TUZLARIJE - TUZLA DANAS

17.08.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Nakon sunčanog početka dana pljusnula je kiša. Dobro se ispadala, bilo je i jakog vjetra ali srećom sve se brzo smirilo. Dobro je da se po lijepom vremenu stigla završiti svečanost na Gradini. Otvorena je renovirana bolnička zgrada, tačnije, rađena je fasada, mijenjani prozori, a sve u skladu sa energetskom efikasnošću. Stara siva Gradina će uskoro biti zaboravljena.

Tuzlarije


Prije Tuzle olujno nevrijeme zahvatilo je i Banoviće, a to je posebno bitan podatak. Kakav ba animozitet između Sarajeva i Tuzle, sad su Banovići mnogima trn u oku, odnosno onima koji nisu za SDA opciju jer kako iz drugih tabora javljaju, ako u rubrici "mjesto rođenja" piše Banovići u Tuzli se lakše zaposliti. Šta je tačno ili nije manje je bitno, važno je da se imaju nove teme za priču. Nedavno u autobusu kaže jedan, reklo bi se penzioner: "Malo onom Berbiću što je direktor Vodovoda nego hoće da bude i gradonačelnik". Drugi ga jedva ubjediše da je jedan Aid, a drugi Zlatko, i da nije riječ o istom čovjeku.

Tuzlarije


Što se tiče kandidata za gradonačelnika, zbog trenutnih funkcija koje obnašaju najbolje prolazi aktuelni gradonačelnik Imamović i također aktuelni ministar zdravstva u Vladi TK Hadžiefendić jer oni u opisu svog posla urade mnogo toga i za kampanju. Danas je jedan otvarao bolnicu, a drugi pričao o uspostavljenom zelenom valu i novim projektima.Za one koje to zanima da kažem da je najavljeno uređenje posebno opasnih raskrsnica, a to su ona u Solani, kod Paša Bunara, skretanje za Krečansku, te kod Livnice. Također je rečeno da će biti postavljena dugmad za pješake. Vjerovatno će, poznavajući naš narod, biti zloupotrebe tog dugmeta, odnosno stalno će ga neko pritiskati, imao ili ne namjeru preći ulicu ali i to će proći pa će biti bolje i vozačima i pješacima. Nedavno su najavljene i visoke kazne za sve učesnike u saobraćaju pa možda ima nade da se napravi malo reda kada je saobraćaj u pitanju jer bi trebalo rezultirati i manjim brojem nesreća.

Tuzlarije


Zbog specifičnosti terena zeleni val je uspostavljen na tri dijela Sjeverne saobraćajnice, a "hvataju" ga oni koji voze oko 50km/h, što je propisana brzina u naseljenoj zoni.

Tuzlarije


Čuli ste i da se namjerno prave kvarovi tako da pojedini dijelovi grada ostaju bez ulične rasvjete. Nadam se da će počinioci biti otkriveni pa će biti jasniji i motivi i ko stoji iza tog namjernog uništavanja javne imovine. Na Južnoj magistrali se mogu vidjeti i novi stubovi ulične rasvjete. Ne znam da li su ih postavljali gdje su nedostajali ili sve mijenjaju ali ima ih već popriličan broj.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 10 beba, 5 djevojčice i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 237 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir narušen je 1 puta, prijavljeno je 8 krivičnih djela, zabilježeno je 5 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 17.08.2016. godine krv je darovalo 10 davalaca.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Cijeli dan trajala rasprava o povredi poslovnika: Opozicija blokirala rad NSRS-a, pozicija prešla u malu salu

VIDEO: Nakon odluke o zapljeni dionica Sarajevskog kiseljaka: Agrokorove kompanije u BiH pod monitoringom institucija FBiH

VIDEO: Strah za 250 radnih mjesta: Nepravosnažna sudska presuda unijela nemir u Kiseljak

VIDEO: Sjednica Kantonalne skupštine nije održana: Konstitutivnost Srba u HNK-u i dalje na čekanju

U srijedu odluka o istražnom zatvoru: Ispitano svih 12 uhapšenih u slučaju Agrokor

170 osoba povrijeđeno: U dva talibanska napada u Afganistanu 71 žrtva

VIDEO: Bitka za Raku je završila: Raka je pala, ruši se kalifat Islamske države

Sin ubijene istraživačke novinarke na Malti optužuje: \'Moja majka je mrtva zbog vaše nesposobnosti\'

Samoubistvo na Novom Zelandu je tiha epidemija: 606 pari cipela

Liverpool deklasirao ekipu Maribora, Spartak bolji od Seville: Neriješeno u derbiju Lige prvaka, favoriti uglavnom pobijedili