TUZLARIJE - TUZLA DANAS

31.08.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Meni jučer izgleda sunce udarilo u glavu pa napisala da će danas biti zadnja sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu i da neće biti opozicije, a ono em nije zadnja, em ne da je tu opozicija nego se dobro čuju. Krenula je predizborna, jasno je.

Tuzlarije


Mladi što kontaju da gdje idu, ne idu samo zbog nedostatka perspektive nego i što im je puna kapa iste priče političara. Ovi naši na lokalnom nivou su male bebe za one na državnom koji o ratu pričaju. I onako je narod slab sa živcima, sedativi su uvijek na listi prvih po potrošnji pa je jasno koliko stres utiče na sve, a oni koji su se dobro obezbijedili, još ih plaše ratom.

Tuzlarije


U isto vrijeme sa političkim dešavanjima imamo i ona kulturna, predstave, promocije knjiga ali nije narod na dugme pa da može malo da se sekira, malo da uživa. Lijepo je kad se ljudi mogu opustiti, da nađu radost u bilo čemu, da sačuvaju mentalno zdravlje.

Tuzlarije


Tuzlarije


Jutra i noći su sve hladniji, noću nema šetnje bez laganih jaknica. Neki dan sam bila na jezeru, smrzla sam se nešto, do mene je izgleda. Svijet se kupa, a ja samo ušla i izašla ali sam se tako fino opustila na plaži, samo što nisam zaspala, i mislim kako je lijepo što imamo ta jezera u centru grada.

Sinoć sam gledala jednu modnu reviju, na TV-u, visoka moda je u pitanju, odjevni predmeti kao eksponati. Ide jedna sa nekom čudnom torbom, pa mislim kako bi bilo dobro da se nekom dizajneru provuče kroz uši da dizajnira torbe kofere za žene. Nešto kao ona kolica za pijacu, da ima puno džepova, poseban dodatak za ključeve, i na ključeve ugraditi nešto kao GPS da žene ne troše dragocjeno vrijeme na traženje ključeva. Da je meni takva torba ne bi mi se dešavalo da zaboravljam stvari po radnjama. Jučer zakačim kese s pijace u radnji, i tek danas primijetim da mi nema nekog povrća koje sam kupila. Između ostalog i luka. Tri kese s pijace ostale da vise preko noći u radnji, kaže meni žena koja tu radi, sve je tu, samo sam zavezala kesu da se luk NE ČUJE. Samo se kod nas mirisi čuju.

Pozdrav

S.M.


SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 12 beba, 8 djevojčica i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 191 intervencija

Vatrogasci - imali su 1 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljena su 3 krivična djela, zabilježeno je 13 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 30.08.2016. godine krv je darovalo 50 davalaca.
OSTALE VIJESTI
Kozlić i Omerović na \'Krugu 99\': Haški tribunal ostvario svoju misiju i većinu ciljeva

Prijevremeni izbori za načelnika: Na izborima u Glamoču do 11 sati glasalo 12,54 posto birača

Baza operacija seli se na Kamberović polje: Nastavljena potraga za Aldinom Mulićem

Okupljanje u Sarajevu: \'Zemlja Palestinaca ne može se nikome poklanjati\'

\'Odsustvo iskrene želje bh. lidera\': Fajon: Nedostatak dogovora unutar BiH usporava put ka EU

Program započet 2007., a zatvoren 2012. godine : Pentagon potrošio 20 miliona dolara na istraživanje UFO-a

45 ranjenih: U samoubilačkom napadu na crkvu u Pakistanu najmanje osam žrtava

VIDEO: U Australiji prikupljao sredstva za režim u Pyongyangu: Sjevernokorejski agent optužen za pokušaj prodaje dijelova rakete

FOTO: Predmeti prikupljani od kolekcionara i prijatelja: Muzej \'Zagreb 80-ih\' prikazuje život porodica u bivšoj Jugoslaviji

Misija duga više od četiri mjeseca: Raketa Sojuz poletjela prema ISS-u s tri astronauta