TUZLARIJE - TUZLA DANAS

12.11.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Lijepo je kada se pokrene ili otvori bilo šta jer sve je to korak naprijed. Danas je promovisana avio linija Tuzla - Beč za koju odavno postoji veliki interes. Puno je naših ljudi koji žive u Beču, studenata, a mnogima će odgovarati da od Beča putuju dalje do udaljenih, pa čak i prekookeanskih odredišta.
Tuzlarije

Na predstavljanju linije govorili su predstavnici kompanije Montenegro Airlines. Zanimljivo je da niko nije spominjao, ili ja nisam čula, tuzlansku firmu registrovanu za trgovinu i turizam pod nazivom " MySky" i njenu ulogu u održavanju ove linije, a iza leđa govornika na press konferenciji nalazio se veliki plakat te firme. Svi govornici su govorili o redovnoj liniji a na web stranici te firme priča se o redovnoj čarter liniji, što je za putnike velika razlika. Ipak, neka samo dobro rade, a ko su i kakva je kombinacija u pitanju, manje je bitno.

Tuzlarije


Kada sam se vraćala sa aerodroma vidjela sam na raskrsnici kod Elektrodistribucije da je bila saobraćajka u kojoj je jedno lice smrtno stradalo. Kad se duže radi na sve se navikne ali čudno je slikati kola u kojima je neko umro.

To mjesto na južnoj magistrali je jedna od crnih tačaka Tuzle. Samo treba vidjeti okolo cvijeće i spomen ploče koje postavlja rodbina poginulih pa da je jasno koliko je to mjesto opasno.

Tuzlarije


Teško je djeci koja idu u OŠ "Jala", učenicima Gimnazije "Meša Selimović", kao i studentima Filozofskog fakulteta, koji svakodnevno tu ulicu prelaze više puta.
Pričalo se o nekim pješačkim nadvožnjacima pa ništa od toga ne bi. S druge strane, ako se ide na "zeleni val" onda se ne mogu ni pješački prelazi stavljati na svakih 50 metara, ležeći policajci i slično.

Tuzlarije


Kod Mašinske škole je postavljen pješački jer je morao biti postavljen iako je nelogično za vozače da pješački prelaz bude svega pedesetak metara od raskrsnice na kojoj se pješački prelaz svakako nalazi. Da nije postavljen učenici bi svejedno tu prelazili cestu i bolje je da ga ima nego nema.

Teško je srediti stanje kada se ulice i trotoari dosta stisnuti, veliki broj pješaka i vozača se kreće u neposrednoj blizini ali da se nešto mora uraditi mora.

Tuzlarije


Ako vas zanimaju eksponati iz Muzeja solarstva, možete ih pogledati večeras u Međunarodnoj galeriji portreta gdje je organizovana multimedijalna izložba.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 10 beba i to 7 djevojčica i 3 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 196 intervencija

Vatrogasci - imali su 7 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen jednom, prijavljeno je 9 krivičnih djela, dogodilo se 6 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 11.11.2015. godine krv je darovalo 39 davaoca.OSTALE VIJESTI
VIDEO: Hoće li Konaković biti smijenjen?: Skupština KS-a ovog ponedjeljka o nepovjerenju Vladi

VIDEO: Kovačević i Sadiković na \'Krugu 99\': Termin \'konstitutivni\' izveden iz totalitarnih režima

VIDEO: VAMOS - udar na okoliš ili šansa za razvoj?: Testiranje opreme za podvodno rudarenje podijelilo Vareš

VIDEO: Zbog crpne hidroelektrane najavili tužbe: Svitavski poljoprivrednici krive EP HZHB za štetu na zasadima

VIDEO: Stranka o pet godina mandata Željke Cvijanović: PDP: Propast tri banke i gubitak 400 miliona KM

VIDEO: BiH daleko od depozitnog sistema prikupljanja otpada: EU kreće u borbu protiv neodržive proizvodnje plastike

VIDEO: U F+ profesor Rizah Avdić: Preparatori objedinjuju umjetnost, nauku i zanatske vještine

VIDEO: ‘Rezultati izbora priznanje za ostvarene rezultate\': Putin očekivano pobijedio na predsjedničkim izborima u Rusiji

VIDEO: Kurdi prelaze na gerilsko ratovanje: Turska vojska i sirijski saveznici ušli u Afrin

Kazazić donosi još jedan zapažen rezultat: Završene Zimske paraolimpijske igre u Pyeongchangu