TUZLARIJE - TUZLA DANAS

18.11.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Nakon par decenija kako nije u upotrebi ruši se zgrada u kojoj je nekada bila smještena pošta pa biblioteka. S nje cigle padaju same, već duže vrijeme predstavlja opasnost za prolaznike, a i vozila. Kako smo pratili rušenje stare zgrade opštine Tuzla, tako ćemo i ovo, da ostane u arhivi.

Tuzlarije
Most bi trebao da bude u pravcu vrbe


Na jednoj strani se ruši, na drugoj gradi pa je tako jučer na Kolegiju gradonačelnika Jasmina Imamovića, najavljen niz novih projekata. Za mene će biti poprilična promjena izgradnja saobraćajnog mosta koji će spajati Bulevar i Stupine. Dvije saobraćajne trake, koje sada vode od Sarajke (nekadašnji Škripi) do Pošte, mostom će nastaviti do Stupina a dalje se račvati lijevo i desno.

Tuzlarije
Iračanka


Kaže gradonačelnik "desno prema Iračanki", eto nisam ni znala da tu novu zgradu u blizini hotela Tuzla zovu Iračanka. Naravno, ime je dobila po našim ljudima koji rade u dalekim zemljama pa kupili stanove u toj zgradi. Mogla bi neka da se zove i Avganistanka, i tamo su mnogi. Da je ne znam kakva lova u pitanju čini mi se da ne bih tamo izdržala ni par dana.

Tuzlarije


Da ne skrećem s teme, riječ je dakle o ulici Džemala Bijedića, a nisam razumjela da li će se taj most dizati preko postojećih saobraćajnica koje vode od Jupitera do Male pijace ili će biti u istom nivou? Biće jasnije kada budu radili prezentaciju na Vijeću. O pješačkim mostovima se često pričalo, posebno preko južne magistrale gdje je, mnogi se slažu, opasno za pješake tako da sam se malo iznenadila da će raditi ovaj most jer pješački most od "elovki" do Stupina se dosta koristi, a kolima se može od Jupitera prema Stupinama. Most će vjerovatno izgledati zanimljivo i definitivno dosta izmjeniti taj dio grada.

TuzlarijeInat kapija na cesti


Na Kolegiju su spominjali i kružni tok kod Jupitera uz proširenja dijela ulica Aleja Alije Izetbegovića i ZAVNOBiH-a (ulica u kojoj je Gradska uprava). To bi moglo biti dobro rješenje za čestu saobraćajnu gužvu kod Jupitera.

Fin vam ostatak dana

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 15 beba i to 4 djevojčice i 11 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 139 intervencija

Vatrogasci - imali su 6 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 11 krivičnih djela, dogodilo se 7 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 17.11.2015. godine krv su darovala 84 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: U F+ Snježana Kordić i Halid Bulić: Bogato jezičko naslijeđe okosnica bh. kulturne raznolikosti

VIDEO: Održana vanredna sjednica: Skupština USK-a odustala od kredita, bolnici novac iz budžeta

VIDEO: Pozvali Ambasadu SAD-a, OSCE i EK da se uključe: SDP, SBB i DF o Mostaru: Izbori se moraju održati

VIDEO: \'E-građanin\' čekanja pred šalterima poslao u historiju: Digitalizirana javna uprava u Hrvatskoj olakšala život građanima

VIDEO: Posjeta BiH planiran za srijedu: Juncker u Skoplju: Primjetan ozbiljan napredak Makedonije

Kancelarka mu nudi da sam pokrene promjene koje želi : Merkel će svog najvećeg kritičara postaviti za ministra u vladi

Razgovori nakon UN-ove rezolucije o prekidu vatre: Putin, Macron i Merkel za pojačanu razmjenu vijesti o Siriji

Četvrto kolo kvalifikacija za SP u Kini: Košarkaši BiH poraženi od Rusije 70:53

Podijeljene 102 medalje, najuspješnija Norveška sa 39: Završene Zimske olimpijske igre u Pjongčangu