TUZLARIJE - TUZLA DANAS

08.12.2015.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Ne znam jeste li primijetili ali su već neko vrijeme česte vijesti o sanaciji puteva na području Tuzle. Trenutno se vrše radovi na sanaciji puta u Vasićima, naselje Jeftići, MZ Simin Han, u dužini od 500 m i širine 3 m. Razletili su se na sve strane, a s druge strane opozicione stranke u Vijeću (SDA, HDZ i SBB) kritikuju poziciju (SDP, BOSS, Alternativa, Radom za boljitak i tri samostalna vijećnika) za ono što još nisu uradili. Lokalni izbori su iduće godine a ovakve aktivnosti se uglavnom vežu za izbore. Bilo pred izbore ili ne, bitno je da narodu ostane, neće niko sa mandatom ponijeti i put koji napravi.

Tuzlarije


Jutros je uhapšen Sakib Mahmuljin zbog optužbi da je u svojstvu zapovjednika 3. korpusa Armije RBiH, postupao protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevske konvencije. Napisano je da je bio zapovjednik 3. korpusa Armije RBiH "El Mudžahidin". Mislim da je to pogrešno i da se nikakav korpus nije zvao "El Mudžahedin", ako sam dobro informisana bio je odred "El Mudžahedin".

Tuzlarije


Ako je kriv neka i odgovara. Kada je naša zemlja napadnuta, sve vrijeme rata je bio na snazi embargo na uvoz oružja pa donekle i razumijem situaciju da se prihvatala pomoć od svih i svakoga ali mudžahedini nam nisu trebali. To je drugi svijet, a zločinima navedenim u optužnici ukaljali su časnu borbu Armije RBiH. Problem je što su im nakon rata olako davani i pasoši naše zemlje pa nam se te greške kao bumerang i dan danas vraćaju.

Tuzlarije


Danas je godišnjica smrti Mirze Delibašića, umro je iste godine, 2001. kao i njegov dobar prijatelj, a mnogima drag pjevač, Davorin Popović. Jedan pored drugoga su i ukopani. Kada su slične godišnjice u pitanju obično repriziraju neke stare intervjue pa sam tako slušala Delibašića koji je govorio da je sve radio "do daske". Kad je pušio, pio, igrao, trenirao, uvijek u svemu do kraja.

Tuzlarije


Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić ne može da ostane na funkciji zbog izjave da "voli novinarke koje lako kleknu", rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je dodao da je "uvijek bio protiv hajki i harangi", naveo je i da je Gašić jedan od njegovih najodanijih prijatelja ali da negdje mora da se podvuče crta. E pa Vučiću, da i za tvoj neki potez kažem - svaka čast, što je previše previše je.

Tuzlarije


Inače, za one koji nisu gledali rad predstavnika medija na terenu, da pojasnim da su svi kamermani i novinari sa diktafonima i mikrofonima uglavnom oko osobe koja daje izjavu, kada je velika gužva neki uzmu diktafone i od ostalih, a oni koji se nađu ispred kamere moraju se sagnuti, čučnuti, kleknuti, kako ko, da ne bi bio u kadru. Ministrova izjava da "voli novinarke koje lako kleknu" vrlo je neukusna, kao i inače mnoge izjave muškaraca koje prelaze granicu šale i dobrog ukusa. Što je najgore misle da su duhoviti.

Tuzlarije


Djeca u OŠ "Pasci" bila su dobra pa im stigao Sveti Nikola. Čitam taj tekst pa pišu da je bio zaštitnik ribara, mornara (što se obično i govori) a na kraju i studenata. Nikako Svetog Nikolu ne mogu za studente da vežem ili sam bukvalno razmišljala o vremenu "nastajanja svetaca" i studiranja.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba i to 3 djevojčice i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena je 171 intervencija

Vatrogasci - imali su 8 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 7 puta, prijavljeno je 8 krivičnih djela, dogodilo se 8 saobraćajnih nesreća

Darivanje krvi - U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dana 08.12.2015. godine krv je darovao 31 davaoc.

OSTALE VIJESTI
Vlada Sjedinjenih Država je u procesu gašenja: U Senatu nije bilo podrške za novi budžet

Predsjednik Srbije posjetu počeo u manastiru Banjska: Vučić na sjeveru Kosova

Sjećanje na protest u Bakuu protiv SSSR-a: Azerbejdžan obilježava 28. godišnjicu \'krvavog januara\'

Papa u Peruu: Franjo korupciju u Latinskoj Americi nazvao \'društvenim virusom\'

Vozač udario u stabla kraj puta, putovali iz Ankare u Bursu: U autobuskoj nesreći u Turskoj 11 mrtvih

Vatra u motelu u južnokorejskoj prijestonici: U namjerno izazvanom požaru u Seulu poginulo pet osoba

Niko ne može ozbiljno ugroziti reizbor predsjednika Egipta: Sisi najavio kandidiranje za drugi mandat

Nova vojna strategija SAD-a: Glavni konkurenti su Kina, Rusija, Sjeverna Koreja i Iran

Istraga u Češkoj za nezakonito primanje subvencija EU-a: Babišu ukinut imunitet Andreju
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 2 sata
Norvežani ne žele u Ameriku: "Nekadašnja vukojebina danas je bogata zemlja sa sretnim ljudima"
Objavljeno prije 3 sata
Papa u Peruu prozvao vlasti zbog korupcije, posjetio i amazonske domoroce
Objavljeno prije 3 sata
Propao dogovor u američkom Senatu, nastupila paraliza državnih službi
Objavljeno prije 3 sata
VIDEO Egipatski general na svom Facebook profilu objavio kandidaturu za predsjednika
Objavljeno prije 4 sata
Britanska premijerka za Bild: Napuštamo EU, ali ne i Europu
petak, 19.1.2018. 22:53
Božinović se sastao s američkim ministrom pravosuđa, razgovarali su i o ukidanju viza za Hrvate