TUZLARIJE - TUZLA DANAS

28.03.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Prvo se pričalo o deložaciji Nesima Tahirovića, a sada o "Ceriću”. U prvom slučaju u pitanju je pojedinac, u drugom mnogočlano kulturno umjetničko društvo pa je teško porediti. Apsurdno je da Univerzitet deložira vlastito, Univerzitetsko kulturno umjetničko društvo, koje pod okriljem Univerziteta djeluje već 36 godina. Vidjećemo hoće li Vlada TK reagovati kao u slučaju Tahirovića ali je sigurno da će o Ceriću biti još priče a i prilike da političke stranke ugrabe koji poen. Nedavno je objavljeno ko dobija vrlo povoljno, da ne kažem džaba, prostor od Gradske uprave pa nije bilo nikakvih saopštenja, a sad vezano za Cerića od SDP-a stižu dva u dva dana. Nije bitno ko je i ko nije u pravu, tačnije ko ima kakav stav, nego su bitni različiti aršini i neprincipijelnost.

Tuzlarije


U gradu je organizovano potpisivanje građana koji se protive otvaranju još jednog privatnog fakulteta. Što se mene tiče neka se otvaraju, sve je to biznis, a konkurentnost je svakako dobra. Pošto iz javnih para, odnosno budžeta, ide otvaranje novih smjerova na državnim fakultetima, plate profesorima i sve ostalo, logičnije mi je da tu pazimo šta se radi i da se bunimo ako treba. Otvaranje privatnog fakulteta nam nije ni iz džepa ni u džep, odnosno nešto će biti u džep preko zapošljavanja nastavnog kadra i poreza.

Tuzlarije


Treba nama još da se naviknemo na totalni privatluk, normalno nam je da su zanatlije privatnici, pa su krenuli zubari, nakon njih i doktori, osim ordinacija ima dosta registrovanih i privatnih poliklinika i klinika, banki, fabrika, preduzeća, tu su i obdaništa, osnovne i srednje škole, pa krenuli i fakulteti. Privatno rade i pravnici, advokati, prevodioci, notari, nastavnici, profesori, tačnije ko god može.

Tuzlarije


Ima tu dosta i uopštene priče, čuje se nešto pa se prenosi, a šta je tačno i ne zna se. Opšti je stav da se na privatnim fakultetima ništa ne uči ali studenti na tim fakultetima ne misle tako. U suštini sve zavisi i od samog pojedinaca, da li je upisao fakultet da uči i nauči ili da se dokopa diplome.

Tuzlarije


Za sutra je najavljena sjednica Gradskog vijeća Tuzla. Ako sam dobro vidjela u planu je ponovna izgradnja zgrade po ugledu na staru Gimnazije, kao i obnavljanje cijelog onog dijela oko Medrese i prema Kojšinu koji je usljed slijeganja tla stradao. Ima i raznih tačaka na kojima se, po mom mišljenju, nepotrebno gubi vrijeme kao što je na primjer inicijativa za čišćenje ploča na Partizanskom groblju. To bi trebao Komunalac završiti u okviru redovnih poslova, nema potrebe da ide na Vijeće kao ni tačke koje nisu u samoj nadležnosti Vijeća nego Kantona, a na dnevnom redu su da se ima prilika kritikovati neka vlast.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 6 beba, 5 djevojčica i 1 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 112 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen je 2 puta, prijavljeno je 57 krivičnih djela, zabilježeno je 9 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana, 28.03.2016. godine krv je darovalo 25 davalaca.

OSTALE VIJESTI
Izetbegović na programskom skupu SDA: BiH na političkoj i historijskoj raskrsnici

Među uhapšenima četiri maloljetnika: Zbog lažnih dojava o bombama u školama u KS-u uhapšeno pet osoba

"Stop Istanbulskoj za suverenu Hrvatsku": U Hrvatskoj prosvjedi protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

Došli do podataka miliona korisnika Facebooka bez dozvole: Britansko regulatorno tijelo ispituje dokaze iz Cambridge Analytice

Nedaleko od bolnice eksplodirao automobil napunjen eksplozivom: Sedam osoba poginulo u eksploziji u Idlibu, 25 povrijeđeno

Osim pod "ograničenim okolnostima": Trump većini transrodnih osoba zabranio služenje u vojsci

Predao se otmičaru u zamjenu za oslobađanje talaca: Preminuo policajac povrijeđen u napadu u Francuskoj

"Mostar Run Weekend": Živanović i Parlov pobjednici drugog mostarskog polumaratona

Ove nedjelje počinje Formula 1: Hamilton rekordom do pole pozicije u prvoj trci sezone

Pomjeranje kazaljki sa dva na tri sata: Od sutra ljetno računanje vremena
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
U Francuskoj pritvoren maloljetnik, povezuju ga s džihadistom iz jučerašnjeg napada
Objavljeno prije sat vremena
Eksplozija autobombe u Egiptu, jedna osoba poginula, četiri ozlijeđene
Objavljeno prije 4 sata
Povijesni prosvjed protiv oružja u Washingtonu, očekuje se pola milijuna ljudi
Objavljeno prije 5 sati
Kina poslala jasno upozorenje Americi nakon uvođenja carina
Objavljeno prije 5 sati
Najveća kriza u povijesti Fejsa: "Zuckerberg djeluje kao dečko koji ne zna kamo ide"
petak, 23.3.2018. 22:55
Sirijski režim kontrolira gotovo čitavu istočnu Gutu: "Dušom i tijelom smo uz tebe, Bašare"