TUZLARIJE - TUZLA DANAS

16.03.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Na jučerašnjoj sjednici Vlada TK je donijela odluku kojom odobrava novčana sredstva u iznosu od 5.000 KM Pedagoškom zavodu TK na ime hitne kupovine kamera za nadzor nad provođenjem male mature u 86 osnovnih škola na području TK, uz napomenu kako je kvalitetan nadzor provođenja procesa testiranja učenika jedna od vrlo značajnih komponenti u realizaciji male mature.

Tuzlarije


Jadna djeca, em im uvedoše maturu, em još i video nadzor. Maturu u srednjoj školi neki imaju neki nemaju, a na kraju krajeva lično i ne vidim neku korist od nje. Nije mi to neka provjera znanja za prethodne 4 godine školovanja, a ni za gradivo koje se učilo u osnovnoj. Obično se imaju testovi koji kruže generacijama, tipa su zaokruživanja odgovora i nešto pitanja gdje se treba i pisati, nebitno, nego se to nauči za par sedmica, a neki i za par dana, i polože.

Tuzlarije


Dobro je šta god se uči, ostane bar nešto u glavi, nego je problem što to košta, posebno u zemljama kao što je BiH, a djeca se stavljaju pod još veći pritisak. Ionako uče svašta, "moraju" imati petice da se upišu u željenu školu pa sad još i matura, a i videonazor. Vjerujem da će djeca već smisliti način da malo prepisuju. Da me ko pogrešno ne shvati, daleko da podstičem kršenje pravila, nego sam protivnik stvari koje su reda radi, naređenja "s vrha”, prilagođavamo se nekome, nečemu, a posebne koristi i nema.

Tuzlarije


Joj, odnosno mašala nam jučer Slobode, kako nas je sve razveselila. Stvarno je bez veze da nije bilo TV prenosa, nema šta ne možemo gledati, koje sve sportove, gluposti koje nikoga i ne zanimaju, a ne može se obezbijediti prijenos utakmice koja mnoge zanima. Stvarno je bilo uzbudljivo, taman napišem da je Sloboda dala go, eto i drugog, a vrlo brzo i trećeg.

Tuzlarije


Nakon svakog gola sam zvala oca da uhvatim muštuluk, kad sam javila za treći mislio je da se zezam pa je posumnjao i u prethodna dva. Evo trljam ruke, biće para, duša mi od mog dragog penzionera uzeti šta bilo. Kaže on meni da sam sumnjivog porijekla i uvijek me svrstava u manjine. U ovoj demokratiji plaho nešto svi osjetljivi pa ne smijem ni napisati kako mi tačno kaže, a ja se smijem, ko ludo pa živi.

Tuzlarije


Tužna vijest je da je deminer Aldin Selimović (34) iz naselja Mramor kod Tuzle, preminuo sinoć u UKC-u. Grozno je i da imamo toliko miniranih terena, i da se sve manje odvaja za to, kako je krenulo trebat će 50 godina da se očisti sve, a ljudi ginu, i demineri i civili.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba, 2 djevojčice i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 211 intervencija

Vatrogasci - imali su 6 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 4 puta, prijavljeno je 7 krivičnih djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 16.03.2016. godine krv je darovalo 75 davaoca.
OSTALE VIJESTI
Prijevremeni izbori za načelnika Općine Glamoč: Do 15 sati glasalo 1.419 birača ili 34,69 posto

Kozlić i Omerović na \'Krugu 99\': Haški tribunal ostvario svoju misiju i većinu ciljeva

Baza operacija seli se na Kamberović polje: Nastavljena potraga za Aldinom Mulićem

\'Odsustvo iskrene želje bh. lidera\': Fajon: Nedostatak dogovora unutar BiH usporava put ka EU

VIDEO: U F+ Selim Berisalić iz Zajednice tehničke kulture BiH: Inovatori u BiH donose medalje, ali se u njih ne ulaže

U Sarajevu skup protivljenja Trumpovoj odluci: \'Zemlja Palestinaca ne može se nikome poklanjati\'

Predsjedavajući Predsjedništva BiH za HRT: Čović: Treći entitet realna mogućnost

Program započet 2007., a zatvoren 2012. godine : Pentagon potrošio 20 miliona dolara na istraživanje UFO-a

45 ranjenih: U samoubilačkom napadu na crkvu u Pakistanu najmanje osam žrtava

VIDEO: U Australiji prikupljao sredstva za režim u Pyongyangu: Sjevernokorejski agent optužen za pokušaj prodaje dijelova rakete