TUZLARIJE - TUZLA DANAS

05.09.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Od jutros kiša pada, ponedjeljak i onako ne spada u omiljene dane, a još je ovako hladan i kišan. Mene probudili komunalci, kose travu, koja buka ali moraju ljudi platu zaraditi. Oko moje zgrade i onako nema puno trave, narod izgazio pa bukvalno trava više ne raste. Zelene površine su sve samo ne zelene. Inače, oni koji su to pratili, kažu da je ovo ljeto trava ostala zelena, nije kao prethodnih godina bila sasušena vrelinom. Bilo je dosta kiše pa ćemo vidjeti kao će proći oni koji od plodova zemlje žive.

Tuzlarije


Izborna obraćanja idu, najčešće se čuje riječ promjena. Stalno se spominje da treba nešto promijeniti, a to nešto je već širi pojam koji se pretvori u listu želja. Često kritikujemo političare, i s pravom od njih očekujemo nešto, zato su i plaćeni ali pitanje je i koliko je do naroda. Koliko smo svi spremni da nešto promijenimo, damo makar najmanji doprinos boljem stanju u društvu, pa bilo to i da bude manje smeća na ulicama. Svi mi možemo vidjeti ljude koji bez pardona bace papir od bureka, najbolje je kad ga zafijari kroz prozor automobila pa se zalijepi na neki tuđi. Puno je građana koji se parkiraju na trotoaru, prelaze ulicu gdje stignu, ne plaćaju i kad mogu sve račune, ostaju dužni, gotovo na svakom koraku rade nešto mimo pravila i zakona. Mi takvi kakvo jesmo iz naših redova biramo ljude koji će nas voditi, a dok svi bar malo nešto ne poboljšamo teško ćemo do promjena.

Tuzlarije


Malo je smiješno kada o promjenama govore oni koji su na vlasti tako dugo, da su šta mislili i mogli promijeniti i promijenili bi. Za početak bi bilo dobro da što više građana izađe na izbore, "svi su isti i nemam za koga glasati" nije neko opravdanje. Da se bar zna da je većina izabrala nekoga, ovako na izbore izađe pola, od tih trećina odluči kako će biti. Zakonski nismo obavezni glasati ali se smatra da treba izvršiti građansku dužnost. Na prvi pogled mi se čini da bi glasanje trebalo biti obavezno pa da zaista vidimo koga narod bira ali treba uvažiti i stav onih koji neće da glasaju, to je njihov izbor.

Tuzlarije


Čim su krenule velike razlike u jutarnjim i dnevnim temperaturama, počele su i prehlade, neki se žale i na razne stomačne tegobe, a ovih dana toliko je ambrozije da se ne zna ko kiše zbog alergije, ko zbog prehlade. Danas su dosta kosili pa se nadam da su i ambroziju sredili mada je to trebalo ranije raditi i iz korijene čupati biljku koja dosta štete pravi i ljudima i životinjama.

Tuzlarije


E sad ko može uz ovu kišu neka malo odmori, radnom narodu savjetujem jaču kafu. Sva sreće mogu samo napraviti puno grešaka dok pišem, ne upravljam avionom inače bi vijest dana bila da je pilot zaspao. Džaba trud i prozivanje da se pazi na rod, neka zanimanja u ženskom rodu čudno zvuče.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođene su 4 bebe, 2 djevojčice i 2 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 163 intervencije

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 4 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 6 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 05.098.2016. godine krv je darovalo 30 davalaca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Amer Kapo u Federaciji plus: U posjeti Sajmu privrede, poljoprivrede i zanatstva u Skenderiji

Parlament FBiH opet će donositi budžet Mostara: Negodovanja zbog odlučivanja o raspodjeli novca u Gradu na Neretvi

Veliki predmeti su u ladicama: Različite su ocjene borbe s korupcijom u TK-u

Uvoz viši za oko osam miliona KM: Izvoz mesoprerađivačke industrije manji za sedam miliona KM

Sebastian Kurz postao novi kancelar : Predsjednik Austrije odobrio novu vladu

Vlasti obećale da neće biti diskriminacije u saobraćaju: S. Arabija: Ženama će biti dozvoljeno da voze motore i kamione

Upozorenje UN-ovog ureda OCHA: Pola miliona Palestinaca u Gazi u opasnosti zbog poplava

F+: Iva Pašić, profesorica u Muzičkoj i baletskoj školi: Kako je oboren Ginis u najmnogoljudnijem sviranju klavira?

FOTO: Š estosjed i četverosjed dva nova najznačajnija projekta: Otvorena skijaška sezona na Bjelašnici

U finalu bolji od brazilskog Gremija : Real Madrid klupski svjetski šampion