TUZLARIJE - TUZLA DANAS

10.09.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Oko jezera je danas baš živo, brojni motoristi su stigi, pojedinačno ili u grupama se vozaju po gradu tako da se stalno čuje zvuk motora. Do sada je proticalo sve kako treba pa se nadam da će tako i ostati. Vrijeme je dobro za one koji će večeras na koncert, a koliko se sjećam, prethodnih godina su brojni motoristi spavali pod šatorima. Zanimljiv je to životni stil kojeg mnogi njeguju od mladosti i ostanu u tom fazonu kroz cijeli život. Vidjela sam danas dosta i sjedokosih koji očito uživaju u druženjima sa ostalim. Ima djevojaka, žena ali muškarci dominiraju.

Tuzlarije


Bilo je priče da je jedna grupa motorista otišla do Stupina kao podrška prijatelju koji namjerava zaprositi djevojku. Na filmu i u pričama to izgleda zanimljivo i romantično ali tako se djevojke znaju dovesti u nezgodnu situaciju. Kako reći NE kada toliko svijeta prisustvuje prošenju? Ako je djevojku danas zaprosio nadam se da je pristala, i to jer to zaista želi a ne bude DA za publiku, a NE kad se svi raziđu.

Tuzlarije


Napravili smo foto reportažu o motoristima, da malo "razbijemo" politička saopštenja. U Hrvatskoj su sutra izbori, a inače, koji god su izbori, posebno kada su opšti, zatežu se odnosi zemalja u regionu. Čista politizacija izbora, a sve te, kako kažu NOTE, koje upućuju jedni drugima, rezultiraju talasanjem i onako loših odnosa. Sasvim nepotrebno su zategnuti odnosi između Srbije i Hrvatske. Lijepo se oni međusobno onako diplomatski časte, preko medija svašta poručuju ali uvijek se nađe koja budala da se pali na ta prepucavanja. U Zagrebu su šipkama pretučeni dječaci iz Beograda, vaterpolisti od 15 godina. Došli zbog sporta, jedno dijete je teže povrijeđeno, ostali lakše ali svi u šoku, pitanje je kada će opet doći i naravno da ih roditelji neće ni pustiti. Hvala Bogu da su u pitanju incidenti, da nema toga puno ali to je onaj kukolj u žitu koji kvari ostale i treba ga odstraniti.

Tuzlarije


Kod nas se puno priča o Zakonu o visokom obrazovanju. Na zadnjoj sjednici Skupštine TK jučer je i usvojen, puno je negativnih reakcija, a malo je onih koji zaista znaju o čemu se tačno radi i koje su to osnovne razlike u odnosu na prijašnji zakon. Najviše se govori o urušavanju Univerziteta u Tuzli i jačanju pozicija za privatne fakultete, kojih je zaista sve više. Mislim da su za dvije godine otvorena četiri, od kojih jedan nije fakultet nego univerzitet. Utisak je da do izbora svi grabe pa koliko ugrabe.

Tuzlarije


Jesen stiže dunjo moja, kaže jedna pjesma, a na slici dunje, još su male, zelene ali kad se dunje pojave vrijeme je da se čizme kupe. Kako rekoh, na jezerima je lijepo, posbeno onima koji se sunčaju, čitaju i onako odmaraju pored vode koja jeste hladnija nego što smo navikli ali je po riječima kupača još uvijek ugodna za kupanje.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 6 djevojčica i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 214 intervencija

Vatrogasci - imali su 6 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 5 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 7 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 09.09.2016. godine krv je darovalo 38 davalaca.
OSTALE VIJESTI
VIDEO: Dodik i Čović glavni krivci za nestabilnost: Kongres SAD-a o BiH: Hitno usvojiti Izborni zakon

VIDEO: Uoči sjednice Parlamenta BiH: Hoće li biti kvoruma za raspravu o Izetbegovićevoj izjavi?

U okviru konferencije \'Procesuiranje genocida u BiH\': Studenti iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i BiH u Srebrenici

VIDEO: Preglasan predsjedavajući Predsjedništva BiH: Čović i Ivanić zvanično odbili podržati ugovor države sa IZBiH

VIDEO: Čekat će još tri i po mjeseca: Srpska lista odustala od jednostranog formiranja ZSO-a

Samit dviju Koreja 27. aprila u demilitariziranoj zoni: Jae-in: Sjeverna Koreja spremna na potpunu denuklearizaciju

75. godišnjica: Varšava odala poštu herojima ustanka u Varšavskom getu

Austrijski doktor u čijoj je klinici preminulo 800 djece: Asperger nije bio heroj, već saradnik nacista

Cilj upoznavanje i umrežavanje, osnaživanje i transfer znanja: U Tuzli otvoren Prvi festival savremene žene

Ipak nije sve bilo onako kako zamišljamo: 12 činjenica zbog kojih ćemo prošlost gledati iz drugog ugla