TUZLARIJE - TUZLA DANAS

11.11.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Sjećate li se slučaja Dijane Milić koja je bila tužiteljica u Kantonalnom tužilaštvu TK? Prije par godina umrla u u 44. godini života u tuzlanskoj bolnici. Bila je žrtva raznih pritisaka, optužbi, a radila je pošteno svoj posao. Od svega je i obolila i tužno završila. Njen advokat je tada govorio da je gurnuta u smrt.

Za ženu koja je jučer izvršila saomoubistvo (rođena 1967. u Tuzli) kažu da je isto bila žrtva mobinga. Bilo bi dobro da se ispita slučaj jer iako je sama skočila, za njenu smrt su odgovorni i oni koji su joj zagorčali život. E tu dolazi priča o pravosuđu gdje je toliko predmeta, gdje je takvo stanje da se godinama spori i oko međe.

Tuzlarije


Predmeti idu od jednog do drugog, pa je to procedura, gubljenje živaca, vremena, novca, da nije ni čudo da se mnogi teško odlučuju za tužbu. Koliko je slučajeva gdje se tuži i iako je slučaj čist kao suza izgubi se, nisam jednom slušala ogorčene ljude koji su na sudu izgubili i još morali platiti nemale troškove suđenja pa se onda ne treba čuditi kada neki uzmu zakon u svoje ruke.

Posebna su priča nedodirljivi za koje, ako se i spomenu, ide ono "bolje nemoj na njih”. Vidi svijet šta se dešava pa samo sa bliskim komentariše mnogo šta što se dešava u gradu ili državi jer nije pametno nekome se zamjeriti. Imala bih svašta da pišem o raznim ekstremizmima i aferama da nemam svoje anđele čuvare koji me savjetima cenzurišu, jer i meni je često jezik brži od pameti. Ipak moram reći i da mi je krivo kad se osjetim sputano u izražavanju mišljenja, tako je to kad i demokratija i sloboda govora mogu doći glave.

Tuzlarije


Nećemo više o ovome nego da vidimo šta nam ima u susjednoj našoj. Sve se prati, MOST ih drži u šaci, na snazi je ulizivanje HDZ-a i SDP-a. Jedino će mi biti žao ako se tih 19 ljudi iz MOST-a raziđe i počne pripajati jednima ili drugima. Trebali bi staviti za premijera Božu Petrova. Mlad čovjek, ´79. godište, gradonačelnik Metkovića, zanimljivo je da je sebe stavio na minimalac. Kada čovjek dokazano nije gladan para onda mu treba malo ukazati povjerenja. Psihijatar je pa vjerujem da će znati pregovarati, a i novo je lice, malo osježenja. Inače, najviše pojedinačnih glasova na izborima je dobio Zoran Milanović, koji je uz savjete stručnjaka radio na javnim nastupima.

Tuzlarije


Političari su zaista neobični, posebno kada prođu godine, oni mogu da se javno "kolju” s nekim i privatno kontaktiraju kao da ništa nije bilo. Čudili su se neki hrvatski političari kako se kod nas ne može formirati vlada pa eto neka vide kako je, a naših nema nigdje. Dovoljno mi je da vidim naše Predsjedništvo, slika tri člana je karikatura društva u kojem živimo.

Tuzlarije


Jučer sam se naslušala priča Ramiza Zmaja. Vjerovatno ste ga slušali, meni je on presmješan, priča i viceve stare 20 godina ali na svoj način. Baš taj način je ključ njegovog uspjeha, ako se može tako reći. Treba znati pričati. Da je gdje u inostranstvu moguće je da bi bio poznati komičar ali ko zna, da mu neko skloni meze i rakiju sa stola, da ga sredi, ne bi to bio Ramiz Zmaj, a ne daj Bože da počne pričati kako nije cijeli život. Njega ne treba klesati, onako sirov je najbolji.

Ima kod nas tih, baš kod političara, kod kojih se vidi da hoće da budu nešto što nisu nikad. Pa kad pomiješaju riječi i glasove, a nabace nekih izraza ono "vidi mene što sam pametan”, bude tu i engleskog, njemačkog, latinskog pa onda začini sa jedim NJIHA.

Slike su od jučer, da oni koji su daleko od Tuzle vide kako je bio lijep zalazak sunca.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 6 beba i to 2 djevojčice i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena je 181 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, dogodile su se 4 saobraćajne nesreće

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 10.11.2015. godine krv je darovalo 65 davaoca.
OSTALE VIJESTI
Komisija usvojila izmjenu Krivičnog zakona BiH: Zabrana zamjene zatvorskih kazni novčanom za djela terorizma

Konačan broj žrtava koje krije ova grobnica još nije poznat: Počela ekshumacija u rudniku Sase kod Srebrenice

Iskazali interes za saradnju u eksploataciju nafte u FBiH: Predstavnici Shella nisu došli na sastanak sa Džindićem

Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijane Jurić: U Srbiji skupljanje potpisa za doživotnu robiju za ubice djece

Portparol za vanjske poslove Katalonije poručuje: Katalonci neće prihvatiti odluke Madrida

Izdate naredbe za evakuaciju : Tajfun Lan pogodio Japan, tri osobe poginule

Referendum u Italiji: Građani Lombardije i Veneta glasali za veću autonomiju

FOTO: Iz perspektive Kristine Makeeve: Kako jesen izgleda širom svijeta

\'Gdje ima volje, ima i načina\': Einsteinova bilješka o tajni sreće na aukcijskoj prodaji

I zvanično na 31. mjestu: Džumhuru novi ranking karijere
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije sat vremena
IS ubio 116 civila u središnjoj Siriji, 80 njih pogubili u dva dana prije nego su napustili grad
Objavljeno prije sat vremena
Ujedinjeni narodi prikupljaju 434 milijuna dolara humanitarne pomoći za Rohindže
Objavljeno prije 2 sata
3-godišnja curica iz Teksasa koju je otac izbacio iz kuće jer nije htjela popiti mlijeko pronađena mrtva
Objavljeno prije 2 sata
Merkel pozvala građane da se cijepe, no protiv je uvođenja obaveze cijepljenja
Objavljeno prije 2 sata
Optužbe protiv Europskog parlamenta: "To je leglo seksualnog zlostavljanja"
Objavljeno prije 3 sata
Novozelandska premijerka: Kapitalizam je očiti neuspjeh koji je iznevjerio naš narod