TUZLARIJE - TUZLA DANAS

14.03.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Gradonačelnik se danas pohvalio da se otvara još jedan BIT Centar i to u nekadašnjoj zgradi Grafičara. Ako ima još nekih, kao ja, pa pomisle na Grafičar na Ircu, da kažem da je riječ o zgradi u blizini kina Centar, u kojoj je na samom uglu do nedavno bila banka, a jedna strana joj je okrenuta Kazanmahali, druga Korzu. Lijepa je to zgrada i kaže gradonačelnik da je nakon četiri godine pravne bitke vraćena Gradu Tuzli.

Tuzlarije


Prizemlje i prvi sprat zauzet će BIT Centar IV, a na drugom spratu će se održavati sjednice Gradskog vijeća Tuzla. Dobro je da neće više plaćati iznajmljivanje prostora u BKC-u ili Tuzlanskoj komori. Pored prizemlja zgrada ima još 4 sprata, a meni se ona i ne čiti toliko velika, gledano s vana nikad ne bih rekla da ima toliko prostora.

Što se tiče BIT Centra, gradonačelnik voli da kaže slikovito kako u Centar uđe pile a izađe kokoš, odnosno informatičar zreo za nadmetanje na svjetskom tržištu. Izgleda da djecu koju uče i pokazuju zanimanje, nije loše uputiti na Elektrotehniku, jedan od fakulteta s kojim se ima posla.

Tuzlarije


Jasmin Imamović je u godinama načelnikovanja izgradio totalno specifičan stil pričanja. Uz njemu svojstvene izraze tu su i stanke u govoru, naglašavanja, njemu je malo da jednom kaže NAJ on će reći bar naj naj naj najbolji, naj naj najveći, i sve je naj, najbolje, najnovije, najstarije, najveće, najmodernije, nekada kaže u Kantonu, često u BiH, a kada su u pitanju BIT centri onda ide na region, a i šire. Uglavnom ako hoćete kome da pričate u njegovom stilu, posebno o Tuzli, povremeno dodajte to naj, na primjer da imamo najdužu plažu u državi. Što je najzanimljivije to je i tačno, a u konkurenciji je ono malo Neuma ali šta nas briga. Od portala su naravno naj naj naj naj najbolje Tuzlarije, a i ja sam naj naj naj i još jednom naj pa da se sama sebi smijem.

Tuzlarije


Žena koja je kriva za smrt 37 civila, koji su nastradali jučer u Ankari, zove se Seher Cagla Demir. Studentica i novinaraka rođena je 1992. godine, članica je Kurdske radničke partije. Po stvarima koje se dešavaju u Turskoj, kod nas je odlično, tu i tamo se baci po koji kamen, nešto pošara i to od strane i onako problematičnih tipova, a ne daj Bože da neko zbog nekadašnjih pokolja ode recimo Srebrenicu pa ubije prolaznike, turiste i slično. Paralela je nategnuta ali nema kod nas toliko osvetničkih poteza.

Tuzlarije


U Turskoj su učestali bombaški napadi, imaju problema i sa izbjeglicama, a sve to negativno utiče na turizam. Ne mogu shvatiti te fanatike nikako, ta ubistva, srljanje u vlastitu smrt, kakvi su to ciljevi. Terorizam unosi strah i nesigurnost ali ne znam da se terorizmom igdje uspjelo dovesti do nekog rješenja. Tješim se da sad zbog interneta puno više čujemo šta se dešava u svijetu pa nam se čini da se svijet okrenuo naopako, a ratova i budala je uvijek bilo.

Vrijeme nije loše, počinju problemi sa alergijama pa ne ne znam ko šmrca zbog prehlade, a ko zbog alergija.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 5 djevojčica i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 245 intervencija

Vatrogasci - imali su jednu intervenciju

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježene je 5 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 14.03.2016. godine krv je darovalo 29 davaoca.OSTALE VIJESTI
VIDEO: Traga se za drugim mladićem: U rijeci Bosni kod Visokog pronađeno tijelo Irhana Foče

Kožul odbio sazivanje sjednice, predsjedavao Sokolović: Zasjedala Komisija za finansije i budžet, odbili akcize

VIDEO: Nakon sastanka delegacija HDZ-a BiH i SNSD-a: Dodik: Podržaćemo HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona

Meta Al-Shabaaba bila policijska akademija u Mogadishuu: U samoubilačkom napadu u Somaliji najmanje 17 poginulih

PESCO: Čelnici EU-a dogovorili novi sistem vojne saradnje

Nesreća na pruzi između Perpignana i Villefranche-de-Conflenta: Sudar voza i autobusa na jugu Francuske, poginulo četvero djece

U Grčkoj na snazi 24-satni generalni štrajk: 15.000 demonstranata u Atini protiv mjera šednje

Godišnja pres konferencija predsjednika Rusije: Putin: Biću nezavisni kandidat

Za 52,4 milijarde dolara: Disney kupuje Fox

Kandidovaće se na parlamentarnim izborima u Brazilu: Ronaldinho ulazi u politiku
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Hamas prijeti da će poništiti Trumpovu odluku: "Marširamo prema Jeruzalemu"
Objavljeno prije 3 sata
Potjera u Indiji: Pobjegao ministar sreće optužen za ubojstvo opozicijskog političara
Objavljeno prije 3 sata
Vojnici iz Konga osuđeni na doživotni zatvor: "Silovali su djecu da bi dobili natprirodne moći"
Objavljeno prije 4 sata
Vlak se sudario sa školskim autobusom u Francuskoj, ima troje mrtvih
Objavljeno prije 4 sata
Britanska ekstremna desnica najavila skup potpore Trumpu
Objavljeno prije 5 sati
UN: Unatoč poricanju vlasti, SAD još uvijek muči zatvorenike u Guantanamu