TUZLARIJE - TUZLA DANAS

08.12.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Ne znam jeste li primijetili ali su već neko vrijeme česte vijesti o sanaciji puteva na području Tuzle. Trenutno se vrše radovi na sanaciji puta u Vasićima, naselje Jeftići, MZ Simin Han, u dužini od 500 m i širine 3 m. Razletili su se na sve strane, a s druge strane opozicione stranke u Vijeću (SDA, HDZ i SBB) kritikuju poziciju (SDP, BOSS, Alternativa, Radom za boljitak i tri samostalna vijećnika) za ono što još nisu uradili. Lokalni izbori su iduće godine a ovakve aktivnosti se uglavnom vežu za izbore. Bilo pred izbore ili ne, bitno je da narodu ostane, neće niko sa mandatom ponijeti i put koji napravi.

Tuzlarije


Jutros je uhapšen Sakib Mahmuljin zbog optužbi da je u svojstvu zapovjednika 3. korpusa Armije RBiH, postupao protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevske konvencije. Napisano je da je bio zapovjednik 3. korpusa Armije RBiH "El Mudžahidin". Mislim da je to pogrešno i da se nikakav korpus nije zvao "El Mudžahedin", ako sam dobro informisana bio je odred "El Mudžahedin".

Tuzlarije


Ako je kriv neka i odgovara. Kada je naša zemlja napadnuta, sve vrijeme rata je bio na snazi embargo na uvoz oružja pa donekle i razumijem situaciju da se prihvatala pomoć od svih i svakoga ali mudžahedini nam nisu trebali. To je drugi svijet, a zločinima navedenim u optužnici ukaljali su časnu borbu Armije RBiH. Problem je što su im nakon rata olako davani i pasoši naše zemlje pa nam se te greške kao bumerang i dan danas vraćaju.

Tuzlarije


Danas je godišnjica smrti Mirze Delibašića, umro je iste godine, 2001. kao i njegov dobar prijatelj, a mnogima drag pjevač, Davorin Popović. Jedan pored drugoga su i ukopani. Kada su slične godišnjice u pitanju obično repriziraju neke stare intervjue pa sam tako slušala Delibašića koji je govorio da je sve radio "do daske". Kad je pušio, pio, igrao, trenirao, uvijek u svemu do kraja.

Tuzlarije


Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić ne može da ostane na funkciji zbog izjave da "voli novinarke koje lako kleknu", rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je dodao da je "uvijek bio protiv hajki i harangi", naveo je i da je Gašić jedan od njegovih najodanijih prijatelja ali da negdje mora da se podvuče crta. E pa Vučiću, da i za tvoj neki potez kažem - svaka čast, što je previše previše je.

Tuzlarije


Inače, za one koji nisu gledali rad predstavnika medija na terenu, da pojasnim da su svi kamermani i novinari sa diktafonima i mikrofonima uglavnom oko osobe koja daje izjavu, kada je velika gužva neki uzmu diktafone i od ostalih, a oni koji se nađu ispred kamere moraju se sagnuti, čučnuti, kleknuti, kako ko, da ne bi bio u kadru. Ministrova izjava da "voli novinarke koje lako kleknu" vrlo je neukusna, kao i inače mnoge izjave muškaraca koje prelaze granicu šale i dobrog ukusa. Što je najgore misle da su duhoviti.

Tuzlarije


Djeca u OŠ "Pasci" bila su dobra pa im stigao Sveti Nikola. Čitam taj tekst pa pišu da je bio zaštitnik ribara, mornara (što se obično i govori) a na kraju i studenata. Nikako Svetog Nikolu ne mogu za studente da vežem ili sam bukvalno razmišljala o vremenu "nastajanja svetaca" i studiranja.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba i to 3 djevojčice i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena je 171 intervencija

Vatrogasci - imali su 8 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 7 puta, prijavljeno je 8 krivičnih djela, dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 08.12.2015. godine krv je darovao 31 davaoc.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Sazvana zbog izjava Bakira Izetbegovića : Nema kvoruma za održavanje hitne sjednice Predstavničkog doma

Bh. političari o američkom prozivanju Dodika i Čovića: Jesu li izjave podsticaj za međunarodnu intervenciju?

Lišena slobode zbog grantova Parlamenta Federacije BiH: Vesna Švancer uhapšena po nalogu Tužilaštva TK-a

Odluka donesena nakon što je Tadić predmet dodijelila Čavki: Zašto FUP nije Tužiteljstvu BiH proslijedio saznanja o Delaliću?

Imali namjeru ometanja američkih izbora 2016.: Tužba Demokratske stranke za zavjeru

Prvi put od 2011.: Sirijska vlada preuzima kontrolu nad cijelim Damaskom

VIDEO: Uz Dan planete Zemlje: BiH je na najnižem nivou ekološke efikasnosti u Evropi

Sjednice Rektorskog zbora BiH i Vijeća za znanosti BiH: Tomić: Mostar je danas središte akademskog i znanstvenog života

Devet otkrića koje ni arheolozi ne mogu objasniti: Arheološke misterije koje su zbunile naučnike

Na klupu londonskog kluba sjeo 1996. : Arsen Wenger objavio odlazak iz Arsenala
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Trump neće doći na sprovod Barbare Bush
Objavljeno prije 3 sata
UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Australijom se širi bakterija koja jede ljudsko meso
Objavljeno prije 4 sata
Bivši premijer Francuske razmišlja se kandidirati za gradonačelnika Barcelone
Objavljeno prije 4 sata
Češki socijaldemokrati nastavili pregovore o novoj vladi
Objavljeno prije 5 sati
Demokratska stranka tuži Rusiju, Trumpovu kampanju i WikiLeaks zbog utjecaja na izbore 2016.
Objavljeno prije 5 sati
U Turskoj će se prijevremeni izbori održati 24. lipnja