TUZLARIJE - TUZLA DANAS

06.12.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


I danas je magla, preporučuje se hroničnim bolesnicima da ne izlaze ako ne moraju, a s druge strane kaže se da se češće prehlađuju oni koji borave u zatvorenim prostorijama. Pušenje je bez sumnje štetno i za aktivne i pasivne pušače ali je življenje gdje je dosta zagađeno štetno za sve nas pa ne treba da se čudi kad neko oboli od bolesti koje se vežu za pušače. Šta mi sve udišemo, a zanimljivo je da ne govore samo stariji nego i činjenice, da je u Tuzli prije bilo još zagađenije. Radile su fabrike u punom kapacitetu, mnogi nisu bili priključeni na sistem daljinskog grijanja ali se malo pričalo o ekološkim standardima pa ispada da bi sad trebali još biti i zadovoljni.

Tuzlarije


Zadovoljni nisu oni koji planiraju putovanje avionom jer pitanje je hoće li poletjeti, a ako i polete pitanje je gdje će sletjeti. Krenu prema Tuzli pa neki stignu do Budimpešte, Beograda, Banja Luke, a neki i do Temišvara.

O našem aerodromu je ovih dana dosta priče, govori se i o korištenju tuzlanskog aerodroma kao disperzivnog centra za kargo transport roba iz Turske prema zapadnoj Evropi. To bi bilo odlično, a što se tiče izvoza mesa, bude li taj posao sa Turskom tekao kako treba, to će otvoriti dosta radnih mjesta.

Tuzlarije


Klizalište je jučer počelo sa radom, lijepo izgleda, nedjelja je, pa će danas biti tu djece i mladih, a oni koji neće izlaziti mogu, između ostalog, da gledaju šta ima na Prvom hercegovačkom kanalu. Jutros vrtim kanale i vidim taj, pa sam se smijala, nekima će i u Tuzli biti toplo oko srca kad ga vide.

Tuzlarije


Što se tiče programa na TV, nekad mi je nevjerovatno koliko toga ima, a na koliko malo se ima razloga da se zadrži. Odlične su emisije na Discovery, History kanalima, da čovjek netremice gleda, i nauči puno. Osim tih dobre su i humorističke serije, neki dan su najavili da će reprizirati seriju ALF, nekad prije rata i kod nas se prikazivala.

Tuzlarije


Što se tiče naših kanala, moram reći da ih gotovo pa ne gledam, da se ne nerviram. Zato mogu tuđe i političke, što kaže naš narod kaže, tuđa ruka ne češe. Slušamo o tuđim problemima bez uznemiravanja, a ovdje napade dobijamo kad vidimo da nam ptice imaju neke probavne probleme. Bez zezanja, neki dan komšija kad je vidio na šta mu liče kola, koja je parkirao ispod jednog drveta, čovjeka kad srce ne strefi.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 12 beba i to 4 djevojčice i 8 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 117 intervencija

Vatrogasci - imali su 5 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 10 krivičnih djela, dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 04.12.2015. godine krv je darovalo 60 davalaca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Predsjednici HDZ-a Hrvatske i BiH sastali se u Zagrebu: Čović i Plenković o Izbornom zakonu BiH i federalizaciji

VIDEO: Ima li nafte u BiH?: Predstavnici Shella u ponedjeljak u Vladi FBiH

VIDEO: Bez velikih optužnica i istražnih radnji: Ima li političkog utjecaja na rad pravosudnih organa?

VIDEO: O rekordima u bh. plivanju Muhamed Varešanović: F+ predstavlja višestruku prvakinju BiH Eminu Pašukan

VIDEO: Direktor Agencije za razvoj Tešanj u F+: Ismar Alagić o projektima podrške Češke razvojne agencije

Održani lokalni izbori: U većini općina na Kosovu ide se u drugi krug glasanja

Predsjednički izbori: Slovenija: Pahor i Š arec idu u drugi krug

Astronomsko čudo koje se dešava 22. oktobra i 22. februara: Sunce obasjalo kip faraona Ramzesa II

VIDEO: U finalu bolji od Ričardasa Berankisa: Džumhuru titula u Moskvi i novi ranking karijere

12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine: Ubiparip u debiju donio pobjedu Željezničaru u Gabeli