TUZLARIJE - TUZLA DANAS

06.07.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Završava se uređenje Gradske ulice. U toku je "šminkanje" da sve bude kako treba do subote kada je planirana prva zvanična šetnja. Tako da znate, sredite se pa u šetnju. Ako niste dugo kupovali sladoled onda ne kupujte više od jedne kugle jer je sad kugla sladoleda uglavnom 1KM ali su ogromne. Sjećam se prije, baš u ulici koju spominjem, da se u "Evropi" moglo "savladati" i 4 -5 kugli a da ne curi po ruci. Samo ja o nekoj hrani pa se onda čudim kad me neko upozna i iznenadi se jer nemam 100 kila.

Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom se utvrđuje da NE postoji društvena opravdanost za organizaciju nastave za poslovni inženjering i menadžment na području Tuzlanskog kantona, te nisu dali saglasnost Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment iz Banja Luke. Logičnije mi je da za poslovni inženjering postoji društvena opravdanost a da ne postoji za pravo, što je neki dan odobreno. Ima tu dosta raznih interesnih politika. Inače, otvaranje privatnih fakulteta, škola i obdaništa, ima i dobre i loše strane. Loša strana je konkurencija državnom, a dobre što je to prilika da se naši ljudi zaposle na pozicijama od čistača do profesora, te da nešto poreznih nameta ide u naše kase. Vjerovatno će uskoro na državnim fakultetima biti dobri i materijalno slabije stojeći učenici, a onda i studenti. Skupo je i na državnim, a ne privatnim fakultetima. Što bi rekli ništa nije kao prije.

Tuzlarije


"Cijene parkirališta u Dubrovniku iz godine u godinu rastu. Sat parkiranja u jedinoj javnoj garaži u Dubrovniku, na Ilijinoj glavici, naplaćuje se 35 kuna, dnevna karta je 420 kuna, tjedna 2100 kuna, a mjesečna čak 4200 kuna! Toliko je mjesečni najam novouređenog trosobnog stana. Ako pak izgubite parkirnu kartu platit ćete - 1900 kuna" piše u jednom članku i zaista pretjeraše u nastojanju da za dva mjeseca zarade da im bude za godinu. Dubrovnik je prekrasan, ljeti je gužva nevjerovatna, puno je turista koji silaze sa kruzera te šetaju gradom, a ima i onih koji noćivaju, a kad turista nema dosta je mrtav grad. Utisak je da je nekim Dubrovčanima najgore, posebno onima koji nemaju koristi od turista, tako da sele u veće gradove.

Tuzlarije


Inače na moru svako uzima koliko može, od onih što prodaju na ulici do finijih restorana koji nude one naše standardne menije, ćevape, pljeskavice, brizle i tako dalje. Zamislite kako se osjeća neko naš kad mu ćevape s dvije kriške hljeba naplate 70 kuna, nešto manje od 20 KM.

Tuzlarije


Obilježava se Dan šehida, žao mi je svih koji su poginuli u ratu, ne znam vala ni što odvajaju šehide i borce. Ratovi su zlo neviđeno, a nema perioda kada se na ovoj planeti nije nigdje ratovalo.

Tuzlarije


Leo Mesi osuđen je na zatvorsku kaznu za utaju poreza. Pa Mesi li Mesi, šta ti je to trebalo kad ionako zarađuješ da je to nevjerovatno. Srećom, pošto je kazna (21 mjesec) manja od dvije godine, neće morati u zatvor, inače bi to bio i kraj njegove igračke karijere. Usput, čitam da je novi statusni simbol bogataša zlatna WC šolja, pa nemam riječi, pitanje je koliko košta nečiji ego?

Vrijeme se pokvarilo, toplo je, nema sunca, a bilo je pomalo i kiše. Na putu Tuzla Živinice (mnogima mrska relacija) bio je sudar dva vozila, ima povrijeđenih osoba koje su prevezene u UKC Tuzla.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 4 djevojčice i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 219 intervencija

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 6 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 5 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 06.07.2016. godine krv su darovala 32 davaoca.
OSTALE VIJESTI
Ekshumacija na području Vozuće : Pronađeni posmrtni ostaci sedam osoba na lokaciji Podsjelovo

Traže uvezivanje radnog staža: ‘Vitezitovi’ radnici pješke krenuli u Sarajevo

Bori se protiv zločinačkog pothvata dijela političkih elita: Todorić poručio da će se vratiti čim prikupi dokaze

Najviše izgleda za pobjedu ima Borut Pahor: Otvorena birališta na predsjedničkim izborima u Sloveniji

Drugi izbori ove godine, nakon parlamentarnih 11. juna: Građani Kosova biraju novu lokalnu vlast

Humanitarna akcija Obame, Cartera, Clintona i dva Busha: Bivši predsjednici prikupili 31 milion dolara za žrtve uragana

Katalonski lider o ukidanju autonomije: Puigdemont: Ne prihvatamo ‘ilegalne’ mjere

12. kolo BH Telecom Premijer lige BiH: Trijumfi Čelika, Š irokog, Sarajevu derbi u Mostaru

Bh. teniser se do sada tri puta sastao s Litvancem : Džumhur protiv Berankisa za titulu na \'Kremlin kupu\' u Moskvi