TUZLARIJE - TUZLA DANAS

08.06.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


S obzirom da se u našem gradu vijesti brzo šire, vjerovatno ste već čuli da su počeli radovi na povezivanju pješačke zone sa jezerima. Od Gradskog parka, u blizini crkve, pješačkim mostom će se prelaziti preko sjeverne saobraćajnice do Panonike gdje će biti napravljena još jedna kapija za ulaz na jezera.

Tuzlarije


Kako će izgledati vidjet ćemo kada završe za par mjeseci ali za pješake je to odlično jer nije lako tamo preći ulicu, a i saobraćaj se usporava. Bilo bi dobro da imamo više pješačkih mostova, posebno na južnoj magistrali između Stupina i Zlokvoca, sigurno bi smanjili broj stradalih pješaka. Dovoljno je vidjeti kada djeca iz OŠ "Jala" pokušavaju preći ulicu pa da je jasno da treba nešto uraditi.

Tuzlarije


Što se tiče mosta, trenutno rade stolarske radove ali neće biti od drveta, kako su neki spominjali, nego betonski. Rok za izgradnju je dva mjeseca tako da će se s upotrebom uhvatiti malo i od sezone kupanja.

Tuzlarije


Do oktobra, odnosno izbora, bit će još puno novina, a tako je manje više svake izborne godine. Neka, bili u svrhu političke kampanje ili ne, sve ostaje građanima.

Tuzlarije


Bili lokalni ili neki drugi izbori, scenarij se ne mijenja, prve godine se rješavaju kadrovska pitanja, postavljaju se svoji ljudi, smjenjuju stari, onda se kao počne sa nekim projektima i eto već novih izbora i vremena kada treba završavati nešto da se ima šta narodu pokazati.

Tuzlarije


Ovih dana mnoge zabavljaju politička dešavanja u Hrvatskoj, neviđeni cirkus oko tamošnje vlade koja ima šansu da u teškoj konkurenciji bude izabrana za najgoru ikada.

Tuzlarije


U skladu sa onim "počistite prvo u svojoj avliji" da dodam da smo mi bili jedno 13 mjeseci bez vlade dok gospodin Lagumdžija nije shvatio da mora igra kako Čović kaže. Običan svijet nije ni primjetio a ni osjetio da nemamo vladu pa tako neće ni u Hrvatskoj. O pucanjima i preslaganjima koalicija da ne pričam.

Tuzlarije


Kao što vidite na jezeru nema puno svijeta, a oni koji se kupaju kažu da je lijepo. Sunce je jako ali ima vjetra pa kad se izađe iz vode bude hladnije. Naš narod uglavnom voli da je baš toplo, kad se mi kupamo asfalt se topi, zato su nam valja čudni neki iz hladnijih zemalja kad nose majice kratkih rukava a temperatura jedva da pređe deset stepeni iznad nule.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođene su 4 bebe, 2 djevojčice i 2 dječak

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 154 intervencije

Vatrogasci - imali su 6 intervencija

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 5 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 087.06.2016. godine krv su darovala 22 davaoca.

OSTALE VIJESTI
Rahimić u F+ o finansijskim podrškama za studiranje: Š ta je ponudio Sajam stipendija u Sarajevu?

Više od dvije godine su od početka primjene Reformske agende: Kakvi su rezultati?

Misno slavlje predvodio kardinal Puljić: Molitveni pohod Bobovcu \'Molitva za Domovinu\'

Imaju samo jedan zahtjev - potpisivanje kolektivnog ugovora: Ljekari za 6. novembar najavili generalni štrajk u FBiH

Katalonski lider o ukidanju autonomije: Puigdemont: Ne prihvatamo ‘ilegalne’ mjere

Osumnjičen u slučaju Agrokor, nedostupan hrvatskom pravosuđu: Raspisana potjernica za Ivicom Todorićem

Hiljade strana strogo povjerljivih informacija: Trump najavio otvaranje dosjea o ubistvu Kennedyja

F+: Nedim Alibegović, koordinator projekta Socijalni dan: Kad srednjoškolci zamijene školske klupe za radna mjesta

12. kolo BH Telecom Premijer lige BiH: Trijumfi Čelika, Š irokog, Sarajevu derbi u Mostaru

Bh. teniser se do sada tri puta sastao s Litvancem : Džumhur protiv Berankisa za titulu na \'Kremlin kupu\' u Moskvi