TUZLARIJE - TUZLA DANAS

09.06.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Na zadnjoj sjednici Vlade Tuzlanskog kantona spominjali su i sudove u Tuzli i Lukavcu pa su rekli i kako se nešto, što treba biti gotovo za osam dana, radi mjesecima te ističu da je evidentna "ekspresna ažurnost sudova kada je u pitanju donošenje i izvršenje presuda koje se naplaćuju iz budžeta TK". Ovdje mogu komotno dodati i "iz džepova građana".

Tuzlarije


Odmah da kažem svaka čast onima koji su drugačiji ali iz onoga što mi pričaju drugi i što sam vidjela u sudnicama, teško je naći arogantnije i bahatije osobe. Kad sam čula nivo komunikacije sa vještacima raznih struka, pa fino čovjeku muka da dođe. Cijene svoje radno vrijeme, pravo na nakandu ali ne i tuđe. Da je samo malo dobre volje, mnogi slučajevi bi se završavali 100 puta brže, i ne bi se po sudovima povlačili godinama. Uređeniji odnosi su na pijaci tako da se ne treba čuditi što se mnogi teško odlučuju da pokrenu bilo kakav postupak i da "ganjaju" pravdu.

Tuzlarije


Održan je Kolegij gradonačelnika Imamovića, najzanimljiva tačka odnosila se na pješački most o kojem sam i jučer pisala. Bilo je riječi i nužnicima koji nisu spojeni na kanalizacionu mrežu, a ni septičku jamu. Imaju neki i u kući takve nužnike, odlukom je propisano da će ih morati povezati, a trebali su i obavezati vlasnike septičkih jama da ih prazne po propisu, a ne da ih istresaju po tuđim dvorištima, putevima i gdje stignu, što je čest slučaj.

Tuzlarije


Neki dan sam slušala da se u Zagrebu pravi groblje za kućne ljubimce, već imaju jedno u Rijeci uz mogućnost i da kremiraju uginule ljubimce. Ne znam šta se kod nas radi ali kad se slušaju oni koji su imali dugo, najčešće psa ili mačku, onda je jasna potreba da se nakon što životinja ugine ukopa i obilježi to mjesto.

Tuzlarije


Kaže jedan čovjek kako mu je pas bio prijatelj koji mu se radovao, a onda je došao u situaciju da, ružno zvuči ali doslovno da ga baci. Osim porodičnih ljudi koji često zbog djece kupe psa, puno je i usamljenih osoba koje imaju potrebu da se o nekome brinu, imaju neko živo biće pored sebe, tako da će se u dogledno vrijeme vjerovatno početi više razmišljati o tom problemu. Postajemo "svijet".

Vrijeme je fino, sunčano, ugodan vam ostatak dana mada prognoza kaže da bi moglo biti i kiše i grmljavine.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 2 djevojčice i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 169 intervencija

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 4 puta, prijavljena su 3 krivična djela, zabilježeno je 5 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 09.06.2016. godine krv su darovala 33 davaoca.

OSTALE VIJESTI
Rođena u Prizrenu, živi u Sarajevu, a ustvari ne postoji: Nihadina potresna priča: bez državljanstva nevidljiva za društvo

VIDEO: Zaključci programskog skupa SDA: \'Pokušaji destabilizacije stranke neće proći\'

VIDEO: Predstavljene osnovne ideje nove političke stranke: U Tuzli konstituirana Skupština Pokreta demokratske akcije

VIDEO: Počeo plasman kredita za osobe do 40 godina: 20 miliona maraka za rješavanje stambenog pitanja mladih

VIDEO: Dvogodišnji projekt vrijedan 1,5 miliona eura: Evropska unija pruža podršku statističkim institucijama u BiH

VIDEO: \'Stop Istanbulskoj za suverenu Hrvatsku\': U Hrvatskoj prosvjedi protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

VIDEO: \'Marš za naše živote\': SAD: Protesti protiv oružja najveći od Vijetnamskog rata

Sirijske snage sada drže pod kontrolom 90% enklave: Posljednja grupa pobunjenika evakuisana iz Istočne Ghoute

Maria Elisabetta Alberti Casellat prva žena na čelu Senata: Izabrani predsjednici italijanskog Parlamenta, ali ne i Vlade

Pomjeranje kazaljki sa dva na tri sata: Počinje ljetno računanje vremena