TUZLARIJE - TUZLA DANAS

18.07.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Konačno sunce sija, fino je ugrijalo i nadam se da će ostatak ljeta biti ljetnjih temperatura, a ne kao jučer, kada je svijet počeo zimsku obuću izvlačiti.

Tuzlarije

Na slici koju nam je poslala čitateljka Alma, ne zna se je li ružnija zgrada ili ovo smeće. Ako je zgrada privatna imovina, onda nije u redu da se kritikuje pa i neću, ali ovo smeće je previše. Ovo je preko puta Elektrotehničkog fakulteta, a fakultet je opet u neposrednoj blizini Velike pijace gdje se dosta robe dovlači. Ovdje se odlaže ambalaža i čeka da se odnese. Nose je što komunalci što oni koji skupljaju sekundarne sirovine, ali dok se sve to odnese, baci se novo, što je za sami centar grada vrlo ružna slika.


Tuzlarije
Kad se nađe drug u nevolji za šlepanje


Nije im Tuzla nešto zanimljiva ali zato Sarajevo Arapima jeste. Čitam da grade još jedno luksuzno naselje blizu Sarajeva koje će se zvati Ilidža Pearl Resort. Kompanija Al Diyar Real Estate & Al Diyar Construction gradi naselje na površini od 65.000 kvadratnih metara i to luksuzno. Imaju para pa kupuju šta stignu. Po mnogim pitanjima vrlo sam liberalna i ne bih da me neko pogrešno shvati ali meni se ne sviđa ovako masovan dolazak Arapa. Ne samo Arapa, nego svih koji nisu skloni integraciji u društvo u koje dolaze. Mi sa tri konstutivna naroda ne možemo, tj. naši političari, teško nalazimo zajednički jezik a kako ćemo tek sa totalno različitom kulturom i mentalitetom?

Tuzlarije


Koliko različitih nacija živi u Americi, Kanadi, pa ide to nekako, kod nas je drugačije i trebat će vremena da se to promijeni. Narod smo otvoren, razni narodi koji su vijekovima živjeli zajedno vremenom se uklope pa su po mnogo čemu isti. Osim često mnogih i nametnutih podjela, koliko god se trudili, ruku na srce, Hrvati, Srbi, Bošnjaci i famozni (nepravedno) ostali, sličnih su običaja, navika, smisla za humor i da ne nabrajam.

Što se mene tiče neka je zemlja otvorena za sve ali neka i država i oni koji dolaze daju sve od sebe da se živi zajedno, a ne prave odvojena naselja.

Tuzlarije


U Turskoj još nije mirno, nepadač je pucao u glavu zamjeniku načelnika istanbulske općine Sisli. Čovjek je u teškom stanju. Erdogena inače treba podsjetiti u kojem vijeku živi jer predlaže smrtnu kaznu za one koji su pokušali izvršiti državni udar. Neka se postupa po zakonima zemlje, kazniti pravedno ali ne izjavama o smrtnoj kazni poručiti “eto šta će vam biti ako šta ko pokuša”.

Tuzlarije


U Mejdanu se održavaju sportske igre za mlade je baš lijepo gledati koliko se djeca trude. Nisu svi sportski tipovi ali se sportom manje ili više mogu svi baviti. Odlično je kada se djeca bave sportom, ne znam ni jednu osobu koja se bavila sportom a da poslije nije osjetila korist od toga. Bolja kondicija, tonus mišića, pokretljivost, spretnost ostaju i nakon aktivnog bavljenja sportom. Nikad nije kasno da se počne sa sportom u skladu sa mogućnostima.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 5 djevojčica i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 169 intervencija

Vatrogasci - nisu imali intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljena su 4 krivična djela, zabilježeno je 13 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 18.07.2016. godine krv su darovala 59 davaoca.

OSTALE VIJESTI
Redovno održavanje trafo-stanica na izvorištu Bačevo: Isporuka vode u većem dijelu Sarajeva pod smanjenim pritiskom

Na čelu s Kim Jong Čolom, prešli zonu demarkacije: Na zatvaranje ZOI-ja stigla delegacija Sjeverne Koreje

S papom Franjom o unapređenju političkih odnosa i reformama: Članovi Predsjedništva BiH u Vatikanu

Višenamjenska vakuum presa Zvjezdana Višta: Dobojski patent potpomognut projektom LIR

Sjeverna Koreja osudila nove američke sankcije: Svaka blokada bit će smatrana činom rata

Traže da sve strane neodložno prekinu neprijateljstva: Usvojena rezolucija o prekidu vatre u Siriji

Dodijeljene nagrade filmskog festivala u Berlinu: Touch Me Not dobitnik Zlatnog medvjeda

Kazna zbog dopinga: Ruskim sportistima uskraćena zastava na ceremoniji zatvaranja

VIDEO: Susreti 20. kola Premijer lige BiH: Minimalna pobjeda Željezničara nad Slobodom