TUZLARIJE - TUZLA DANAS

26.10.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Radnici Tvornice transportnih uređaja su danas bili u blizini Skupštine TK. Nije im dozvoljeno da se okupljaju ispred same zgrade pa su ih policajci usmjerili u onaj parkić u blizini obližnjih zgrada.

Tuzlarije


U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Vučkovcima (opština Gračanica) nastradala su djeca, neka teže neka lakše, i to djeca vozača koji je vozio pod uticajem alkohola.

Tuzlarije


U autu su bili bračni par i njihovo troje djece. Kako me nerviraju oni koji sjedaju za volan nakon što su pili, nije bitno koliko, i najmanja količina utiče na reflekse ali ne može se to takvima dokazati. Pa hajde što rizikuju svoj život ali što ugrožavaju sve druge u saobraćaju, pa evo kao ovaj i svoju djecu. Neki se osile, nisu se nikad sudarili pa misle hajde može, a to je ono što kažu, sve do jednom.

Tuzlarije


Stalno slušamo kako se sve što radimo na internetu čuva, negdje je memorisano, i kad mislimo da smo obrisali negdje to ima, samo mi ne vidimo. Ovih dana mnogi su radili, a i dalje rade, razne testove na FB-u. Pitanja su simpatična pa se svijet zabavio. Neki su objavljivali rezultate da ih vide i ostali, neki samo rade pa ne objave. Uglavnom u razgovoru sa par prijatelja složismo se da rezultati dosta "pogađaju". Testovi su inače kao i priča o horoskopu, posebno kad počnu sa boljim osobinama, pa se kaže "pa jeste tačno je to", dakle, dosta sugestivni ali ipak ima tu nešto.

Tuzlarije


Ta podudarnost rezultata sa našim karakterom krije se u činjenici da su u obzir uzimali svaki naš klik, pokazani interes za nešto, svaki lajk, riječi u komenatrima, dakle svu našu aktivnost, pa nije ni čudo da se rezultati poklapaju sa stvarnošću, mada kada se ozbiljno razmišlja, sve to djeluje i pomalo zastrašujuće pa ne čudi oprez mnogih prije nego što nešto napišu, objave i slično.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođene su 3 bebe i to 3 djevojčice

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 254 intervencije

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir narušen je 3 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 26.10.2015. godine krv je darovalo 4o davaoca.OSTALE VIJESTI
VIDEO: Sa 20 glasova \'za\': Smijenjena Vlada Kantona Sarajevo

Vlada HNK-a izglasala početak pregovora 4. travnja: Š trajk doktora medicine i stomatologije HNK-a zaleđen do daljnjeg

VIDEO: Datuma se prisjetili bivši zatvorenici HVO-a i ARBiH: U Mostaru odvojeni programi na godišnjicu raspuštanja logora

Komšić: Zbog Čovića neću povući kandidaturu: SDP odbio prijedlog ujedinjenja ljevice po DF-ovim uslovima

Hrvatskoj i dalje prijete poplave: Rekordan vodostaj Save kod Jasenovca

Predstavio plan za borbu protiv zavisnosti od opioida: Trump zatražio smrtnu kaznu za dilere droge

Na sastanku u Helsinkiju o sigurnosnim pitanjima: Predstavnici Sjeverne i Južne Koreje na razgovorima u Finskoj

Ruski predsjednik odbacio optužbe: Macron razgovarao s Putinom o Siriji i trovanju Skripala

Saglasnost oko najvećeg dijela sporazuma: Velika Britanija i EU postigli dogovor o tranzicijskom periodu

Irak 15 godina nakon američke invazije: Daleko od obećane zemlje