TUZLARIJE - TUZLA DANAS

17.11.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Iz JU Služba za zapošljavanje TK jučer su poslali saopštenje za javnost vezano za tragični slučaj Alme Šehović, koja je kod njih radila. Žao mi je što se nesretnoj ženi povlači ime po medijima ali i to govori u prilog činjenici da je to kap u moru mobinga na našim prostorima.

Ako niste pročitali saopštenje evo link. Ne znam ko je ovo pisao, prvo što je u formi neprilagođenoj za WEB, a drugo, cijeli tekst je za analizu. Pun je prijetnji i to prema medijima, a šta su to mediji uradili? Mi smo objavili saopštenje Demokratske fronte, stranke koja je u Skupštini TK. Ne spominju oni DF nego medije, a u saopštenju kažu da su mišljenja da nam nove nesreće nisu potrebne ali da se realno mogu dogoditi.

Tuzlarije


Zanimljivo je da niti jednom riječi ne demantuju ništa od onoga što se pisalo u vezi mobinga pa još kažu da je žena koja je izvršila samoubistvo imala tretman kao i svi drugi. Pozivaju se na onu već čuvenu rečenicu "urađeno je sve po zakonu", a problem mobinga i jeste u tome što se ljudima može dobro nauditi "po zakonu" ?

Danas je Svjetski dan prijevremeno rođene djece pa će ispred Klinike za dječije bolesti puštati balone. Bude lijepo kada puštaju balone. Draga dječica, kad ih vidim u inkubatorima, a i inače male bebe, uvijek imam osjećaj da ta mala bića ništa ne mogu bez odraslih, ni okrenuti se, ni jesti, ništa. Dođu na svijet tako nježna da mi je draga svaka akcija da njima bude bolje. Kada bih ponovo birala profesiju vrlo je vjerovatno da bih izabrala nešto vezano za malu djecu. Da ih čuvam u obdaništu recimo. Uživam u društvu djece, opuštaju me i ispunjavaju pozitivnom energijom.

Kad počnem sa politikom onda od pozitivne energije ne ostane ništa ali tako je to u životu, radi se i što se treba i mora ali zato su nam "slobodni" sati još draži.

Tuzlarije


Slušala sam sinoć ženu, profesorica je na fakultetu, žao mi je što sam joj zaboravila prezime, uglavnom, govorila je o terorizmu spominjući mnoge slučajeve do ovih najnovijih. Mnogi, pa tako i ja, skloni smo da se čudimo kako neki žestoki ekstremisti mogu da privuku nekoga ko je rođen, recimo u Francuskoj. Zna se kako se tamo živi, imaju se razne mogućnosti ali po njenom mišljenju ne žive svi imigranti dobro i nemaju svi iste mogućnosti, čak da gotovo pa nema govora o integraciji u društvo. Pedesetih godina prošlog vijeka su počeli imigranti da dolaze masovnije, iz nekadašnjih francuskih kolonija, i uglavnom su bili u svojevrsnoj izolaciji, pa se čak spominje getoizacija tako da nije dolazilo do njihovog uklapanja u društvo. Ne žive zajedno nego jedni pored drugih, na njih se gleda drugačije što je veliki problem. Obično se misli da oni neće s drugima ali izgleda da je češće da domicilno stanovništvo neće s njima, neće doseljenike pa i kad su tu tri generacije.

Tuzlarije


Drugi problem je naravno direktna umješanost Francuske, i ostalih zapadnih zemalja, da se konkretno u Siriji skine s vlasti Bašarad. Naoružavali su sve koji su bili protiv njega, napravio se haos koji traje četiri godine, pokrenuta najveća rijeka izbjeglica od Drugog svjetskog rata, a sada im zatvaraju granice i stavljaju ograde sa žiletima.

Tuzlarije


Ne sviđa mi se potcjenjivanje pripadnika ISIL-a, što se tiče ideja i radikalizma ma to su idioti ali ne treba im mozak potcjenjivati. Vidi se po tome kako su organizovali napade u Parizu da su sposobni, napravili su užasne stvari, ubili tolike ljude sa svojih izgubljenih osam pripadnika, koji su svakako bili spremni dati svoj život da ubiju puno drugih. Tretiranje kao sebi ravnog neprijatelja će dati veće rezultate.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba i to 8 djevojčica i 3 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 183intervencija

Vatrogasci - imali su 5 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 7 krivičnih djela, dogodilo se 15 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 16.11.2015. godine krv je darovalo 17 davaoca.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: FUCZ vizuelno pretražuje korito: Nastavljena potraga za mladićima koji su upali u Miljacku

Š ef Delegacije EU-a u Sarajevu: Wigemark: Mladi u BiH trebaju napraviti društvo kakvo oni žele

VIDEO: Brojne teme na dnevnom redu ovoga četvrtka: PSBiH o trasi puta Sarajevo-Beograd, akcizama, Izbornom zakonu

Tematska rasprava na plenarnoj sjednici u Strasbourgu: Europski parlament podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu

Izvještavali o egzodusu Rohingya: U Mijanmaru uhapšeni novinari Reutersa

Lideri više od 50 islamskih zemalja: OIC: Istočni Jerusalem je glavni grad države Palestine

Roy Moore optužen za seksualno napastovanje tinejdžerica: Trumpov kandidat izgubio izbore u Alabami

Bolji zvuk, više kanala, niža cijena difuzije: Norveška isključila FM radio i prešla na digitalni

VIDEO: Š ta su ljudi najviše pretraživali tokom ove godine: Kako Google vidi 2017. godinu

VIDEO: Džumhur nakon proglašenja za najboljeg sportistu BiH: "Želim doći do 20 najboljih na svijetu i na megdan Đokoviću"