TUZLARIJE - TUZLA DANAS

14.08.2016.
Servisne informacije
...i malo tuzlarija
Mnogi su sinoć gledali nastup bh. atletičara Amela Tuke na 31. ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Neki su pokušali ostati budni, jer je po našem vremenu trčao oko 3, 20 a neki su podesili alarm. Kako kažu "navili sat", iako malo ko koristi sat sa mehanizmom.
Tuzlarije


Uglavnom, naš Tuka završio je na 4. mjestu u polufinalnoj utrci na 800 metara, nije prošao dalje, ali nama je i to dosta, hvala mu što je Bosancima i Hercegovcima priuštio zadovoljstvo da se ime našeg atletičara spominje uz svjetska imena. Od naših atletičara nastupa i Lucija Kimani, porijeklom iz Kenije, koja trči mataron. Sretno Luciji u natežoj disciplini.


Tuzlarije


Amela Tuku nisma dočekala ali sam gledala žene koje trče na 100 metara. Koje sportašice, nevjerovatne su, kao gazele, i one koje nisu prolazile u finale su bile fantastične.

Tuzlarije


Osim promjene vremena, koje je danas znatno ljepše, u Tuzli vikend prolazi mirno i bez posebnih dešavanja. Prvi radni dan, ponedjeljak, počinje sa zborom radnika u Tvornici transportnih uređaja. Malo po malo kod nekih se stanje poboljšalo, kao u Diti i Aidi, a bilo bi dobro da se nađe rješenje za ljude koji bi mogli imati dosta posla samo da se naprave pravi potezi. Šta su sve radnici Tvornice transportnih uređaja Tuzla do sada napravili, nemoguće je da za njih nema posla. Samo što se kod nas, često, interes manje grupe, stavlja ispred pojedinca, radnika, cijelih fabrika koje su hranile generacije.
Tuzlarije


Na snazi je “zatišje pred buru” jer kad krene predizborna, šta ćemo se sve nagledati i naslušati teško je i zamisliti. Igra se prljavo, kleveće, laže često i za male pare.

Na slikama uglavnom dio grada oko Merkatora (vjerovatno ćemo to zgradu uvijek zvati Merkator, iako to više nije). Tako je to, mnogi nazivi se teško mijenjaju. Trenutno se punom parom radi u Ulici Aleje Alije Izetbegovića, bivšoj Oktobarskoj a ta ulica je možda i najbolji primjer koliko se teško prihvataju promjene.

Tuzlarije

Decenijama je bila Oktobarska, onda je dobila ime po prvom predsjedniku Bosne i Hercegovine. Na stranu šta ko mislio o Izetbegoviću, ime ulice je dosta dugo, i ne znam nikoga ko je u govoru usvojio novi naziv (iako ima godina kako je ime primijenjeno), svi i dalje govore Oktobarska i tako će vjerovatno i ostati kod onih koji su tom ulicom hodali kad se tako zvala. Nekad je stvar i praktičnosti, brzini komunikacije, skračuje se sve što može, tako da duži nazivi nemaju neku prođu.


Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 4 djevojčice i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 244 intervencija

Vatrogasci - imali su jednu intervencije

MUP TK - javni red i mir narušen je 4puta, prijavljena su 2 krivična djela, zabilježeno je 12 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 11.08.2016. godine krv je darovalo 15 davalaca.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije





OSTALE VIJESTI
VIDEO: Tužilaštvo KS najavilo žalbu: Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora

Zbog počinjenih prekršaja ispred Policijske uprave Banja Luka: Prekršajne prijave protiv 23 člana grupe \'Pravda za Davida\'

Obraćanje Izetbegovića na generalnoj debati zasjedanja UN-a: BiH ostaje posvećena globalnim naporima za borbu protiv terorizma

Sigurnosna situacija ocijenjena zadovoljavajućom : U Bihaću održan sastanak u vezi sa migrantskom krizom

Akcija SIPA-e kodnog naziva “Damar”: Pretresi u Bijeljini i Vukosavlju

Upozorenje čelnika Francuske, Kanade i Velike Britanije: \'Nedostatak obrazovanja djevojčica vodi u katastrofu\'

15 povrijeđenih hospitalizirano: Najmanje 21 osoba poginula u saobraćajnoj nesreći u Peruu

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost upozorava: \'Iran čeka pakao ako bude radio protiv SAD-a\'

Zbog povezanosti sa narko bandama: Cjelokupna policija Acapulca pod istragom

Evo kad bi se Kim i Trump mogli opet sastati








SVAŠTARIJE

˝Iran čeka pakao ako bude radio protiv SAD-a˝

Sanjin Sefić osuđen na 14 i po godina zatvora

Erdogan otkrio što će biti s američkim pastorom koji je u turskom zatvoru

Bill Cosby dobio tri do deset godina zatvora


Egipat: Arheolozi otkrili veliku drevnu građevinu

Tri mjeseca zatvora jer je udario djevojku po stražnjici

Nemaju dovoljno kovanica od 1 i 2 centa

Erdogan stiže u Njemačku, Merkel odbila doći na svečanu večeru u njegovu čast

Luka Modrić najbolji nogometaš svijeta u 2018. godini