TUZLARIJE - TUZLA DANAS

21.06.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Danas je počeo sa radom još jedan BIT Centar, četvrti po redu a vrlo brzo će biti i peti. Ovaj, koji je danas svečano otvoren, nalazi se blizu Kapije. Bilo je nekog spora oko imovinskih odnosa pa su pravnici iz Gradske uprave uspjeli da vrate zgradu koja je poslije sanirana. Šetajući zgradom prijatno sam se iznenadila kako su je lijepo sredili. Ima tu oko 500 kvadrata korisnog prostora, dovoljno mjesta za 10-20 firmi i u startu 30 novih radnih mjesta.

Tuzlarije


U BIT centrima se zapošljvaju mladi ljudi sa završenim fakultetom, posebno Elektrotehnikom, tako da je to za školovane ljude koji mogu iz Tuzle da rade za strane firme, odlična prilika. I sam naziv BIT Centar (biznis inkubacione tehnolgije) pomalo zbunjuje pa se i ne zna koliko je to dobro Tuzlu. Kako rekoh uskoro se otvara još jedan i to preko puta zgrade kina Centar.

Tuzlarije


To je bila lijepa vijest iz Tuzle. Manje lijepa je da vrijeme ništa ne valja, a danas je prvi dan ljeta. Nadam se da će biti poslije bolje. Na jezerima nema nikoga. Neda mi se otići nikako. Inače kad je mjesec ramazana malo se manje dolazi. Na ogradi jezera kod nadvožnjaka sve je više katanaca kojima zaljubljeni zaključavaju svoju ljubav.

Tuzlarije


Nedavno je kolega Čupo pisao o mladom paru, i čitam ja o njima i kažu da su prije braka bili u šerijatskoj vezi, eto nisam do sada čula za šerijatsku vezu, kao neko zabavljanje ali sa vrlo ograničenim kontaktima.

Tuzlarije


Tomislav Karamarko nije više predsjednik stranke HDZ u Hrvatskoj. Otkaz je nešto ranije dobio i premijer Tihomir Orešković pa mi je baš žao, koga ću sad gledati? Oni su mi bili "dnevna doza humora", ove naše ne mogu nikako, previše me nervira kad vidim ko nas vodi. Naši su loši ali stabilni, ne pada bh. vlada tako lako, drže se i nogama i rukama. A vlade bilo ili ne, gotovo nikakve razlike. Narod u Hrvatskoj će sad plaćati godinu dana plate i ovima koji za šest mjeseci koliko su trajali, nisu ni jednu odluku usvojili.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 4 djevojčice i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 171 intervencija

Vatrogasci - imali su 6 intervencija

MUP TK - javni red i mir nije narušavan, prijavljeno je 7 krivičnih djela, zabilježeno je 5 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 21.06.2016. godine krv je darovalo 8 davalaca.
OSTALE VIJESTI
Rođena u Prizrenu, živi u Sarajevu, a ustvari ne postoji: Nihadina potresna priča: bez državljanstva nevidljiva za društvo

VIDEO: Zaključci programskog skupa SDA: \'Pokušaji destabilizacije stranke neće proći\'

VIDEO: Predstavljene osnovne ideje nove političke stranke: U Tuzli konstituirana Skupština Pokreta demokratske akcije

VIDEO: Počeo plasman kredita za osobe do 40 godina: 20 miliona maraka za rješavanje stambenog pitanja mladih

VIDEO: Dvogodišnji projekt vrijedan 1,5 miliona eura: Evropska unija pruža podršku statističkim institucijama u BiH

VIDEO: \'Stop Istanbulskoj za suverenu Hrvatsku\': U Hrvatskoj prosvjedi protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

VIDEO: \'Marš za naše živote\': SAD: Protesti protiv oružja najveći od Vijetnamskog rata

Sirijske snage sada drže pod kontrolom 90% enklave: Posljednja grupa pobunjenika evakuisana iz Istočne Ghoute

Maria Elisabetta Alberti Casellat prva žena na čelu Senata: Izabrani predsjednici italijanskog Parlamenta, ali ne i Vlade

Pomjeranje kazaljki sa dva na tri sata: Počinje ljetno računanje vremena