TUZLARIJE - TUZLA DANAS

23.10.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Na slici je autobuska stanica, odnosno ono što je od nje ostalo nakon što je neko u nju udario autom. U ovakvom je stanju bar desetak dana, dobro je da su bar sklonili staklo sa pločnika ali i ovo što je ostalo trebalo bi što prije ukloniti jer se stanica nalazi u neposrednoj blizini OŠ “Jala” i Gimnazije “Meša Selimović”.

Tuzlarije


Ne sjećam se tačno kada su postavljene nove stanice, koje ne izgledaju loše ali ih je već dosta uništeno nakon saobraćajnih nesreća. Više su kao nadstrešnice, da oni koji čekaju autobus ne kisnu.

Tuzlarije


Jučer je počelo montiranje plastenika čiju je nabavku sufinansirao Grad Tuzla u iznosu od 50 % a ostalo su korisnici. Fino, neka se narodu pomaže kad god se može. Neki od plastenika i žive, i spas su za ovo promjenjivo vrijeme u kojem ima i suše i leda, a ne zna se šta više štetu nanese.

Tuzlarije


Kolega je danas obilazio Grabovicu, pregledala sam slike, poslije će napraviti neki prilog o tome, i zanimljivo je da je u pitanju tuzlansko naselje, istina periferno, u kojem se može vidjeti i plastenika, kokošinjaca, voćnjaka, obrađene zemlje, tako da mi se činilo da je jedno takvo naselje sa dobrom putnom komunikacijom, u kojem saobraćaju bus linije, dobro za živjeti. Blizu grada, a ipak izolovano od velike gužve. Naravno, oni koji tu žive najbolje znaju sve prednosti i mane, ali eto, ako ništa lijepa je priroda.

Tuzlarije


Veliki broj pripadnika Oružanih snaga BiH radi na dizanju bedema i kopanju kanala da zaštite područje u blizini velike avionske bombe koju će u nedjelju uništiti. Lokacija je Bosanska Otoka, a planira se i zatvaranje saobraćaja i poduzimanja niza zaštitnih mjera. Daleko je od nas ali tih bombi, od ručnih do avionskih, izgleda ima po cijeloj zemlji.

Tuzlarije


Neki dan prave anketu u Hrvatskoj, neki grad gdje prolazi puno izbjeglica, pa pitaju ljude je li im smetaju. Odgovora je bilo raznih, a jedan kaže "ja bih primio jedan bračni par, što ne bih, Balkan je ovo, danas ti sutra ja". Nema šta, tolerantna i simpatična izjava ali i tužno zvuči ovo "danas ti sutra ja". To nam dođe ko redovna balkanska pojava.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba, 4 djevojčice i 3 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 157 intervencija

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir narušen je 1 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, dogodila se 1 saobraćajna nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 23.10.2015. godine krv su darovala 24 davaoca.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Junuzović-Kaljić i Srabović u F+ o imunizaciji: Zašto je posljednjih godina sve manji broj vakcinisane djece?

Potpredsjednica SDS-a tvrdi da je riječ o pljački vijeka: Pandurević: Elektroprivreda RS-a je oštećena za 600 miliona KM

Ovog ponedjeljka iznošenje žalbi na presudu Karadžiću: Meron: Tužiteljstvo će tražiti osudu za genocid u još 6 općina

VIDEO: Projekt Power: BiH i C.Gora zajedno podržavaju upošljavanje osoba s invaliditetom

Publicista Alaga Dervišević na sesiji \'Kruga 99\': U BiH se kontinurano vrši demoniziranje graditelja državnosti

Reagovanje na izjave člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića: IZBiH: Pitanje Osnovnog ugovora s državom ne politizirati

VIDEO: Položeni vijenci kod Kamenog cvijeta: U Jasenovcu održana službena komemoracija

Demonstracije zbog imenovanja bivšeg Sarksyana za premijera: Lider opozicije Pashinyan uhapšen tokom protesta u Jerevanu

Novi bilans ISIL-ovih žrtava u glavnom gradu Afganistana : U samoubilačkom bombaškom napadu u Kabulu poginulo 57 ljudi

Utakmice 6. kola Lige za prvaka i Lige za opstanak: Sarajeva pobijedilo Široki, GOŠK Slobodu