TUZLARIJE - TUZLA DANAS

11.06.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije
Sunčani dio dana


Dobra je vijest da se izvoz goveđeg mesa iz Bosne i Hercegovine za Tursku odvija isključivo preko tuzlanskog aerodroma, a ne preko sarajevskog, banjalučkog i mostarskog. Rijetka je to ako ne i jedina ovakva situacija. Obično Tuzla izvlači deblji kraj.

Tuzlarije
Pred kišu


Što se tiče našeg aerodroma ima i kod njega nelogičnosti i propusta ali neka radi, sve je bolje od zatvorenih vrata. Puno je toga poboljšano pa ako bude pameti vremenom će se i aerodromska zgrada i cijeli aerodrom srediti. Da ne slušamo priču o pristupnim svjetlima godinu i po, kao da grade space shuttle. Inače, što se tiče govedine za tursko tržište, mašala što ljudi mogu pojesti mesa. Ogromno im tržište pa je i velika potražnja. Uzgajivači kažu da bi cijena mogla biti i malo bolja s obzirom da je naše meso kvalitetno. Privredno zaostajanje ima i dobrih strana u nekim stvarima, kod nas se dosta toga uzgaja na način koji se posebno traži na svjetskom tržištu, da je prirodno.

Tuzlarije
Kiša


Meni je mnogo šta, posebno iz Amerike neobično, prvi utisak je da je sve puno veće. Kad vidim one njihove ćurke pa ne znam bi li u naše rerne mogle i stati. Ako nisu teže od našeg jagnjeta. Elem ko ima zemlje i zna šta oko goveda, eto mu prilike za biznis.

Tuzlarije
Poslije kiše


Vrlo je toplo ali dok ovo pišem sve je mračnije, počinje kiša. I oni koji su već otišli na Jadran kažu da još nije ono pravo ali biće. Jučer je u Splitu na plaži Bačvice teško povrijeđen mladić iz ne znam koje zemlje. Skočio je na glavu i slomio vrat, živ ali nepokretan. Koja tragedija. Pričali su da moraju staviti upozorenje da je tu more plitko. Baš na toj plaži Splićani i igraju picigin jer je plitko, a voda jedva bude do struka kada se dobro odmakne od obale. Domaći, kao i oni koji tu dolaze češće, znaju kako je ali eto mladić nastrada jer je mislio da je more dublje. Ima na Jadranu puno sličnih plaža, a i onih gdje ima dosta stijena tako da kada krene turistička sezona nije loše da se napiše gdje se ne može skakati.

Tuzlarije


Znam da se naša jezera ne mogu porediti sa morem ali ako je šta dobro na Panonici to je da nema iznenađenja. Dubina se postepeno povećava, nema stijena, meduza, ježeva, u stvari ništa od biljnog i životinjskog svijeta. Idealno je za loše plivače, malu djecu i starije, a dobro dođe i svima koji vole da plivaju. Kad nije gužva zna baš lijepo biti, posebno onima koji ne traže dlaku u jajetu.

I evo pljusnu kiša, ko se okupao okupao.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 5 beba, 3 djevojčice i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 160 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 7 krivičnih djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 10.06.2016. godine krv je darovalo 8 davalaca.
OSTALE VIJESTI
Vlada FBiH želi zaštititi dobavljače i zaposlene: Uredba o vanrednom nadzoru u društvima od interesa za FBiH

Zvizdić dobio pisma Johannesa Hahna: Nema većine za podršku Zakonu o akcizama

Š ef delegacije EU-a održao pres-konferenciju: Wigemark: Izgovori nas ne zanimaju, hoćemo konkretne rezultate

Pet miliona KM za devastiranje institucija vlasti RS-a: Opozicija najavljuje tužbu protiv Dodika zbog klevete

Plenković pisao o Pelješkom mostu Junckeru i Zvizdiću: Legitimni interesi BiH ostat će netaknuti

U centru pažnje je Katalonija: Dvodnevni samit lidera zemalja članica EU-a

VIDEO: U toku je kampanja Crveni nosić: Kako pomoći Roditeljskoj kući u Sarajevu?

VIDEO: Zajednica izdavača/nakladnika BiH: Žele pomoći u vraćanju dostojanstva autorima i knjizi općenito

Izvršni odbor N/FS BiH: Ime novog selektora 10. novembra

Edin Džeko o fudbalu, kritikama, odrastanju, porodici..: „Ne trčim? Ne dajem sve od sebe? Dajte molim vas! To je šala“