uvijek ni to, na previše je važnoj poziciji.

TuzlarijeŠto se tiče laganijih tema, trgovci su izgleda precijenili zaljubljene u Tuzli pa pripremili puno poklona koji su i danas po rafama, zapelo negdje. A i neke žene pretjeruju kad počnu s pričom kako im je bez veze praznik, treba svaki dan ljubav pokazivati a ne samo jedan dan, te komercijalan je, te lafina, izmišljen, nije to naš praznik, ko je bio taj paćenik Valentin, šta nas briga za njega. Pa i briga me ali poklonu se ne gledaju zubi pa tako ni povodu. Valentin je baš bio neki dobar čovjek pa je vjenčavao i one koje ne smije.

Tuzlarije


Tuzlarije


Kad smo kod Katoličke crkve, na svim vijestima jučer je išla priča o ljubavnim pismima bivšeg pape Ivana Pavla II. Pisma je razmjenjivao sa dugogodišnjom prijateljicom i simpatijom, poljskom filozofkinjom Anom Teresom Tymienieckom, koja je nedavno umrla. Odmah su krenule diskusije na temu je li papa imao samo simpatije, je li u pitanju ovakva ili onakva ljubav ali jedno je sigurno (tako rekli) nije bilo fizičkog kontakta.

Tuzlarije


Papa ili ne, za mene su svi ljudi ljudi, svi koji na zemlji hodaju od krvi i mesa su sa svim svojim manama, vrlinama, iskušenjima i potrebama. Posebno bi mi bilo drago da je i sadašnji papa, koji je do sada najbolji, imao svoje simpatije, neka, bolje će razumjeti obični narod.

Tuzlarije


Tuzlarije


S Dodikom sam počela pa da s njim i završim, moguće je da on ni ne zna šta je ljubav, ništa iz tog područja čim je njemu do gluposti, svađa, ratova, retorika mu je prava slika unutrašnjih frustracija.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 5 beba, 3 djevojčicae i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 197 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježene su 4 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 16.2.2016.godine krv su darovala 53 davaoca.
OSTALE VIJESTI
Reakcije na usvajanje Rezolucije o vojnoj neutralnosti RS-a: Vanjska politika u isključivoj nadležnosti državnih institucija

Cilj opozicije nisu prijevremeni izbori, već vladavina prava: Govedarica: Raspustiti parlament RS-a

Odluka zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e: Bariša Čolak privremeni predsjedavajući umjesto Nikole Š pirića

Usluge će se i dalje pružati samo u hitnim slučajevima: Nema pomaka u pregovorima, štrajk zdravstvenih radnika se nastavlja

VIDEO: Stock se sastao s ministrom sigurnosti BiH: Generalni sekretar INTERPOL-a: BiH u samom vrhu zemalja članica

Županijski sud u Zagrebu o slučaju Agrokor: Ivici Todoriću istražni zatvor, ostali se brane sa slobode

Proširuju se ovlaštenja vlasti u borbi protiv terorizma: Francuski parlament usvojio kontroverzni antiteroristički zakon

Susret šefova država Hrvatske i Rusije: Grabar-Kitarović i Putin za novi zamah u odnosima dvije zemlje

Gdje je sada Colin Kaepernick?: Od jednog čovjeka koji kleči do pokreta koji je podijelio naciju

U narednom kolu \'Plavi\' će igrati protiv Lokomotive iz Zagreba: Pobjeda Željezničara za plasman u 2. kolo omladinske Lige prvaka
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Sve više Hrvata vjeruje u Europsku uniju
Objavljeno prije 3 sata
Svjetski židovski kongres pokreće međunarodnu kampanju zbog ustašluka u Hrvatskoj
Objavljeno prije 3 sata
Predsjednica pozvala Putina u Hrvatsku, predstavila mu Inicijativu tri mora
Objavljeno prije 4 sata
"Hrabri" Trump se povukao pred dogovorom senatora oko Obamacarea
Objavljeno prije 4 sata
Europska komisija izdvaja 120 milijuna eura za bolju zaštitu javnog prostora od terorista
Objavljeno prije 4 sata
Pucnjava u američkom Marylandu: Upucano pet osoba, tri ubijene, ubojica u bijegu