TUZLARIJE - TUZLA DANAS

31.10.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
“Semir Hadžić iz Tuzle, student Medicinskog fakulteta, danas je na Internacionalnom kongresu studenata i mladih doktora "MediCon 2015" predstavio svoj naučni rad pod nazivom AB0 Donor: Blood Donor Management. AB0 Donor je društveno korisna medicinska aplikacija koja rješava problem deficita krvi i broja davalaca.” Tako glasi uvodni dio vijesti koju je kolega danas radio, pa ako vas zanima pročitajte i ostatak na Tuzlarijama.

Tuzlarije


Svaka čast mladom čovjeku, a samo je jedan u nizu pametinih, ambicioznih, vrijednih osoba koje su na početku profesionalnog puta pa se od njih tek može još očekivati. Svaki put kada pročitam neku vijest koja je afirmativna za mlade, o tome nešto napišem i ovdje jer su mi dosadile priče starijih kako su oni kao bili vrjedniji, pametniji, odgovorniji i slično.

Tuzlarije


Ove mlade generacije uglavnom su imale bolje uslove za učenje, djeca su to koja su se odmah susretala sa računarima, učila strane jezike od obdaništa, tako da ne treba čuditi da su fleksibilniji kada je učenje u pitanju. Kada su počeli u firmama da uvode računare, oni koji su držali kurseve susretali su se sa odbijanjem novina od strane starijih uposlenika, neki su jedva pristali da uče da koriste neke programe. I ne bi da nisu morali.

Tuzlarije


U svim generacijama ima svakakvih, samo što neki generalno nemaju povjerenja prema mlađima, a zaista im treba pružiti priliku.

Da me čuje muftija Saudijske Arabije Abdul Aziz bin Abdulah, koji je izdao fetvu kojom je ozvaničeno pravo muškaraca da pojedu ženu, odmah bi predložio mom mužu da me pojede da ne smaram svijet.

Tuzlarije


Neki dan sam to pročitala, toliko se nekih gluposti zna počitati da više ne znam je li se to neko zeza, a kakvih budala ima ništa me ne čudi.

TuzlarijeNa Vijeću su neki dan izglasali da se pripremi sve što treba za dizanje kredita u iznosu od 5 miliona KM. U poređenju sa drugim gradovima Tuzla i nije puno kreditno zadužena pa može, time bi riješili mnoge probleme, naravno ako se upotijebi za prave projekte, a rekli su da će sve utrošiti za komunalnu infrastrukturu.

Kao i kod građana tako i gradova, teško se može šta krupnije uraditi bez kredita, nekad nema druge pa nije ni čudo što su vijećnici glasali, jedino mi je zanimljivo da je iduća izborna godina pa će oni koji dolaze morati nastaviti sa vraćanjem, mada ni novi ni stari vijećnici neće vraćati nego građani pa se nadam da će sve biti ok.

Ugodan vam ostatak zadnjeg dana oktobra. Ako izlazite večeras dobar provod, biće i u Tuzli maskiranja.

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba i to 4 djevojčice i 3 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena je 171 intervencija

Vatrogasci - imali su 5 intervencija

MUP TK - javni red i mir narušen je 3 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Amer Kapo u Federaciji plus: U posjeti Sajmu privrede, poljoprivrede i zanatstva u Skenderiji

Parlament FBiH opet će donositi budžet Mostara: Negodovanja zbog odlučivanja o raspodjeli novca u Gradu na Neretvi

Veliki predmeti su u ladicama: Različite su ocjene borbe s korupcijom u TK-u

Uvoz viši za oko osam miliona KM: Izvoz mesoprerađivačke industrije manji za sedam miliona KM

Sebastian Kurz postao novi kancelar : Predsjednik Austrije odobrio novu vladu

Vlasti obećale da neće biti diskriminacije u saobraćaju: S. Arabija: Ženama će biti dozvoljeno da voze motore i kamione

Upozorenje UN-ovog ureda OCHA: Pola miliona Palestinaca u Gazi u opasnosti zbog poplava

F+: Iva Pašić, profesorica u Muzičkoj i baletskoj školi: Kako je oboren Ginis u najmnogoljudnijem sviranju klavira?

FOTO: Š estosjed i četverosjed dva nova najznačajnija projekta: Otvorena skijaška sezona na Bjelašnici

U finalu bolji od brazilskog Gremija : Real Madrid klupski svjetski šampion