TUZLARIJE - TUZLA DANAS

13.11.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Petak je i to 13-ti pa smo malo i o tome pisali. Zanimljivo je da će mnogi i od onih koji znaju da je to sve praznovjerje, između broja 12 i 13 (recimo broj sobe) izabrati 12, a posebna je priča o hotelima koji i nemaju sobe broj 13, neki ni sprat.

Tuzlarije


SDP (ovaj naš tuzlanski) opet je napisao saopštenje u kojem optužuje SDA ali reakcija nema. Premijer TK Bego Gutić (SDA) ne hvata se na mamce SDP-a, ili je tako sam odlučio ili ima dobre savjetnike jer praksa je do sada pokazala da u obilju vijesti saopštenja padaju za jedan dan u zaborav ma koliko zanimljiva bila. Inače, kada krenu sa saopštenjima i reagovanjima obavezno jedni drugima pobroje sve što su oni drugi obećali a nisu uradili.

Po onome što obećavaju, rade, kako rade, ko i gdje svoje zapošljava, razlikuju se u pet deka, samo što su meni uvijek draži oni gdje članovi nisu iste nacije. Imam neke klaustofobične reakcije na sredine u kojima su svi iste vjere i nacije.

Tuzlarije


Bilo je jučer nekih raznih događaja pa se nije puno spominjalo da je premijer Srbije Vučić bio u Srebrenici i poklonio se žrtvama. Sva je prošlo dobro, a nema sumnje da su ga opet čime gađali da bi ti snimci obišli svijet. Zanimljiv je podatak da su neki dan na Investiciono razvojnoj konferenciji koja je održana u Srebrenici, rekli da će Vlada Srbije uložiti 10 miliona, a Vlada Republike Srpske 3 miliona KM u razvoj Srebrenice. Od negiranja genocida, neukusnih komentara do konkretnih miliona za razvoj, put je bio dug. Obično političari ideološki ostaju isti a interesno se mijenjaju i prilagođavaju. I fleksibilnost je korak naprijed.

Tuzlarije


Na jučerašnoj press konferenciji na aerodromu predsjednik Skupštine Senad Alić nije riječi progovorio. Svi su to primjetili jer je uobičajeno da na press konferencijama oni koji sjede za stolom ispred novinara nešto i kažu.

Za one koji nisu išli putem do aerodroma evo malo slika. Kada je fino vrijeme i put izgleda lijepo ali je posve drugačije kada je mrak, kiša, snijeg. Cesta je loša pa ako se već nema novaca za novi asfalt mogao bi se utisak (i sigurnost) popraviti bar dobro iscrtanim linijama i putokazima do Aerodroma.

Tuzlarije


Dan je divan, možda malo hladniji nego jučer ali ništa ne smeta. Sredina je novembra, a u toku dana jedva da jakne trebaju. Oni na moru se i kupaju, a naša Panonika je davno zatvorena, zna se da smo mi narod koji ide na plažu samo ako je oko 30 stepeni. Mi se ne bojimo petka 13. nego propuha i hladnoće, zato kod nas kažu "ne otvaraj ti prozor, od zagušljivog vazduha nije niko umro".

Pozdav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba i to 3 djevojčice i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 163 intervencije

Vatrogasci - imali su 6 intervencija

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljeno je 8 krivičnih djela, dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 12.11.2015. godine krv je darovalo 75 davaoca.

OSTALE VIJESTI
Vijeće ministara BiH u Dohi - unapređenje bilateralnih odnosa: Potpisano nekoliko sporazuma, dogovorena vizna liberalizacija

VIDEO: Hoće li bh. logoraši tužiti Hrvatsku?: Za svaki dan u logoru odšteta od 100 do 50.000 eura

VIDEO: Miro Kovač u Sarajevu: \'Otvaranje pitanja državne granice štetnije za BiH nego za RH\'

VIDEO: Objekti napušteni i porušeni: U selu Kotezi kraj Popovog polja žive samo dvije starice

Režimske trupe gađale Istočnu Gutu: Više od 50 civila poginulo u napadima u Siriji

VIDEO: Moskva se ne protivi približavanju regije EU: Lavrov: Poruka Brisela \'Rusija ili Zapad\' je pogrešna politika

Protesti derviša iz reda Gonabadi: Poginula trojica policajaca u Teheranu

VIDEO: Upozorili Damask da ne podstiče podjele: Turska nastavlja operaciju u Afrinu

VIDEO: Zasijedao Odbor za dodjelu Š estoaprilske nagrade: Još se ne zna ko uz Hadžihafizbegovića ide pred Gradsko vijeće

Prvi reket BiH bolji od Mikhaila Kukuškina: Džumhur u drugom kolu ATP turnira u Marseilleu
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 4 sata
Turska je žestoko zaprijetila Siriji i Asadu: "Ako pomognete Kurdima, ništa neće zaustaviti naše vojnike"
Objavljeno prije 4 sata
VIDEO U urušavanju smetlišta u Mozambiku najmanje 17 mrtvih
Objavljeno prije 4 sata
KFC zatvorio 800 restorana u Britaniji. Razlog? Nestalo im piletine
Objavljeno prije 5 sati
Island želi zabraniti obrezivanje dječaka, židovi i muslimani zgroženi
Objavljeno prije 5 sati
Kod vozača koji je vozio novinare Trumpu pronađeno oružje
Objavljeno prije 6 sati
VIDEO Vozač Ubera u Atlanti osumnjičen za ubojstvo mušterije