TUZLARIJE - TUZLA DANAS

16.07.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Po vremenu kada legnem ne spadam u kokoši ali ću večeras ugasiti i TV i računar da me uznemirujuće vijesti ne drže budnom. Preksinoć Nica sinoć pokušaj vojnog udara u Turskoj. U Nici preko 80, u Turskoj preko 260 poginulih, žali Bože uzaludnih žrtava. Erdogan iz sigurne loge pozvao narod da izlazi na ulicu, i narod je izašao. Iskreno, nisam znala da u narodu ima onakvu podršku. Kakvo god moje mišljenje bilo od Erdoganu valja poštivati demokratski izabranu vlast. U Turskoj je vojska, od uspostavljanja Ataturkove Turske, četiri puta izvršila državni udar ali treba naglasiti i to da je Erdogan prvi na izborima izabrani turski predsjednik. U svakom slučaju, dobro se kuha ovih dana pa se samo možemo nadati da će sve na dobro izaći.

Tuzlarije


Nije ni vrijeme dobro, drastično je hladnije, kiša pljušti, ne prestaje. Loše vrijeme je i onima koji su otišli na Jadran, ima bure i kiše, a čula sam se i sa prijateljicom koja je u Turskoj, uživa pored bazena i jedva da je šta slušala za dešavanja u Turskoj. Pomalo apsurdna situacija.

Tuzlarije


Situaciju u kojoj se našao jedan od putnika u avionu koji je iz Tuzle letio za Basel, nakon što su rekli da je dojavljeno da je u avion podmetnuta bomba, dosta duhovito je opisao ali situacija nije bila ni najmanje smiješna i ne treba se niko zavaravati da se "to kod nas ne dešava".

Jučer je svečano otvoren prodajni kompleks turskog proizvođača i distributera namještaja "Kelebek". Salon je smješten u zgradi bivše "Poliuretanske hemije" koja je preuređena u moderni izložbeno-prodajni prostor.

Tuzlarije


Od ponedjeljka počinju radovi na rekonstrukciji vrelovodne mreže u Ši Selu. Istog dana počinju i radovi na sanaciji trotoara u gradu, a kreću od Slatine. Nabrajam šta se zadnjih dana najvljivalo bez obzira ko i kako šta finansira. Jučer sam stavila slike na kojima se vidi nova fasada na Gradini. Ljepša je izvana, još da je srede i iznutra. Novije zgrade bolničkog kompleksa su dobre ali mnoga odjeljenja stare Gradine su u dosta lošem stanju.

Tuzlarije


Što se tiče odluke Gradskog vijeća Tuzle da najvećem poduzetniku iz Tuzle, a možda i države, Senadu Džambiću, dodjeli Tuzlansku povelju, mislim da je to ok. Čovjek je stvarno napravio puno i nije u pitanju samo trgovina nego i proizvodnja. Ima on i fabrike, 7.000 ljudi radi u njegovim objektima širom zemlje, a znamo kakva je situacija sa poslovima.

Do boljih vijesti imate pozdrave.

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 4 djevojčice i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 212 intervencija

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 5 puta, prijavljena su 4 krivična djela, zabilježeno je 16 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 15.07.2016. godine krv su darovala 44 davaoca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Zbog ubistva generala HVO-a Vlade Š antića: Uhapšeni Hamdija Abdić Tigar i još četiri osobe

VIDEO: Zvanično završena dionica Svilaj - Odžak: Deset novih kilometara autoceste na Koridoru 5-C

VIDEO: Sindikat rudara zadovoljan postignutim: Potpisan kolektivni ugovor za područje djelatnosti rudarstva

VIDEO: Stav udruženja žrtava i svjedoka ratnih zločina u BiH: Negiranje žrtava u svakom segmentu djelovanja države

VIDEO: Sudjelovala i dvojica HDZ-ovih ministara: U Zagrebu održana komemoracija ratnom zločincu Slobodanu Praljku

Aktivirao eksploziv iz osvete: Napad u New Yorku je teroristički, izveo ga Akayad Ullah

Nakon sastanka s premijerom Izraela: Mogherini: Članice Unije ujedinjene po pitanju Jerusalema

Putin i Erdogan sastali se u Ankari: \'Trump destabilizirao Bliski istok odlukom o Jerusalemu\'

Magnituda 6 u blizini granice s Irakom: Jak zemljotres pogodio Iran

VIDEO: Održan žrijeb u Nyonu: Najzanimljiviji susret osmine finala: R.Madrid - PSG