TUZLARIJE - TUZLA DANAS

25.02.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Sudeći prema radnicima na tuzlanskom klizalištu, klizaljke možemo okačiti o klin. Sezona je završena a klizalište se sprema za ljetni san. Nikako mi se nije dalo malo češće dolaziti, a koliko sam primijetila i nije bila neka posjećenost, što mi je iskreno žao.
Tuzlaci su za mnogo šta dosta inertni, hoćemo kino pa se jedva ide i u ono jedno, tako je i sa klizalištem. Izgleda da je najviše onih koji vole da se kupaju pa čekaju ljeto kao ozebli sunce da jezera počnu sa radom. Za nešto jesmo inertni ali kad treba pomagati ima kod nas svijetlih primijera.

Tuzlarije


Dobri su mi oni momci iz Rudarske škole koji su jednom slijepom dječaku iz Stupara kupili kozu. Svaka im čast. Na Hayatu postoji jedna rubrika "Ispuni mi želju" pa su tako učenici saznali za siromašnu porodicu i dječaka čija je želja bila da ima kozu. Dirnula me i humanost momaka, a i sama želja dječaka. Da se čovjek postidi svojih želja kad vidi koliko ima siromaštva i koliko ljudi teško žive, a posebna je priča da nekoga ne može usrećiti ni stado, a ne jedna koza. Neka nas zezaju "cijela Tuzla jednu kozu muzla", nije bez razloga simbol Tuzle, koza je mnoge spasila pa se nadam da će i porodici iz Stupara dobro doći.

Tuzlarije


Osim slike klizališta i ostale su sa malo višeg nivoa, gledam malo s visine. Šalu na stranu, neke su slikane iz prostorija Privredne komore gdje se održavala sjednica Gradskog vijeća Tuzle, a neke iz jednog od novijih stanova na Stupinama. Je li ja kod nekoga dođem odmah zavjese pomjeraju, znaju da ću slikati.

Tuzlarije


Na Vijeću je bilo dosta burno, jednoglasno se glasalo protiv eventualnog skladištenja plina ali je glasanju prethodila duža i žešća rasprava. Niko od vijećnika nije za skladištenje ali im je sporan motiv i tempiranje priče o plinu, to vide kao politikanstvo, a Mensur Alić (Alternativa) je rekao da i SDP i SDA govornicu koriste za predizbornu kampanju i onda od njihovih svađa narod i ne vidi da imaju i neke druge, manje, ali ne i beznačajne stranke.

Tuzlarije


Dan je lijep, naoblači se povremeno ali je fino, ne trebaju zimske jakne. Željko Pervan gostuje večeras u Tuzli, mislim da će biti svijeta, a od onih koji su se uspjeli organizovati čut ćemo kao je bilo.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba, 4 djevojčice i 3 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 199 intervencija

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježene su 4 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 23.2.2016. godine krv je darovalo 87 davalaca.
OSTALE VIJESTI
Nakon odluke o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka: Agrokorove kompanije u BiH pod monitoringom institucija FBiH

VIDEO: Strah za 250 radnih mjesta: Nepravosnažna sudska presuda unijela nemir u Kiseljak

Nisu napustili salu iako im je izrečena mjera udaljenja: Opozicija zviždaljkama blokirala rad NSRS-a

VIDEO: Na pomolu stečaj Direkcije za izgradnju Tuzla: Kupici stanova u zgradi ‘15. maj’ mogli bi ostati bez njih

VIDEO: Sjednica Kantonalne skupštine nije održana: Konstitutivnost Srba u HNK-u i dalje na čekanju

Oglasio se Ivica Todorić: \'Uhićeno je 12 vrhunskih gospodarstvenika koji nisu ništa krivi\'

170 osoba povrijeđeno: U dva talibanska napada u Afganistanu 71 žrtva

Bitka za Raku je završila: Raka je pala, ruši se kalifat Islamske države

Sin ubijene istraživačke novinarke na Malti optužuje: \'Moja majka je mrtva zbog vaše nesposobnosti\'

Samoubistvo na Novom Zelandu je tiha epidemija: 606 pari cipela