TUZLARIJE - TUZLA DANAS

25.08.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Kako je vrijeme promjenjivo ne mogu da ne pišem o njemu. Pa evo danas je lijepo, sunčano, toplo, kakvo ljeti i treba da bude ali kako dan odmiče sve je više oblaka. Na sve strane se radi, jedva do prodavnice nađem put, nešto mislim, mogli smo i mi stan renovirati, tj. ono što još nismo. Vidim svi ruše neke zidove pa da i ja malo promjenim lični opis stanu.

Tuzlarije


Večeras počinju koncerti kod Muzičke i za sada vrijeme obećava, biće lijepo. Nije ni mjesec ramazana pa neće nikome smetati malo buke. Iako koncerti idu samo tri dana jedne godine su se nadigli protiv tih koncerta kod Muzičke, kao smeta buka, a posti se i slično. Izmišljanje problema su naša posla jer ako ko ima u sebi tog nekog unutrašnjeg mira imaju ga istinski vjernici, ne možes ih prodrmati i da hoćeš.

Tuzlarije


Pjesnik Mile Stojić danas je saopštio imena romana koji su ušli u uži izbor za književnu nagradu "Meša Selimović". Uz "Mastionicu i pero" dobitnik dobija i 7000 KM. Kažem Stojiću da se ništa ne mijenja, viđam ga jednom godišnje i svaku put mi isti, a on mi se zahvali, na kako kaže, lijepoj laži. Mogla bih da se složim sa Stojićem da je nekad bolja lijepa laž neko istina koja boli, kako naš narod slikovito kaže, do kosti.

Tuzlarije


Jutros se piše o izjavi Zorana Milanovića, kako se to već kaže "bruji regija”, vjerovatno niko ne spava, gladuje, samo misle šta je Milanović rekao. Dakle evo njegove izjave:

"Ovo u Bosni i Hercegovini je još opasnije. Kako je jedan branitelj rekao big shit... Bosna i Hercegovina nije država, tamo nemaš s kim šta razgovarati... Ja bih, da se mene pita, njih ugurao u EU preko reda, kroz prste jer tamo nema reda, nema poretka. Dodik šuruje s Vučićem, pa se to sad prelama, majke ti mile, na predsjedničkim austrijskim izborima... Nekakav desničar iz austrijske provincije, kako bi dobio glasove Srba u Austriji kojima jako dobro zvuči to da se Srpska Republika odcijepi, da se organizira referendum i tip igra na to. I što ćemo mi ostaviti Hrvate u BiH s Bošnjacima, e pa nećemo... Dakle, imamo posla s negativcima, zapamtite to, to su negativci, to nisu dragi i topli ljudi".

Tuzlarije


Ako smijem reči i ostati živa je da se slažem s ovim što je rekao i da ne mislim da je to nešto što treba da nas uznemirava. Koja rečenica nije tačna? Nije lijepo, ne sviđa nam se što je tako ali tako je. Milanović trenutno ne obnaša nikakvu državnu funkciju. Šta je izvučeno iz konteksta to je druga priča, nije rekao ništa uvredljivo ni za državu ni za narod, kako su neki protumačili ovo "big shit". U pitanju je surova iskrenost, stvarnost, a što se mene tiče da ha hoće neko poslušati pa da nas preko reda ubacuju u EU.

Tuzlarije


Gore su mi brojne izjave njihove aktuelne predsjednice koja ne skida osmjeh, a jasno je ko dan koje struje podržava i zastupa.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 14 beba, 9 djevojčica i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 198 intervencija

Vatrogasci - imali su 4 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 1 puta, prijavljena su 3 krivičnih djela, zabilježeno je 5 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 25.08.2016. godine krv su darovala 54 davaoca.
OSTALE VIJESTI
Kraj višemjesečne priče o promjeni zakona o akcizama: Š ta će se desiti nakon povećanja cestarina?

VIDEO: U Banjoj Luci o poboljšanju regionalne saradnje: Crnadak s Vukićevićem, Lakićem, Melom i Krstevskim

VIDEO: Mirko Š arović u posjeti Beogradu: Potpisan protokol o uklanjanju barijera u trgovini Srbije i BiH

Tudor Pantiru, Margarita Caca Nikolovska i Giovanni Grasso: Trn su u oku Dodiku, odnedavno mu je podrška Čović

VIDEO: Zajednička sjednica vlada Makedonije i Albanije: Rama: Tirana podržava Skoplje na putu ka NATO-u

Izdato upozorenje na cunami: Indoneziju pogodio zemljotres magnitude 6,9 stepeni

Morales Franji uručio neobičan poklon: Papa se sastao s bolivijskim predsjednikom u Vatikanu

Napad u kojem su ubijene dvije osobe, te ranjene još dvije: Uhapšen osumnjičeni za napade nožem u Maastrichtu

VIDEO: Senny je putujući fotograf : U Mostaru snima ljude aparatom iz 19. stoljeća

C-47 koji nosi natpis \'To je sve, brate\': Pronađen i restauriran avion koji je predvodio invaziju Normandije