TUZLARIJE - TUZLA DANAS

23.06.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Za Veliku Britaniju, ali i Evropsku uniju, danas je važan dan, u toku je referendum na kojem odlučuju da li će ostati u Evropskoj uniji. I oni koji su zagovornici izlaska, a i ostanka, vodili su kažu vrlo prljavu kampanju ali i dalje je puno onih koji nisu sigurni šta bi.

Tuzlarije


Mi nismo ni blizu ulaska, a Evropska unija postaje sve nestabilnija. Bili su na pragu potpunog brisanja unutrašnjih granica ali im se petljanje u "arapsko proljeće" vratilo kao bumerang. Izbjeglička kriza ojačala je desne snage, a na nekim unutrašnjim granicama osvanula je čak i bodljikava žica. Mi možemo samo da gledamo i pitamo se kuda ide ovaj svijet? Ako ode tako ekonomski jaka zemlja iz EU, upitna je i njena budućnost. Situacija nije za šalu ali možda bi mogli nas primiti umjesto Velike Britanije, taman su kod nas Bošnjaci, Hrvati i Srbi da zamijene Engleze, Irce i Škote. Inače, ako Engleska ode iz EU pitanje je šta će uraditi Škotska.

Tuzlarije
Školica


Gradonačelnik je danas dobio vrijedno priznanje od dobitnika najvećih ratnih priznanja. Jedan od članova delegacije zove se Miralem Okanović, znam ga iz grada što bi rekli sto godina, a nisam znala da se po hrabrosti tako istakao u ratu. I kad mislimo da nekoga dobro znamo često se ispostavi da se zna samo nešto, da su mnogi prava misterija, zatvorena knjiga, s kojima se može satima pričati, koje možemo znati godinama, a da ne znamo kakav je neko zaista, šta je u nečijoj glavi i srcu.

Tuzlarije


Na jednoj od onih slika koje se pojavljuju po raznim društvenim mrežama vidi se šalter a ispred niz raznih cipela, ispod slike piše "ovako Crnogorci čekaju u redu". Nešto mislim nije to ni loša ideja kad već nisu šta drugo uveli da se za pasoše ne mora crknuti u redu. Ljudi stoje od ulaznih stepenica pa red vijuga kroz salu do šaltera, nije humano. Kud je džaba ljudima govoriti da ako trebaju novi pasoš ili koju drugu ispravu, da to završe prije ljeta i godišnjih odmora. Naravno da sam i ja u tim nedokaznim ljudima, svaki dan provirim i odgodim.

Tuzlarije


Što je danas toplo, najgora je vlaga, ako sam dobro pročitala piše da je prijepodne vlaga bila 100%, što znači da narod dahće. Ljekari savjetuju da hronični bolesnici ne izlaze ako ne moraju, a u nekim stanovima je gore nego vani. U parkovima, mjestima gdje ima dosta zelenila, puno je ugodnije nego u sparnim stanovima, još kad ima malo vjetra. Klima je spas ali problem je neujednačena temperatura u stanu kao i velike razlike između unutrašnje i vanjske, pa ni to nekima ne godi. Zna se da Bosancima genetski smeta propuh.

Tuzlarije


Neki dan, nakon što sam pročitala izvještaj sa redovne sjednice Vlade TK, namjerno sam izvukla u naslov što je u tekstu dosta zavučeno napisano o 7.000 KM koje je Vlada TK dala organizatoru koncerta Bijelog dugmeta. Znala sam da će to zakuhati odnose između naše dvije najveće stranke SDA i SDP, a one su svakako kao dva ovna na brnu. Ništa ja i mir u svijetu, još zakuhavam, za sve je krivo u trećem koljenu hercegovačko porijeklo.

Tuzlarije


Sapštenje su napisali iz SDP-a a isti dan reagovanje stiže iz SDA, postavili su im neka pitanja pa čekamo odgovore. Nije im loše saopštenje jedino nisu trebali spominjati Kaleidoskop jer koncerti koji su za narod besplatni ne mogu se porediti sa koncertom za koji su VIP ulaznice bile 50 KM, a i logično je da se odvoji za neafirmisane bendove nego za neke koji su se već dobro proslavili i obogatili pa mogu i kao krnji sastav da zarađuju. I dok mi još o Bijelom dugmetu, oni su nastavili turneju po zemljama bivše Juge i trljaju ruke.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 14 beba, 7 djevojčica i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 170 intervencija

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušn 1 puta, prijavljeno je 8 krivičnih djela, zabilježene su 2 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 22.06.2016. godine krv je darovalo 15 davalaca.OSTALE VIJESTI
VIDEO: Sa 20 glasova \'za\': Smijenjena Vlada Kantona Sarajevo

Vodostaji danima u porastu: Sava i Una premašile kote redovne i vanredne odbrane od poplava

VIDEO: Datuma se prisjetili bivši zatvorenici HVO-a i ARBiH: U Mostaru odvojeni programi na godišnjicu raspuštanja logora

Snažna podrška SAD-a evroatlantskom procesu BiH: Izetbegović s ambasadorima SAD-a u Hrvatskoj i BiH

Hrvatskoj i dalje prijete poplave: Rekordan vodostaj Save kod Jasenovca, mještani u pripravnosti

Na sastanku u Helsinkiju o sigurnosnim pitanjima: Predstavnici Sjeverne i Južne Koreje na razgovorima u Finskoj

Ruski predsjednik odbacio optužbe: Macron razgovarao s Putinom o Siriji i trovanju Skripala

Saglasnost oko najvećeg dijela sporazuma: Velika Britanija i EU postigli dogovor o tranzicijskom periodu

Irak 15 godina nakon američke invazije: Daleko od obećane zemlje
Preuzeto sa portala INDEX.HR

Objavljeno prije 20 minuta
EU upozorila Rusiju na nepravilnosti u izborima
Objavljeno prije 55 minuta
Džihadista u Tunisu okružila policija pa se raznio
Objavljeno prije sat vremena
Putin poručio Zapadu: Ne želim utrku u naoružanju
Objavljeno prije sat vremena
Asad čestitao Putinu na "logičnoj" pobjedi
Objavljeno prije 2 sata
Kolinda među prvima čestitala Putinu, a švedska ministrica kaže da su ruski izbori namješteni
Objavljeno prije 2 sata
Turska traži od EU-a ostatak od tri milijarde eura za sirijske izbjeglice