TUZLARIJE - TUZLA DANAS

16.06.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Ne znam je li Jasmin Imamović odustao od visećeg tramvaja, preskupa je to investicija. Ipak, ako se javi neki parajlija pa dođe do realizacije, predlažem da i nama budu vagoni sa prozirnim krovom, kao u ovom japanskom (gdje će drugo) vozu.

Tuzlarije


Ljudi se voze i razgledaju okolo, a ako ko voli da razgleda to je naš narod. Tačnije rečeno, voli da malo razabire. Od jučer se tako razabire i tema je za ispiranje usta tuča dvije doktorice na Gradini.


Tuzlarije


Toliko su neki iz medija žurili da objave o tom incidentu da su u žurbi pisali da su se potukle doktorice u trećoj smjeni mada i ne postoji treća (doktorska) smjena. Napisano je tako i ime i prvo slovo prezimena jedne doktorice, pa se kombinacijom vrlo čestog imena i incijala nanijela šteta doktorici koja veze nema s tim, čak i ne radi na Gradini. Ali koga je briga za nečija osjećanja, bitno je da se ima vijest pored koje su one šta se dešava u zemlji i svijetu, u drugom planu.

Tuzlarije
Zahrđale bandere


Vijesti, u kojima se spominju doktori, skoro u pravilu su propraćene komentarima čitalaca. Među njima bude dosta negativnih, neki imaju razloga što su ogorčeni na odnos pojedinaca u zdravstvu ali evidentna je i neka averzija često bazirana na ljubomori. Priznali to ili ne, ima ljubomore, ipak je to struka za koju treba najviše škole. Zatim ima nešto i u tome kada su doktorice u pitanju. Da li bi bila vijest da su se potukla dva rudara u rudniku, dva inženjera u Solani, dva radnika u Bingu? Sumnjam. Posebnu pažnju privlače žene, pa još doktorice.

Tuzlarije


Isti je slučaj sa mladim i lijepim ženama koje su na nekom položaju. Kao da ljepota isključuje pamet i sposobnost pa se te žene gledaju s posebnom pažnjom i svaka im se greška broji. Je li neka neugledna, nikakva, niko je neće ni pogledati niti koga zanima šta radi.

Tuzlarije


Da ne bude zabune, naravno da mi je slučaj tuče doktorica van pameti, dno dna, da slučaj treba interno ispitati, iznijeti na disciplinskoj ili tijelu koji se time bavi. S druge strane jednostavno sam protiv da se jedva dočeka da se ocrne svi drugi iste struke koji veze nemaju s tim, i da se nedužne osobe razvlače po novinama jer imaju iste inicijale.

Delegacija Vlade TK i naših privrednika trenutno je u Kini. Tamo se održava neka konferencija na kojoj će biti riječ o kineskim investitorima u zemljama ovog dijela Evrope. Od Kine za sada imamo najviše kineskih radnji, na svakom su koraku, a vic kaže da je vrhunac našeg standarda kad čovjek uđe kod Kineza i kaže "neću ništa, samo razgledam".

Kad sam počela da pišem jedva sam vidjela koliko se smračilo, samo što nije bila pljusnula ali evo opet je sunčano i vrlo sparno. Ipak, ništa ne bi od prognoze da će ova sedmica, posebno nakon srijede, biti bez padavina.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 3 djevojčica i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena je 161 intervencija

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 9 krivičnih djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 16.06.2016. godine krv sue darovala 22 davaoca.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: Nevrijeme i olujni vjetrovi uzrokovali brojne probleme: Oštećeni krovovi, sela bez struje, u Tešnju oboren minaret

\'Ovu skupštinu pod hitno treba raspustiti\': Čavić: Opozicija napušta NSRS i najavljuje dalju borbu

Međunarodni zvaničnici još jednom poručili: Pravosuđe u potpunosti treba biti oslobođeno političkog uticaja

\'Zavjera demokrata\': Trump pod pritiskom zbog optužbi za seksualno uznemiravanje

Ranije izjavio da se neće dobrovoljno vraćati u Haag: Mehanizam otvara prvi žalbeni proces u predmetu Š ešelj

Na slobodi će u Srbiji biti do 19. januara: Haški sud pustio Franka Simatovića na privremenu slobodu

Vodeći svjetski zvaničnici otvorili klimatski samit u Parizu: Macron pozvao na mobilizaciju u borbi protiv klimatskih promjena

Nekoliko osoba ozlijeđeno: U eksploziji na plinskom terminalu u Austriji poginula jedna osoba

Stavljeno pod kontrolu samo 15 posto požara: Kalifornijski požar površine je New Yorka i Bostona

Najmnogoljudnije sviranje klavira: Sarajevski učenici oborili Guinnessov rekord
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 10 minuta
Macron upozorava na klimatske promjene: "Gubimo bitku, vrijeme je da počnemo hitno djelovati"
Objavljeno prije sat vremena
UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Najveća humanitarna kriza na svijetu postaje sve gora, a pomoći je sve manje
Objavljeno prije 2 sata
Umro gradonačelnik San Francisca
Objavljeno prije 2 sata
Napadač iz New Yorka poručio Trumpu: "Nisi uspio zaštititi svoj narod"
Objavljeno prije 2 sata
Sudac koji je preživio Auschwitz: "Sjevernokorejski logori užasni su kao i nacistički"
Objavljeno prije 2 sata
Požar i dalje pali sve pred sobom oko Los Angelesa, evakuira se i dio Santa Barbare