TUZLARIJE - TUZLA DANAS

20.08.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Zadnjih noći lijepo se ja nagledah sportskih takmičenja. Atletiku posebno volim ali do Bolta i ostalih odgledala sam cijelu košarkašku utakmicu između reprezentacija Srbije i Australije, te rukometnu između Poljske i Danske. Rukomet je bio posebno zanimljiv jer su bili izjednačeni, a košarka katastofa. Toliko su iz Srbije bili bolji da mi se nije ni gledalo, ne znam šta se desilo s momcima iz Australije, ništa im nije išlo od ruke. Reprezentacija Srbije je zasluženo pobijedila sa velikom koš razlikom, te igra u finalu sa Amerikancima.

Tuzlarije
Tuzlarije


Susjedi Hrvati pokupili medalja, komšije Srbi su isto dobri pa mi se nešto snuždilo što nas nigdje nema. Za nas je uspjeh i da smo učestvovali na Olimpijskim igrama ali opet mi žao jer kod nas zaista ima puno talentovane djece i mladih. Ne ulaže se dovoljno ni u šta pa ni u sport, šta će mladi nego ići van granica. Nije u pitanju broj stanovnika, Hrvatska ima tek pola miliona više od nas, puno je do načina na koji se ova zemlja vodi, ako se o vođenju može i pričati.

Bez obzira ko je na vlasti, desni ili lijevi, i u Srbiji i Hrvatskoj se raduju sportskim pobjedana, dolaze političari, predsjednici, premijeri na utakmice, a kod nas kad je sport u pitanju političari ne da ne pomažu nego i odmažu, pa su još za svoje gluposti dobro i plaćeni. Ima li još neka država u kojoj čelni političari kažu da ne priznaju reprezentaciju svoje države?

Tuzlarije


Dirljivi su susreti i pokušaji djece i mladih da brišu razlike, da se druže, da pokazuju širinu, a političari unose zlu kob samo zato što ima im se to isplati. Svaka čast našim momcima u sjedećoj odbojci ali rastužim se kad znam da su uglavnom u pitanju ratni vojni invalidi. Sad ide ono standardno – biće bolje.

Tuzlarije
Od Doma prema Sudu


Slikala sam OŠ "Novi Grad" uskoro će ovdje da vri od djece. Školski pribor uveliko se prodaje, stiže mjesec koji je težak za kućni budžet svih koji nekoga školuju.

Na jednoj slici se vidi ulica koja od Doma mladih ide prema Sudu. Koje lijepo drveće, ne samo u ovoj, ima i u drugim ulicama drveća, drvoreda ali kada se spomene drvored prva asocijacija mnogima je bivša Oktobarska. Ima dosta zelenila, istina mnogo toga je divlje i nedefinisano ali bilo lijepo ili ružno u Tuzli nam je zbog zagađenosti sve korisno.

Tuzlarije


Ovih dana gdje god se krene blokirane saobraćajnice, trenutno se ne može skrenuti kod BKC-a prema Ircu.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 7 djevojčica i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 202 intervencije

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir narušen je 5 puta, prijavljena su 3 krivična djela, zabilježeno je 9 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 19.08.2016. godine krv je darovao 40 davalaca.

OSTALE VIJESTI
VIDEO: \'Objektivni razlozi\': Odgođena sutrašnja sjednica Doma naroda, nastavak 17. aprila

Završena sjednica Predstavničkog doma PSBiH: Podržano povećanje plata za vojnike

Izvještaj EBRD-a prezentovan u Sarajevu: Stopa rasta u BiH tri posto

Ivanić za Tanjug: \'Izetbegović će biti još tvrđi po pitanju granice sa Srbijom\'

VIDEO: Posjetili pravoslavni hram: \'Noćni vukovi\' stigli u Banju Luku

Zbog bacanja suzavca policija privela sedam poslanika: Skupština Kosova usvojila demarkaciju granice s Crnom Gorom

Uhapšen u jugozapadnoj Njemačkoj: Trener plivanja osumnjičen za seksualno zlostavljanje djevojčica

VIDEO: Organizatori očekuju da će oboriti \'Guinessov rekord\': U Zenici manifestacija \'Š arene čarape\' sa 1.589 učesnika

Obećao da će Facebook uvesti velike promjene: Zuckerberg priznao grešku u skandalu sa podacima

Uoči prijateljske utakmice s Bugarskom: Reprezentativci BiH trenirali u Razgradu