TUZLARIJE - TUZLA DANAS

05.11.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Devet godina se čeka promjena neravnomjerne raspodjele PDV-a u kojoj deblji kraj izvlači Tuzlanski kanton. Premijer Bego Gutić opet je spominjao taj problem, opstruiranje inicijative od strane Federalne Vlade i Parlamenta pa se pitam zašto se ne ide na tužbu Ustavnom sudu. Ako političari nemaju problema sa nečim što je očito nepravedno Sud bi ipak morao da izvaga može li ostati na snazi nešto što se ne može ničim opravdati i što stanovnike TK stavlja u podređeni položaj u odnosu na stanovnike Sarajevskog kantona.

Tuzlarije


Mislim da i stanovnici našeg Kantona moraju biti bolje upoznati sa ovim problemom, ako treba i zanimljivim spotovima, da svima bude jasno da su nam federalni političari ugrozili osnovno Ustavno pravo na jednakost. Od početka primjene federalnog zakona naš kanton je oštećen za 300 miliona KM. To su ogromna sredstva, šta bi se s tim moglo sve završiti i napraviti?

Tuzlarije

Mnogi smo skloni kada odemo u drugi grad, posebno Sarajevo, da kažemo kako je sređeno, a puno toga završe jer mogu sa ovakvim zakonima.

Ko uspije ovo riješiti zaslužuje da se za njega glasa na sljedećim izborima. Što se tiče lokalnog nivoa vlasti, po svakodnevnim saopštenima jasno je da je predizborna kampanja krenula. Tempiraju se razna otvaranja, presjecaju vrpce, a sve je to smišljeno.

Tuzlarije


Na sinoćnjoj rukomentnoj utakmici u Mejdanu, gdje su naši momci pobijedili, bilo je dosta zviždanja i Jasminu Imamoviću i Begi Gutiću. Bili su tu kao pokrovitelji utakmice, primili i neka priznanja, a oni koji su bili kažu da su posebno Gutiću zviždali. Ako sredi ovo za PDV ima da mu drugi put aplaudiraju bez obzira na sve drugo.

Tuzlarije
Rukometna reprezentacija danas ispred ćevabdžinice Sarajka na Korzu


Više su mi zanimljivi naši izbori i izbori u regionu jer se nas tiču ali eto i u Kanadi su birali novog premijera, a do Evrope je najviše stiglo vijesti koje govore o najmlađem premijeru liberalnih stavova, koji im je još i najljepši. Na jednom od dnevnika čak je prikazana neka vrsta striptiza (skinuo je samo sako i košulju) u humanitarne svrhe, te su rekli da je sigurno dobio dosta ženskih glasova. Tako je to, ljudi su estete pa znaju ljudima davati prednost i zbog izgleda, što nije uvijek ispravno i pravedno.


Tuzlarije


Ako volite dobra vina i sireve, u subotu možete na prezentaciju hercegovačkih kvalitetnih vina i sireva. Kamenjara imaju na sve strane ali i sunca pa što tamo rađa i valja.

Tuzlarije


U Sarajevu je jučer umro glumac Muharem Osmić. Prošle godine je obilježavao 40 godina rada, a radio je sve do srčanog udara. Imao je dobrih uloga, onaj prodorni glumački glas koji je znao ostaviti utisak na publiku. Ostvario je dosta uloga i sve u svemu tužno je kako se živi, radi, i samo nestane. U slučaju iznenadnih smrti doslovno je ono danas ga ima sutra nema.

Sinoć su prikazivali i stariji bračni par, u braku su mislim 60 godina, pa pitaju muža koji je recept, a on kaže da se dobro svađaju i ljube, da piju puno mlijeka i rakije. Za ovakav savjet još nisam čula, gdje nađe mlijeko i rakiju, ne volim ni jedno, valja mi se potruditi oko prve dvije stavke.

Vrijeme stabilno, dani predivni, jutra i noći hladne.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba i to 6 djevojčica i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 178 intervencija

Vatrogasci - imali su 7 intervencija

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljeno je 5 krivičnih djela, dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 05.11.2015. godine krv je darovalo 38 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Opoziciji ne trebaju ničiji milioni, već samo narod RS: Mektić: Imamo dokaze o saradnji Dodika i Soroševih organizacija

VIDEO: Konaković - \'Sredstva uložiti u kapitalne projekte\': Budžet KS-a za 2017. godinu povećan za 37 miliona KM

Očekuje se smanjenje redukcija u Sarajevu: Potpisan sporazum o isporuci vode KS-u sa izvorišta Tilava

Na pitanja istražitelja nije želio odgovarati: Ante Todorić tvrdi da nije kriv

Favorit za budućeg premijera je Andrej Babiš: Česi odlučuju na izborima koliko su podlegli populizmu

Situacija je najteža u Bangladešu i Somaliji: Globalno zagađenje dovodi se u vezu sa 9 miliona smrtnih slučajeva

Obama napao Trumpa: \'Vraćamo se 50 godina unazad\'

Svako peto dijete među njima "akutno pothranjeno": Djeca Rohingye žive pakao u izbjegličkim kampovima

Fotografije megapopularne serije snimljene iza scene: The Laughing Dead

Savladao 88. igrača svijeta Italijana Andreasa Seppija sa 2:1: Džumhur u polufinalu ATP turnira u Moskvi
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 15 minuta
Sjeverna Koreja tvrdi da im je posjedovanje nuklearnog oružja "pitanje života i smrti"
Objavljeno prije 50 minuta
Najmanje 30 mrtvih u bombaškom napadu u Kabulu, ISIS preuzeo odgovornost
Objavljeno prije 55 minuta
Njemačka sljedeće godine smanjuje uplate mirovinskih doprinosa za više od milijardu eura
Objavljeno prije sat vremena
EU bi zbog Brexita mogla izgubiti više od milijun radnih mjesta
Objavljeno prije sat vremena
Brat umirovljenog pape tvrdi da Benedikt nije teško bolestan
Objavljeno prije sat vremena
Saudijski svećenik: "Žene su uzrok silovanju i seksualnom zlostavljanju"