TUZLARIJE - TUZLA DANAS

16.06.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Ne znam je li Jasmin Imamović odustao od visećeg tramvaja, preskupa je to investicija. Ipak, ako se javi neki parajlija pa dođe do realizacije, predlažem da i nama budu vagoni sa prozirnim krovom, kao u ovom japanskom (gdje će drugo) vozu.

Tuzlarije


Ljudi se voze i razgledaju okolo, a ako ko voli da razgleda to je naš narod. Tačnije rečeno, voli da malo razabire. Od jučer se tako razabire i tema je za ispiranje usta tuča dvije doktorice na Gradini.


Tuzlarije


Toliko su neki iz medija žurili da objave o tom incidentu da su u žurbi pisali da su se potukle doktorice u trećoj smjeni mada i ne postoji treća (doktorska) smjena. Napisano je tako i ime i prvo slovo prezimena jedne doktorice, pa se kombinacijom vrlo čestog imena i incijala nanijela šteta doktorici koja veze nema s tim, čak i ne radi na Gradini. Ali koga je briga za nečija osjećanja, bitno je da se ima vijest pored koje su one šta se dešava u zemlji i svijetu, u drugom planu.

Tuzlarije
Zahrđale bandere


Vijesti, u kojima se spominju doktori, skoro u pravilu su propraćene komentarima čitalaca. Među njima bude dosta negativnih, neki imaju razloga što su ogorčeni na odnos pojedinaca u zdravstvu ali evidentna je i neka averzija često bazirana na ljubomori. Priznali to ili ne, ima ljubomore, ipak je to struka za koju treba najviše škole. Zatim ima nešto i u tome kada su doktorice u pitanju. Da li bi bila vijest da su se potukla dva rudara u rudniku, dva inženjera u Solani, dva radnika u Bingu? Sumnjam. Posebnu pažnju privlače žene, pa još doktorice.

Tuzlarije


Isti je slučaj sa mladim i lijepim ženama koje su na nekom položaju. Kao da ljepota isključuje pamet i sposobnost pa se te žene gledaju s posebnom pažnjom i svaka im se greška broji. Je li neka neugledna, nikakva, niko je neće ni pogledati niti koga zanima šta radi.

Tuzlarije


Da ne bude zabune, naravno da mi je slučaj tuče doktorica van pameti, dno dna, da slučaj treba interno ispitati, iznijeti na disciplinskoj ili tijelu koji se time bavi. S druge strane jednostavno sam protiv da se jedva dočeka da se ocrne svi drugi iste struke koji veze nemaju s tim, i da se nedužne osobe razvlače po novinama jer imaju iste inicijale.

Delegacija Vlade TK i naših privrednika trenutno je u Kini. Tamo se održava neka konferencija na kojoj će biti riječ o kineskim investitorima u zemljama ovog dijela Evrope. Od Kine za sada imamo najviše kineskih radnji, na svakom su koraku, a vic kaže da je vrhunac našeg standarda kad čovjek uđe kod Kineza i kaže "neću ništa, samo razgledam".

Kad sam počela da pišem jedva sam vidjela koliko se smračilo, samo što nije bila pljusnula ali evo opet je sunčano i vrlo sparno. Ipak, ništa ne bi od prognoze da će ova sedmica, posebno nakon srijede, biti bez padavina.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 3 djevojčica i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena je 161 intervencija

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 9 krivičnih djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 16.06.2016. godine krv sue darovala 22 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Burno u skupštinskim klupama u Tuzlanskom kantonu: Imenovana nova Vlada TK-a, Jakub Suljkanović novi premijer

Povrijeđena jedna ženska osoba: Na Kukićev ugostiteljski objekt bačena eksplozivna naprava

VIDEO: U F+ dr. Maja Arslanagić-Kalajdžić: Javno-privatnim partnerstvom do velikih infrastrukturnih projekata

VIDEO: U F+ Fikret Radončić, koordinator Š kole skijanja 2018.: Osnovci iz Kantona Sarajevo uče skijati na Igmanu

VIDEO: Projekt vrijedan četiri miliona eura finansira EU: Lokalnim partnerstvima za zapošljavanje do novih 620 radnih mjesta

BiH jedna od najkorumpiranijih zemalja u okruženju: Parlamentarci uskoro o unapređenju zaštite prijavitelja korupcije

Drugi dan Sigurnosne konferencije u Minhenu: Zvizdić u Minhenu razgovarao s komesarom Hahnom

VIDEO: Juncker frustriran sporenjem između Hrvatske i Slovenije: Z. Balkan mora riješiti granične sporove prije ulaska u EU

U finalu savladali ekipu Kaknja rezultatom 94:76: Košarkaši Igokee osvajači Kupa BiH

Utrka na 800 metara na prvenstvu Balkana : Amel Tuka prvi na utrci u Istanbulu
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 8 sati
OVO SU HEROJI MASAKRA NA FLORIDI Neki od njih su dali svoje živote kako bi spasili djecu
Objavljeno prije 9 sati
Dron ubio dva džihadista u Jemenu dok su se vozili na motoru
Objavljeno prije 9 sati
Četvorica izraelskih vojnika ranjena u eksploziji na granici s Gazom, oni uzvratili tenkom
subota, 17.2.2018. 20:08
Djevojčica u Rusiji umrla od smrzavanja, odgajateljice zaboravile na nju u dvorištu vrtića
subota, 17.2.2018. 17:52
SAD nije zadovoljan odlukom etiopskih vlasti da uvedu izvanredno stanje
subota, 17.2.2018. 17:32
Iran kaže da će poštivati nuklearni sporazum iz 2015. godine