TUZLARIJE - TUZLA DANAS

08.08.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Prvi radni dan ove sedmice je sunčan, a da li će i ostati teško je prognozirati i onima koji su za to fakultet završili. Kakve su klimatske promjene na snazi, nauka je zbunjena, još tu i tamo "pogode" neki s reumatskim tegobama. Pa eto ako vas boli koljeno, neki drugi zglob, kost, ožiljak, javite se u prvu meteorološku stanicu da znamo kakvo nas vrijeme očekuje.

Tuzlarije


Prva sedmica augusta se obilježava kao Međunarodna sedmica dojenja. Bude tu finih aktivnosti koje su zadnjih godina dobro urodile plodom pa se djeca doje više nego prije, a ide se i dalje. Tako su u Hrvatskoj dobili prvu klupu za dojenje. Lijepo klupa izgleda, ima i dio za presvlačenje beba, nisu rekli je li tu smiju sjesti samo mame koje hoće baš da doje ili se može i onako, samo sjesti. Inicijatori presretni, sad će početi i drugi da prave klupe za dojenje, kako to obično biva, vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.

Tuzlarije


Istina je da ženi koja hoće da doji dijete ne treba klupa, već će se snaći. I sama sam dugo dojila dijete i ne smeta mi dojenje na javnom mjestu ali ne volim ni pretjerano eksponiranje. Može se to sve fino uraditi, ovlaš pokriti, ne mora baš sve biti "na izvolite". Nisu ni sve majke ni djeca ista, lično mi je bila draga intima tog trenutka, povezanost sa djetetom, hranjenje u tišini, a eto neke mogu i pričati i kafu piti, i sve je to ok, kažem, kako kome odgovara neka i radi.

Tuzlarije


U Hrvatskoj dobili klupu, a u Srbiji dobili prvi ministricu homoseksulane orjentacije. Ulazi "u knjige" kao prva koja je javno rekla da voli žene. To je isto sada "in", znak da idemo ka demomkratiji, nije više moderno ono "oženjen, ima dvije djece". I to dvoje djece je kod nas jedno vrijeme bilo gotovo kao standard, jedno malo, troje puno, više posebno, a dvoje baš onako jedna optimalna brojka i to ako može ikako muško i žensko.

Tuzlarije


Od novosti iz okruženja zanimljivo je da sportistkinja s Kosova osvojila zlatnu medalju na Olimpijadi. Prva medalja za Kosovo pa još zlatna. Cura se zove Majlinda a preziva Kelmendi, radi se o turniru u judou. Izgleda da je ovo prezime kao kod nas ono Hadžić, Hodžić jer malo malo pa se pojavi neko ko je Kelmendi ili Keljmendi. Nije to pravo onima iz Srbije, a nekima je drago što su ovi dobili zlato samo da njima bude krivo. Tako to kod nas ide.

Tuzlarije


Pretresli smo vijesti iz regiona, a što se tiče Tuzle, pa eto počeli radovi oko Jupitera. Baš mi je drago, trotoari su u vrlo lošem stanju, ne može biti gore nego što je bilo, samo valja čekati dva mjeseca pa da se traka prereže. Kažu neki da je to sve zbog izbora, je li ili nije, samo neka se radi ali je činjenica da se pred izbore za same građane najviše i uradi.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođene su 4 beba, 2 djevojčice i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 208 intervencija

Vatrogasci - nisu imali intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 5 puta, prijavljeno je 1 krivično djelo, zabilježeno je 10 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 08.08.2016. godine krv su darovala 22 davaoca.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Traga se za drugim mladićem: U rijeci Bosni kod Visokog pronađeno tijelo Irhana Foče

Počela druga sjednica PDPS BiH: Pred poslanicima modifikovani set zakona o akcizama

Nakon sastanka delegacija HDZ-a BiH i SNSD-a: Dodik: Podržaćemo HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona

U Grčkoj na snazi 24-satni generalni štrajk: 15.000 demonstranata u Atini protiv mjera šednje

Tusk o Brexitu: Najteži test jedinstva u EU tek slijedi

Godišnja pres konferencija predsjednika Rusije: Putin: Biću nezavisni kandidat

Antonio Guterres u posjeti Tokiju: "Ne ulaziti nepromišljeno u rat sa Sjevernom Korejom"

Izvještaj Ljekara bez granica: Oko 6.700 osoba ubijeno u Mjanmaru za mjesec dana sukoba

Za 52,4 milijarde dolara: Disney kupuje Fox

Kandidovaće se na parlamentarnim izborima u Brazilu: Ronaldinho ulazi u politiku