TUZLARIJE - TUZLA DANAS

20.02.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Sinoć je u sarajevskoj Vijećnici predstavljanea pjesma "Ljubav je" s kojom će Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović Deen, Ana Rucner i Jasmin Fazlić Jala predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu u Štokholmu.

Tuzlarije


Puno je onih koji su rado gledali nekadašnju Evroviziju, neke stvari su ostale iste, posebno kada je bodovanje u pitanju. Zemlje nastale nakon raspada Jugoslave časte sa bodovima, nema veze što se ratovalo, njeguju se bodovni dobrosusjedski odnosni. Isti je slučaj i sa zemljama bivšeg SSSR-a ali to više i nije toliko važno.

Tuzlarije


Eurosong je prilika da se malo i ogovara, pjesmu sam samo jednom čula, možda mi poslije "legne", trenutno mi je srednja žalost, a ovaj reper bolje da ne ide. Hajde što sam operisana od repanja i što mi se čini da je višak ali ne sviđa mi se ni ova njegova brada. Iako u jednoj pjesmi kaže da se i sam boji vehabija svi će odmah reći da je vehabija 1/1, jedva će dočekati da nas kritikuju. Ana Rucner, koja svira violončelo (tradicionalni bh instrument) je bivša žena Vlade Kalembera. Ja, ja, onog što je nekada davno, specifčno promuklim glasom pjevao "Sjećaš li se Lili igara u travi".

Tuzlarije


Pošto sam u doba Kalemberove slave bila mala, tada sam vjerovala u priču da on svaki dan jede led da ima takav glas i da će onda dobiti rak grla. Dobro je, čovjek je još živ i zdrav, eto i oženio je ženu čija je mati mlađa od njega. Istina, sad može da pjeva onu svoju pjesmu "o Ana, tugo mojih dana", a Ana evo pomaže komšijama da se ljepše predstave. Inače, žena stvarno dobro svira i vrlo je uspješna. Pjevačicu znam likom i glasom ali mi nije jasno ovo ime Dalal Midhat Talakić, valjda joj je to pravo ime, jer neće valjda za umjetničko izabrati Midhat? Najpoznatiji je Fuad Backović Deen, on nas je već jednom i predstavljao, koliko se sjećam dobro se plasirao. Od tada je povećao usne da bude ljepši i da možda lakše pjeva.

Tuzlarije


Sve u svemu od svega mi je najljepša Vijećnica, zaista je prekrasna. Zanimljivo je da kažu i da će pjesma biti snimljena na jezicima bh naroda, pa ne znam hoćemo li imati bosansku, hrvatsku i sprsku verziju?

Ako niste zaspali od mog uvoda evo i pjesme.U Tuzli je dosta hladno i tmurno vrijeme. Bila sam na Kompleksu slanih jezera, odnosno sada kompleksu gomile šljunka. Nigdje nikoga. Nakon tri prekrasna ljetnja mjeseca u toku sezone kompleks se pretvara u pustaru. Nema sadržaja, niti ljudi imaju naviku da dolaze, a i da dođu mogu samo hodati po šljunku. Trebalo bi osmisliti i neke zimske sadržaje. Jedno vrijeme su zimi radili slapovi pa su se bar mogli gledati, fino je bilo i kada se jezera zalede ali već nekoliko godina nema vode u jezerskim školjkama.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 6 djevojčica i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 228 intervencija

Vatrogasci - imali su 8 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 11 krivičnih djela, zabilježeno je 7 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 19.2.2016. godine krv su darovala 30 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Burno u skupštinskim klupama u Tuzlanskom kantonu: Imenovana nova Vlada TK-a, Jakub Suljkanović novi premijer

Povrijeđena jedna ženska osoba: Na Kukićev ugostiteljski objekt bačena eksplozivna naprava

VIDEO: U F+ dr. Maja Arslanagić-Kalajdžić: Javno-privatnim partnerstvom do velikih infrastrukturnih projekata

VIDEO: U F+ Fikret Radončić, koordinator Š kole skijanja 2018.: Osnovci iz Kantona Sarajevo uče skijati na Igmanu

VIDEO: Projekt vrijedan četiri miliona eura finansira EU: Lokalnim partnerstvima za zapošljavanje do novih 620 radnih mjesta

BiH jedna od najkorumpiranijih zemalja u okruženju: Parlamentarci uskoro o unapređenju zaštite prijavitelja korupcije

Drugi dan Sigurnosne konferencije u Minhenu: Zvizdić u Minhenu razgovarao s komesarom Hahnom

VIDEO: Juncker frustriran sporenjem između Hrvatske i Slovenije: Z. Balkan mora riješiti granične sporove prije ulaska u EU

U finalu savladali ekipu Kaknja rezultatom 94:76: Košarkaši Igokee osvajači Kupa BiH

Utrka na 800 metara na prvenstvu Balkana : Amel Tuka prvi na utrci u Istanbulu
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 8 sati
OVO SU HEROJI MASAKRA NA FLORIDI Neki od njih su dali svoje živote kako bi spasili djecu
Objavljeno prije 9 sati
Dron ubio dva džihadista u Jemenu dok su se vozili na motoru
subota, 17.2.2018. 20:14
Četvorica izraelskih vojnika ranjena u eksploziji na granici s Gazom, oni uzvratili tenkom
subota, 17.2.2018. 20:08
Djevojčica u Rusiji umrla od smrzavanja, odgajateljice zaboravile na nju u dvorištu vrtića
subota, 17.2.2018. 17:52
SAD nije zadovoljan odlukom etiopskih vlasti da uvedu izvanredno stanje
subota, 17.2.2018. 17:32
Iran kaže da će poštivati nuklearni sporazum iz 2015. godine