TUZLARIJE - TUZLA DANAS

11.11.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Sjećate li se slučaja Dijane Milić koja je bila tužiteljica u Kantonalnom tužilaštvu TK? Prije par godina umrla u u 44. godini života u tuzlanskoj bolnici. Bila je žrtva raznih pritisaka, optužbi, a radila je pošteno svoj posao. Od svega je i obolila i tužno završila. Njen advokat je tada govorio da je gurnuta u smrt.

Za ženu koja je jučer izvršila saomoubistvo (rođena 1967. u Tuzli) kažu da je isto bila žrtva mobinga. Bilo bi dobro da se ispita slučaj jer iako je sama skočila, za njenu smrt su odgovorni i oni koji su joj zagorčali život. E tu dolazi priča o pravosuđu gdje je toliko predmeta, gdje je takvo stanje da se godinama spori i oko međe.

Tuzlarije


Predmeti idu od jednog do drugog, pa je to procedura, gubljenje živaca, vremena, novca, da nije ni čudo da se mnogi teško odlučuju za tužbu. Koliko je slučajeva gdje se tuži i iako je slučaj čist kao suza izgubi se, nisam jednom slušala ogorčene ljude koji su na sudu izgubili i još morali platiti nemale troškove suđenja pa se onda ne treba čuditi kada neki uzmu zakon u svoje ruke.

Posebna su priča nedodirljivi za koje, ako se i spomenu, ide ono "bolje nemoj na njih”. Vidi svijet šta se dešava pa samo sa bliskim komentariše mnogo šta što se dešava u gradu ili državi jer nije pametno nekome se zamjeriti. Imala bih svašta da pišem o raznim ekstremizmima i aferama da nemam svoje anđele čuvare koji me savjetima cenzurišu, jer i meni je često jezik brži od pameti. Ipak moram reći i da mi je krivo kad se osjetim sputano u izražavanju mišljenja, tako je to kad i demokratija i sloboda govora mogu doći glave.

Tuzlarije


Nećemo više o ovome nego da vidimo šta nam ima u susjednoj našoj. Sve se prati, MOST ih drži u šaci, na snazi je ulizivanje HDZ-a i SDP-a. Jedino će mi biti žao ako se tih 19 ljudi iz MOST-a raziđe i počne pripajati jednima ili drugima. Trebali bi staviti za premijera Božu Petrova. Mlad čovjek, ´79. godište, gradonačelnik Metkovića, zanimljivo je da je sebe stavio na minimalac. Kada čovjek dokazano nije gladan para onda mu treba malo ukazati povjerenja. Psihijatar je pa vjerujem da će znati pregovarati, a i novo je lice, malo osježenja. Inače, najviše pojedinačnih glasova na izborima je dobio Zoran Milanović, koji je uz savjete stručnjaka radio na javnim nastupima.

Tuzlarije


Političari su zaista neobični, posebno kada prođu godine, oni mogu da se javno "kolju” s nekim i privatno kontaktiraju kao da ništa nije bilo. Čudili su se neki hrvatski političari kako se kod nas ne može formirati vlada pa eto neka vide kako je, a naših nema nigdje. Dovoljno mi je da vidim naše Predsjedništvo, slika tri člana je karikatura društva u kojem živimo.

Tuzlarije


Jučer sam se naslušala priča Ramiza Zmaja. Vjerovatno ste ga slušali, meni je on presmješan, priča i viceve stare 20 godina ali na svoj način. Baš taj način je ključ njegovog uspjeha, ako se može tako reći. Treba znati pričati. Da je gdje u inostranstvu moguće je da bi bio poznati komičar ali ko zna, da mu neko skloni meze i rakiju sa stola, da ga sredi, ne bi to bio Ramiz Zmaj, a ne daj Bože da počne pričati kako nije cijeli život. Njega ne treba klesati, onako sirov je najbolji.

Ima kod nas tih, baš kod političara, kod kojih se vidi da hoće da budu nešto što nisu nikad. Pa kad pomiješaju riječi i glasove, a nabace nekih izraza ono "vidi mene što sam pametan”, bude tu i engleskog, njemačkog, latinskog pa onda začini sa jedim NJIHA.

Slike su od jučer, da oni koji su daleko od Tuzle vide kako je bio lijep zalazak sunca.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 6 beba i to 2 djevojčice i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena je 181 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, dogodile su se 4 saobraćajne nesreće

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 10.11.2015. godine krv je darovalo 65 davaoca.

OSTALE VIJESTI
Drugog dana posjete BiH: Grabar Kitarović u posjeti Ahmićima i Križančevom selu

Sjednica Vijeća ministara BiH: Ministri o Strategiji za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga

Dogovoreno povećanje satnice: Prekinut štrajk zdravstvenih radnika u Kantonu 10

Nadležnima uputili protestno pismo: Izuzetno težak status građana oštećenog vida u Brčkom

Danas u Beogradu sahrana Olivera Ivanovića: I kontroverzan i poštovan političar

Agni-V koji se smatra njihovim najubojitijim oružjem: Indija testirala najjači interkontinentalni balistički projektil

Tillerson: Dugujemo objašnjenje Turskoj: \'Ne formiramo nikakve jedinice za zaštitu granice u Siriji\'

Prva godina Trumpovog mandata: Od istupanja iz Pariškog sporazuma do izazivanja Kim Jong-una

Zapalio se autobus: Najmanje 52 osobe poginule na sjeveru Kazahstana

Inspirisani Annom Frank: Rabini u Izraelu planiraju da kriju afričke migrante
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Tillerson: Imamo dokaze da sankcije doista počinju pogađati Sjevernu Koreju
Objavljeno prije 3 sata
U zapaljenom autobusu u Kazahstanu poginulo najmanje 52 ljudi
Objavljeno prije 3 sata
Trump: Ne trebam teretanu, kad šutnem loptu, ona daleko odleti
Objavljeno prije 4 sata
Osuđeni goli prosvjednici koji su zaklali janje ispred Auschwitza
Objavljeno prije 5 sati
Prva godina Trumpovog mandata: Od istupanja iz Pariškog sporazuma o klimi do izazivanja Kim Jong-una
Objavljeno prije 5 sati
Prva godina Trumpovog mandata: Podjela, nesloga i neispunjena predizborna obećanja