TUZLARIJE - TUZLA DANAS

11.03.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Neki dan, završavajući informativnu emisiju RTL Direkt, urednik Zoran Šprajc, koji počesto zna reći nešto provokativno, kazao je "tu i tamo se počešite po testisima, naravno tko ih ima", i završio emisiju. Ostala sam zbunjena, vjerujem kao i mnogi drugi gledaoci, nije mi bilo jasno šta čovjeku bi. Nakon toga bilo je puno komentara na tu temu, iako se bez problema sluša i gleda svašta na TV-u, očito da je javno spominjanje testisa bilo više nego šokantno. Poslije par dana novinar Šprajc je pojasnio da je riječ o kampanji ranog otkrivanja raka testisa, a pripremljen je i odgovarajući spot, o kojem je isto bilo komentara.

Tuzlarije


U povodu Dana žena puno se govorilo o ravnopravnosti spolova, pa eto jedne oblasti u kojoj su žene u prednosti. Žensko tijelo, polugolo, golo, toliko je "javno" da nije više ni zanimljivo. Čak je i na reklami za HTZ opremu ženska stražnjica, sve je odavno "na izvolite" i prihvatljivo, ali izraz "tetsisi" izazvao je zgražanje i nevjericu. I meni nije najprijatnije da pišem o tome u servisnim ali pišem jer sam razmišljala o razlici u prihvatanju muškog i ženskog tijela. Kod nas se žene mogu dosta slobodnije ponašati, dirati, dodirivati druge, ljubiti, grliti, ljube svoju djecu u usta i da ne nabrajam, a na muškarce u istoj situaciju se gleda drugačije. Pogledajte i vi spot koji se ovih dana vrti, ako niste vidjeli da znate o čemu pišem, pa prosudite sami.To bi bilo jedno, drugo je da se Haris Silajdžić oženio. Kažu zaljubio se čovjek do ušiju, a najnovija žena je mlađa od njega nekih 30 godina. Nestade čovjek za političke scene, svijet se pita šta bi s njega, a on se zabavlja. Da se hoće svi naši političari zaljubiti, glavu da izgube za nekom fatalnom ženom samo da ih ne gledamo.

Tuzlarije


Petak je, kiša pada, dan nikakav ali iako mi nije logičan niz misli moram da spomenem da je jučer bila teška rudarska nesreća u Rudniku mrkog uglja Banovići u kojoj je jedan rudar smrtno stradao. Kažu vratio se da pokuša izvući mašinu. Previše je kod nas rudarskih nesreća, ne samo kod nas, u pitanju su opasni poslovi gdje se mora dobro voditi računa o svim propisima i opet se ne može sve predvijedjeti. Još dvoje djece ostalo je bez oca što je zaista žalosno.

Tuzlarije


Umro je i Dragan Nikolić, glumac kojeg smo puno gledali u filmovima koji su postali legendarni. Dobar, simpatičan, zgodan čovjek.

Tuzlarije


Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 15 beba, 11 djevojčica i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 184 intervencije

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir narušen je 3 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 9 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 11.03.2016. godine krv au darovala 33 davaoca.
OSTALE VIJESTI
Tužilaštvo BiH donijelo naredbu za Milorada Dodika: Neće biti istrage za negiranje genocida

Konačan broj žrtava koje krije ova grobnica još nije poznat: Počela ekshumacija u rudniku Sase kod Srebrenice

Iskazali interes za saradnju u eksploataciju nafte u FBiH: Predstavnici Shella nisu došli na sastanak sa Džindićem

Prvookrivljen u slučaju Agrokor: Izdan Europski uhidbeni nalog za Ivicom Todorićem

Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić: U Srbiji skupljanje potpisa za doživotnu robiju za ubice djece

Izabrani senatori koji će odlučivati o Kataloniji: U četvrtak sjednica katalonskog parlamenta

Zbog emisije ugljičnog dioksida: Sve kiseliji oceani pogubno utječu na oceanske ekosustave

FOTO: Iz perspektive Kristine Makeeve: Kako jesen izgleda širom svijeta

I zvanično na 31. mjestu: Džumhuru novi ranking karijere

U izboru FIFA-e: Cristiano Ronaldo ponovo izabran za najboljeg fudbalera svijeta