TUZLARIJE - TUZLA DANAS

19.09.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Dobra je vijest da su obnovljene prostorije Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla. Sad su tu dvije ordinacije, soba za reinamaciju, opservaciju, stomatološki i zaseban pedijatrijski blok. Zubna ordinacija u Hitnoj bila je pa je ukinuta i dobro je da je ponovo napravljena. Posebno noću zubobolja zna biti gadna, nikad dočekati da svane, a dobro je i da ima zaseban pedijatrijski odjel jer s malim bebama zna biti raznih problema.

Tuzlarije


Dobra Služba hitne pomoći puno znači i za građane i zdravstevne radnike koji rade na Gradini. Bilo bi puno bolje, i ne bi se stvarale nepotrebne gužve kada bi se sve što može završavalo u Hitnoj. Znaju ljudi direktno ići na Gradinu, i to oni koji nisu ni za Hitnu, a ne Gradinu.

Tuzlarije


Zadnji put kad sam bila u Hitnoj, vodila jednu stariju osobu, uslovi su bili baš loši. U svakom slučaju ovo je dobra vijest, uz ono "neka nikome ne zatreba" ali kad treba da se bar boravi i radi u boljim uslovima. I uposlenici će se bolje osjećati kada rade u boljim uslovima. U hodniku ispred ordinacije, gdje su ukrasne biljke, mogli bi staviti klupe jer i bolesni i oni koji dolaze u pratnji, moraju negdje sjesti. Kad nemaju gdje onda hodaju gore dole pa znaju i smetati.

Tuzlarije


U julu smo pravili anketu, danas još jednu, pitanje aktuelno, ko će biti gradonačelnik. Samo sat vremena je bila otvorena anketa, za sat vremena 500 glasova. Poslije možemo praviti poređenja ali do sada su se naše ankete pokazale kao dobre, još se nije izborni rezultat značajno razlikovao od anketnog pa sviđalo se to nekome ili ne.

Tuzlarije


Predizborna saopštenja se nižu, FB komentari takođe, neki su baš teški i za priču, a bude mi i smiješnih. Piše jučer neko kako je Tuzlarijama Imamović platio da objave saopštenje od Alena Gadže. Koja je tu logika da jedan kandidat plaća za drugog? Jasno je da svako svoje plaća, i to isto. A meni se baš dopalo saopštenje Alena Gadže, dobro je on napisao, pale su maske. Za one dokumente iz kojih se vidi da je Čović, u ratu direktor mostarskog "Sokola", koristio zatvorenike iz koncentracionih logora za prinudni rad u "Sokolu", nemam riječi. Ma super, članovi Predsjedništva su nam divni.

Tuzlarije


A tek komentari vezani za izgled i frizuru, pa to je u stilu Nadrealista sa onim "joj Hamo vidi mu glave". Kod našem svijetu nestanu argumenti onda se uhvate nečega drugog što samo pokazuje koliko mi još trebamo učiti da prihvatimo drugo i drugačije, da postoje i oni koji drugačije misle. A kad se počne pričati kako je neko nekome nešto platio, meni je prva pomisao da baš taj završava poslove na taj način pa mu je takva "kompenzacija" bliska.

Tuzlarije


Puno puta ponovila, a opet ću, meni je svih političara na vrh glave, a sami ih biramo, pa ova zemlja je do sada mogla pozlaćena biti, prema tome, niti imam iluzija niti idealizujem ikoga, ali od loših imaju oni koji su bolji. A oni što sve na fin način u rukavicama rade, a sad bi nas prodali za pale pare su najgori.

Pozdrav

S.M.

SLIKE TUZLE
Tuzlarije


Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 13 beba, 7 djevojčica i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena je 195 intervencija

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljeno je 9 krivičnih djela, zabilježeno je 9 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 19.09.2016. godine krv je darovalo 27 davalaca.
OSTALE VIJESTI
U finalu bolji od Ričardasa Berankisa: Džumhuru titula u Moskvi i novi ranking karijere

Traže uvezivanje radnog staža: ‘Vitezitovi’ radnici pješke krenuli u Sarajevo

Na Krugu 99 o \'Bosanskoj šutnji i legitimizaciji paternalizma\': Krivo se interpretiraju pojmovi u političkoj retorici

Ekshumacija na području Vozuće : Pronađeni posmrtni ostaci sedam osoba na lokaciji Podsjelovo

Bori se protiv zločinačkog pothvata dijela političkih elita: Todorić poručio da će se vratiti čim prikupi dokaze

Najviše izgleda za pobjedu ima Borut Pahor: Otvorena birališta na predsjedničkim izborima u Sloveniji

Drugi izbori ove godine, nakon parlamentarnih 11. juna: Građani Kosova biraju novu lokalnu vlast

Kritikovani zbog predsjednika Zimbabvea: Povučeno imenovanje Mugabea za ambasadora dobre volje

Humanitarna akcija Obame, Cartera, Clintona i dva Busha: Bivši predsjednici prikupili 31 milion dolara za žrtve uragana

Astronomsko čudo koje se dešava 22. oktobra i 22. februara: Sunce obasjalo kip faraona Ramzesa II