TUZLARIJE - TUZLA DANAS

11.03.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Neki dan, završavajući informativnu emisiju RTL Direkt, urednik Zoran Šprajc, koji počesto zna reći nešto provokativno, kazao je "tu i tamo se počešite po testisima, naravno tko ih ima", i završio emisiju. Ostala sam zbunjena, vjerujem kao i mnogi drugi gledaoci, nije mi bilo jasno šta čovjeku bi. Nakon toga bilo je puno komentara na tu temu, iako se bez problema sluša i gleda svašta na TV-u, očito da je javno spominjanje testisa bilo više nego šokantno. Poslije par dana novinar Šprajc je pojasnio da je riječ o kampanji ranog otkrivanja raka testisa, a pripremljen je i odgovarajući spot, o kojem je isto bilo komentara.

Tuzlarije


U povodu Dana žena puno se govorilo o ravnopravnosti spolova, pa eto jedne oblasti u kojoj su žene u prednosti. Žensko tijelo, polugolo, golo, toliko je "javno" da nije više ni zanimljivo. Čak je i na reklami za HTZ opremu ženska stražnjica, sve je odavno "na izvolite" i prihvatljivo, ali izraz "tetsisi" izazvao je zgražanje i nevjericu. I meni nije najprijatnije da pišem o tome u servisnim ali pišem jer sam razmišljala o razlici u prihvatanju muškog i ženskog tijela. Kod nas se žene mogu dosta slobodnije ponašati, dirati, dodirivati druge, ljubiti, grliti, ljube svoju djecu u usta i da ne nabrajam, a na muškarce u istoj situaciju se gleda drugačije. Pogledajte i vi spot koji se ovih dana vrti, ako niste vidjeli da znate o čemu pišem, pa prosudite sami.To bi bilo jedno, drugo je da se Haris Silajdžić oženio. Kažu zaljubio se čovjek do ušiju, a najnovija žena je mlađa od njega nekih 30 godina. Nestade čovjek za političke scene, svijet se pita šta bi s njega, a on se zabavlja. Da se hoće svi naši političari zaljubiti, glavu da izgube za nekom fatalnom ženom samo da ih ne gledamo.

Tuzlarije


Petak je, kiša pada, dan nikakav ali iako mi nije logičan niz misli moram da spomenem da je jučer bila teška rudarska nesreća u Rudniku mrkog uglja Banovići u kojoj je jedan rudar smrtno stradao. Kažu vratio se da pokuša izvući mašinu. Previše je kod nas rudarskih nesreća, ne samo kod nas, u pitanju su opasni poslovi gdje se mora dobro voditi računa o svim propisima i opet se ne može sve predvijedjeti. Još dvoje djece ostalo je bez oca što je zaista žalosno.

Tuzlarije


Umro je i Dragan Nikolić, glumac kojeg smo puno gledali u filmovima koji su postali legendarni. Dobar, simpatičan, zgodan čovjek.

Tuzlarije


Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 15 beba, 11 djevojčica i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 184 intervencije

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir narušen je 3 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 9 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 11.03.2016. godine krv au darovala 33 davaoca.

OSTALE VIJESTI
Sastanak o Izbornom zakonu BiH: Izetbegović, Nikšić i Komšić s Cormack i Wigemarkom

Ustavni sud BiH obavio preliminarnu raspravu: Odluka o zahtjevu Borjane Krišto na jednoj od narednih sjednica

Novalić i Krnjić o implementaciji novog Zakona o PIO-u: Od aprila veće penzije u FBiH

Sredstva do daljnjeg na računu Centralne banke BiH: UO UINO-a BiH bez saglasnosti o raspodjeli sredstava od putarina

\'Niz pravnih i činjeničnih nepravilnosti\': Mladić žalbom traži poništavanje osuđujuće presude

U Parizu sukob demonstranata i policije: Hiljade ljudi u Francuskoj protiv promjena Zakona o radu

Samit lidera EU-a: Evropska unija ne želi ulaziti u trgovinski rat sa SAD-om

FOTO: Snijeg prekrio glavni grad BiH: Zimska idila na ulicama Sarajeva

Organizacioni komitet predstavio realizovane projekte: Do sada prijavljene 43 zemlje za učešće na EYOF-u 2019.

Selektor BiH uoči susreta sa Bugarskom: Prosinečki: Odigrat ćemo dobru utakmicu kakvi god budu uvjeti