TUZLARIJE - TUZLA DANAS

31.07.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Pogledajte reportažu sa Panonike da vidite, ako niste u Tuzli, koja je gužva. Vrhunac je sezone, preko 30 stepeni pa još vikend, vrijeme kada autobusima stižu u Tuzlu. Iako dolaze već godinama još uvijek mi je neobično kada vidim i čujem ljude koji nisu iz Tuzle, a došli kod nas. Posebno su mi zanimljivi skandinavski jezici, na njemački smo navikli još iz vremena kada su naši najčešće išli u Njemačku da rade. Mali Skandinavci obično su djeca ili unuci naših ljudi, i baš su slatki i simpatični kad pričaju, u boljem su položaju od nas jer često znaju ili bar razumiju naš, a kod nas, ako nije morao, slabo je ko učio neki od njihovih jezika.

Tuzlarije


Koliko god nam bilo neobično istina je da se Tuzla turistički posjećuje, a kad se vide cijene na drugim mjestima onda nije ni čudo jer ipak se kod nas za 3, 5 KM može biti cijeli dan i još unijeti hrane koliko ko hoće.

Tuzlarije


Visoke temperature neće smetati zaljubljenicima u bijeli sport, večeras se na Tenisu igra finalni meč rekreativne tuzlanske tenis lige. Lijepo se zabave, dosta se to ozbiljno priprema, organizuje, a može se i lijepih poena vidjeti. Sve fine tradicije treba održavati, a jedna koja nije vezana za naš grad su skokovi sa Starog mosta u Mostaru, koji se također danas održavaju.

Tuzlarije


Za skok sa novog starog potrebno je hrabro srce, iskreno im se divim, kad god sam u Mostaru, a rado odem i volim onaj stari dio grada, gledam momke koji skaču za turiste. Visoko je, Neretva koliko je lijepa toliko je i opasna, hladna, puna virova ali eto tradicija se održala kroz vijekove.

Tuzlarije


Komentari na netu, ispod vijesti, članaka, slika, način su da bolje "snimimo" ljude, šta se u njihovim glavama krije, o čemu i kako razmišljaju. Samo treba postaviti dobar okidač pa se lijepo otvore i sami o sebi najbolje kažu.

Tuzlarije


Bojim se da će vijekovi proći a neki neće shvatiti da postoje ljudi koji drugačije misle i da ne treba sve lično shvatati. Kod nas je na snazi ili si s nama ili protiv nas, ili misli kao ja ili nemoj nikako. Ma ne može to tako, mora postojati određeni stepen fleksibilnosti inače ne možemo biti više od kasabe. Treba se prema ljudima otvoriti, dozvoliti da svako ima mišljenje, sviđalo se to nama ili ne.

Lijep vam ostatak dana

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 6 djevojčica i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 196 intervencija

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 12 krivičnih djela, zabilježeno je 12 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 29.07.2016. godine krv je darovalo 29 davalaca.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije

OSTALE VIJESTI
Reakcije na usvajanje Rezolucije o vojnoj neutralnosti RS-a: Vanjska politika u isključivoj nadležnosti državnih institucija

Odluka zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e: Bariša Čolak privremeni predsjedavajući Komisije za nadzor

VIDEO: Jutros nije održana sjednica Vlade: Kriza vlasti u Brčkom nakon smjene Dedeića

Sastao se s ministrom sigurnosti BiH: Generalni sekretar INTERPOL-a: BiH u samom vrhu zemalja članica

Danas sastanak zdravstvenih radnika sa Konakovićem i Ademaj: Da li će tokom sastanka doći do rješenja?

Optužen za genocid, progon, terorisanje...: Presuda Ratku Mladiću 22. novembra

Ročište na Zagrebačkom županijskom sudu danas u podne: DORH traži istražni zatvor za svih 15 osumnjičenih

Otvoren kongres Komunističke partije Kine: Xi obećao izgraditi modernu socijalističku državu

Grupu švercera vodio Meksikanac, a finansirao Brazilac: U Peruu zaplijenjeno 1,3 tone kokaina i uhapšeno 17 osoba

Gdje je sada Colin Kaepernick?: Od jednog čovjeka koji kleči do pokreta koji je podijelio naciju