TUZLARIJE - TUZLA DANAS

08.06.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


S obzirom da se u našem gradu vijesti brzo šire, vjerovatno ste već čuli da su počeli radovi na povezivanju pješačke zone sa jezerima. Od Gradskog parka, u blizini crkve, pješačkim mostom će se prelaziti preko sjeverne saobraćajnice do Panonike gdje će biti napravljena još jedna kapija za ulaz na jezera.

Tuzlarije


Kako će izgledati vidjet ćemo kada završe za par mjeseci ali za pješake je to odlično jer nije lako tamo preći ulicu, a i saobraćaj se usporava. Bilo bi dobro da imamo više pješačkih mostova, posebno na južnoj magistrali između Stupina i Zlokvoca, sigurno bi smanjili broj stradalih pješaka. Dovoljno je vidjeti kada djeca iz OŠ "Jala" pokušavaju preći ulicu pa da je jasno da treba nešto uraditi.

Tuzlarije


Što se tiče mosta, trenutno rade stolarske radove ali neće biti od drveta, kako su neki spominjali, nego betonski. Rok za izgradnju je dva mjeseca tako da će se s upotrebom uhvatiti malo i od sezone kupanja.

Tuzlarije


Do oktobra, odnosno izbora, bit će još puno novina, a tako je manje više svake izborne godine. Neka, bili u svrhu političke kampanje ili ne, sve ostaje građanima.

Tuzlarije


Bili lokalni ili neki drugi izbori, scenarij se ne mijenja, prve godine se rješavaju kadrovska pitanja, postavljaju se svoji ljudi, smjenjuju stari, onda se kao počne sa nekim projektima i eto već novih izbora i vremena kada treba završavati nešto da se ima šta narodu pokazati.

Tuzlarije


Ovih dana mnoge zabavljaju politička dešavanja u Hrvatskoj, neviđeni cirkus oko tamošnje vlade koja ima šansu da u teškoj konkurenciji bude izabrana za najgoru ikada.

Tuzlarije


U skladu sa onim "počistite prvo u svojoj avliji" da dodam da smo mi bili jedno 13 mjeseci bez vlade dok gospodin Lagumdžija nije shvatio da mora igra kako Čović kaže. Običan svijet nije ni primjetio a ni osjetio da nemamo vladu pa tako neće ni u Hrvatskoj. O pucanjima i preslaganjima koalicija da ne pričam.

Tuzlarije


Kao što vidite na jezeru nema puno svijeta, a oni koji se kupaju kažu da je lijepo. Sunce je jako ali ima vjetra pa kad se izađe iz vode bude hladnije. Naš narod uglavnom voli da je baš toplo, kad se mi kupamo asfalt se topi, zato su nam valja čudni neki iz hladnijih zemalja kad nose majice kratkih rukava a temperatura jedva da pređe deset stepeni iznad nule.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođene su 4 bebe, 2 djevojčice i 2 dječak

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 154 intervencije

Vatrogasci - imali su 6 intervencija

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 5 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 087.06.2016. godine krv su darovala 22 davaoca.

OSTALE VIJESTI
Primljeni u audijenciju kod pape Franje: Članovi Predsjedništva BiH u Vatikanu

Konferencija u Sarajevu: Oko 23 posto mališana u BiH ima neki vid atipičnog razvoja

Projekt ELAN: Organizacije civilnog društva u promociji zaštite okoliša

Snage sirijskog režima nastavile bombardovanje enklave: U napadima na Istočnu Gutu poginulo najmanje 38 civila

U somalijskoj prijestonici eksplodirale dvije autobombe: Broj žrtava napada u Mogadišu povećan na 38

Bez dogovora o nacrtu koji su predložili Š vedska i Kuvajt: Vijeće sigurnosti UN-a odgodilo glasanje o primirju u Siriji

Obuhvaćeno preko 50 brodova i kompanija za pomorski prijevoz: SAD uvodi \'najveće ikada\' sankcije Sjevernoj Koreji

VIDEO: Odgovornost preuzeli talibani i ISIL: U više napada u Afganistanu najmanje 30 poginulih

Nadežda Sergejeva pozitivna na supstancu trimetazdin: Ruskinja priznala doping, privremeno suspendovana sa OI

Pyeongchang 2018.: Norveška sa 38 osvojenih medalja postavila novi rekord ZOI