TUZLARIJE - TUZLA DANAS

05.04.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


U mojoj mahali je jučer bio požar. Zovu me kolege da pitaju šta se dešava, a ja niti sam šta čula, ni vidjela, a ni osjetila. Godine me stustigle, džaba je. Požar se desio u vrijeme nakon ručka, meni tad padne pritisak, ne znam ni kako se zovem, a Bog dao oko mene uvijek neka buka. Renoviraju se stanovi, sudaraju, škripe, bibiću, laju, svađaju se, nema šta nema. Uglavnom, kako je moglo biti, dobro se to završilo, žena se snašla, uspjela je oboriti i napu da vatra od nje ne dohvati kuhinjske elemente, sklonila stvari koje je mogao zahvatiti požar, isključila osigurače i pokazala dosta prisebnosti ali se i opekla i završila u bolnici.
Problem kod mnogih zgrada, pa i kod ove, je pristup. Toliko je automobila, postavljenih polulopti, nema se gdje okrenuti.

Tuzlarije


U Gradskoj upravi danas su potpisani ugovori sa donatorima projekta "Adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla" . Predsjednica Udruženja prijatelji djece oboljele od karcinoma, bila je posebno dirnuta zbog svega jer, kaže, nije u pitanju samo dijete, cijela porodica se susreće sa problemima, a do sada su djeca odlazila na liječenje u Sarajevo. Nije lako kad je dijete prehlađeno a ne kad su tako teška oboljena u pitanju, zato mi je drago da se bar na neki način olakša svima koji se susreću sa takvim životnim problemima, a mislim da se može i više. Svaka čast donatorima, bez njih bi bilo teško ali toliko se javnog novca troši na bezvezarije da uvijek ima prostora za bolju preraspodjelu.

Tuzlarije


Na današnji dan prije 24 godine srpske snage, nakon što su preuzele kontrolu nad sarajevskim aerodromom, zatvorile su Sarajevo sa svih strana i stavile ga u potpunu opsadu koja je trajala 1.500 dana. Za vrijeme držanja grada pod opsadom stradalo je više od 11.500 građana glavnog grada BiH. Šta su Sarajlije sve doživjele i preživjele. Treba sve slike užasnih stradanja umnožiti i dobro čuvati da se nikada ne zaboravi.

Tuzlarije


Javljaju jučer da je u Hrvatskoj opljačkana glavna zgrada MUP-a, provaljeno je u prostorije službe organiziranog kriminala iz kojih su ukradene veće količine zlata i 280.000 eura. Sve kao na filmu, još da vidimo jesu li lopovi nepoznati ili su neki iz MUP-a.

Tuzlarije


U nekim gradovima regiona, a počelo je i kod nas, pojavile su se "kuke dobrote", na njih se kače kese sa hranom, odjećom, obućom, i ostalim što je upotrebljivo, a može nekome poslužiti. Kod nas neko na drvo objesio mobitel, vjerovatno ga je našao, nije znao šta će s njim, pa zakačio (osvijetljeni krug na gornjoj slici).

Tuzlarije


Što se tiče temperature, ljeto je pravo, preko 30 stepeni. Oni sa dobrom linijom odmah požurili da se razgolite, pa mlađih djevojaka ima i u šorcevima. Neka, neka nose šta im se nosi i u čemu se lijepo osjećaju.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 12 beba, 7 djevojčica i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 197 intervencija

Vatrogasci - imali su 6 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen je 1 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježeno je 10 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 05.04.2016. godine krv je darovalo 105 davalaca.
OSTALE VIJESTI
Zapalio se autobus: Najmanje 52 osobe poginule na sjeveru Kazahstana

Sjednica Vijeća ministara BiH: Ministri o Strategiji za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga

Danas u Beogradu sahrana Olivera Ivanovića: I kontroverzan i poštovan političar

Tillerson: Dugujemo objašnjenje Turskoj: \'Ne formiramo nikakve jedinice za zaštitu granice u Siriji\'

Prva godina Trumpovog mandata: Od istupanja iz Pariškog sporazuma do izazivanja Kim Jong-una

Inspirisani Annom Frank: Rabini u Izraelu planiraju da kriju afričke migrante

VIDEO: Na otvaranju igara marširat će zajedno : Dvije Koreje formiraju prvi zajednički olimpijski tim

\'Težak je protivnik i igra jako dobar tenis\': Nadal: Džumhur je mnogo napredovao od našeg posljednjeg meča
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
U zapaljenom autobusu u Kazahstanu poginulo najmanje 52 ljudi
Objavljeno prije sat vremena
Trump: Ne trebam teretanu, kad šutnem loptu, ona daleko odleti
Objavljeno prije 2 sata
Osuđeni goli prosvjednici koji su zaklali janje ispred Auschwitza
Objavljeno prije 3 sata
Prva godina Trumpovog mandata: Od istupanja iz Pariškog sporazuma o klimi do izazivanja Kim Jong-una
Objavljeno prije 3 sata
Prva godina Trumpovog mandata: Podjela, nesloga i neispunjena predizborna obećanja
Objavljeno prije 3 sata
Nafta iz iranskog tankera razlila se Istočnim kineskim morem, najveći izljev od 1991.