TUZLARIJE - TUZLA DANAS

17.03.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Kompanija "Nike" najavila je da je konačno usavršila sistem samovezujućih patika. Odavno imaju one "na čičak” ili koje se samo navuku, ali nije to to, ove imaju pertle koje se same zategnu.

Tuzlarije


Neki dan, na jednom od portala, objavili su zanimljivost da se u Americi prodaju oguljene mandarine.Ne čudi jer je i kod nas sve više opranog i očišćenog voća i povrća. Baš u Bingu imaju krompir isječen na krugove. Ako je zahvaljujući tome neko dobio posao da guli i priprema voće i povrće, ok, ali ima puno i pretjerivanja.

Tuzlarije


Ljudi trebaju da se kreću, da rade razne pokrete, tako smo "programirani”. Jedno vrijeme sam kupovala razna kućna pomagala, ima toga za sve i svašta, onda sam uvidjela da više izdangubim dok tako pripremim voće i povrće, a još više dok operem razne sokovnike, blendere, štapne miksere, nego da sama sve uradim na "starinski" način. Smanjila sam upotrebu, a i nema mi boljeg pire kropira od onog što se viljuškom napravi.

Tuzlarije


Pet shop "Ketti" najveća je trgovina za kućne ljubimce u Tuzli, otvorena sredinom februara ove godine na Sjenjaku. Ne znam je li radi još ona kod Doma ali znam da raznih ptica ima da se kupi i na pijaci. Djeca nekad baš navale pa je najlakše kupiti one male kućne ljubimce. Malo je kuća kroz koje nisu prošli kanarinci, papagaji, razni zamorci, kornjače, ribice, a ako djecu ne prođe želja da imaju kućnog ljubimca, onda se prelazi na mačke i pse. Posebno na pse navale, i sve je ok ako će se o njima brinuti ali obično djeca namole, nabavi se, pa nakon nekog vremena izgube interes. Ako životnja ima sreće o njoj će se brionuti ostali ukućani, ako ne, eto je na ulici. Nadam se da će u novoj radnji kupovati oni koji znaju da kućni ljubimci nisu igračke nego živa bića koja itekako osjećaju.

Tuzlarije


Ne znam šta ima u Tuzli, nisam bila dva dana pa idem da se informišem, a i vama sutra šta napišem. Kolegici Bedrani danas je rođendan pa evo jedne javne čestitke, a pjesmu neka pusti sebi po želji.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 7 djevojčica i 1 dječak

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 217 intervencija

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 17.03.2016. godine krv su darovala 54 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Cijeli dan trajala rasprava o povredi poslovnika: Opozicija blokirala rad NSRS-a, pozicija prešla u malu salu

VIDEO: Nakon odluke o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka: Agrokorove kompanije u BiH pod monitoringom institucija FBiH

VIDEO: Strah za 250 radnih mjesta: Nepravosnažna sudska presuda unijela nemir u Kiseljak

VIDEO: Sjednica Kantonalne skupštine nije održana: Konstitutivnost Srba u HNK-u i dalje na čekanju

U srijedu odluka o istražnom zatvoru: Ispitano svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor

170 osoba povrijeđeno: U dva talibanska napada u Afganistanu 71 žrtva

VIDEO: Bitka za Raku je završila: Raka je pala, ruši se kalifat Islamske države

Sin ubijene istraživačke novinarke na Malti optužuje: \'Moja majka je mrtva zbog vaše nesposobnosti\'

Samoubistvo na Novom Zelandu je tiha epidemija: 606 pari cipela

Liverpool deklasirao ekipu Maribora, Spartak bolji od Seville: Neriješeno u derbiju Lige prvaka, favoriti uglavnom pobijedili